Tuesday, January 19, 2010

Happy 58th Birthday Mak!!!

Happy Birthday to My Mother!!! Birthday mak aku ialah jatuh pada 12/01/2010 yg lepas sempena yg ke 58..memule aku x ingat langsung...bertuah sungguh anak ini kan?? ekekee...skali tu sil aku kasi sms wish birthday kat mak aku...so tetibe winkkkk..hari ni befdey mak ke..hadei..x ingat langsung den..xpe xpe..so terus sms kakak aku, die kate die pon lupe..apekahh?? abg aku yg ke 3 yg sms die kate nak beli kek utk dtg umah celebrate skit mlm ni...

So aku dgn kakak aku pon share beli kfc..mak aku lak masak bihun n nuget, kentang n fishball..so mlm tu smue ade kecuali family abang aku yg 1st sbb abang aku berada di Jakarta..

Selamat Hari Jadi yg ke 58 buat mak..Semoga dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur serta smg sihat2 selalu hendaknyee..ngeee...sorryla..anakmu ini leh terlupe lak sebedaymu..kahhhhh..ade la snap beberapa picccas...ngeee





Tiramisu cake..
sangat sedapp...x muak ponn...ngeee


Happy Birthday Mak!!!


Bacaan doa skit oleh bapaku...



Sing the song
"Allah selamatkan kamu...." ekekekee



Karaoke @ K-Box

Balik dr Port Dickson kami terus saje pergi ke Cheras, umah member hubby sbb die ade wat kenduri aqiqah anak die..so lepas lah lunch kami di sane kan...ekekeke...pastu lak member sejalan kitorg ajak gi mid valley...konon nak gi mother care la, mom care laa...huhuhuhh...ade je yg disambar utk baby...

Lepas tu lak kami ke Ampang utk dinner...sedap jgkk..ngee...gagah berjalankan dari Port Dickson ke Cheras pastu ke Mid Valley pastu ke Ampang..dan lepas itu x cukup penat lg kitorg ke The Mines utk melalakkan diri...kahhhh

Ini adalah 1st time daku berkaraoke bersame hubbyku dan jugak airiel..mekasih ye kerane ckp suare ku merdu..wakakakaaa....memule ingat nak pegi Red Box dekat Pavilion tp jauh sgt la plak nak balik tu.. n time die lame sgt pkl 10pm sampai 3am..siap makan..tp kami dah makan..rugi la kan..pastu rate die 80++ per head..uhukkkk...jadik survey kat the mines ni ok so kami melalak di sini je la..x lame pon 2 jam lebih jer..lepaskan gian..kat sini pakai hour bukan per head..kitorg 4 org 2 jam lebih kene bayo dlm 50++ je..murah kan..ngeee..i likee..

Bilik die leh tahan jugak..ala2 red box gitew..suitable for family..nak pilih lagu touch screen ok...tp 1 la ...encik microphone ade wyre laa..muahahahaa...

memule sampai anak2 kami tido kat stroller...tp pas je airiel dengar lagu Wali - Cari Jodoh berkumandang terus die bangun n rebut microphone..jadik kami pon request kat counter kalau2 ade microphone rosak utk di beri kepade anakku itew...hadoi airiel..x sangke ko pon gile glamer nak rebut2 microphone ni..ekekekekee


Airiel dan Naufal yg tido dlm stroller

Airiel dah mule bangun sbb dengar lagu
ibu ibu bapak bapak..ekekee



tengokla airiel ni..bangun2 je terus rampas microphone..ngeee


Kami yg melalak..kahhhh


nak pilih lagu touch screen yer...ekekee

Ira yg mendendangkan lagu..x ingat la lagu ape..ehehe


Airiel yg tetibe segar bugar...


Lomantika de amor..Ira n Baim..ekekee



mak buyong yg x sedar diri dah sarat pon nak melalak..
kahhhhhhhh



Monday, January 18, 2010

The Legend Water Chalets - Day 2 (PM & Last Day)

Lepas dah breakfast n mandi mande kat pool tu kami pon balik ke bilik dan mandi air panas lak...wahhh..sgt rilek gitew..ekekeke...lepas mandi kami pon lepak la dlm bilik berbaring baringan n husband ku try2 la memancing...skali tgk kat laut banyak ikan todak..apekahhh??? ngee...

pastu aku n airiel tido..hubby ku lak kluar jalan2 sorg..mekasih krn memahamiku yg dah x larat nak jalan ni...ehehee..pastu leh x die lunch sorg2 kat cafe..balik2 je ckp dah mkn..kitorg jgk yg kebulor...so kitorg pon menggunekan khidmat room service je la nampaknyee..order nasi goreng kg utk aku n chicken nugget n curly fries utk airiel..pastu teringin lak nk mkn bende manis..aku skrg mmg sgt suke cake n desert yg manis2..huhuh...jadik pas makan....tido skali lagi...kahhhhh...

Jadi itulah aktivitnye..xdek jalan2 sgt pon kat pd tu..kecuali dinner la pegi carik makan..ehehee..2nd dinner tu mmg sedap tp service lambat skit sbb org ramai gile..kat nasreen songkhla restoren...jadik mlm tu tido n besok breakfast lg n mandi pool jap n mandi kat bilik n kemas2 dan check outtttttttt.....rilek jgk kat sini..ehehe..korg try laa..sesuai utk honeymoon made in pd..waakakkakaaa




kami yang berbaring baringan...ekekekee




rilek kat balkoni lak sambil teman papa memancing


nampak x banyak ikan todak dlm tu?
sape x nampak pendek umur..kahhhh




kebiruan jgk air die kan? ngeeee








Like Father Like Son...ngeeee



joran....

Lunch kami dah sampai!!
Room service je..ehehee


Nasi Goreng Kampung spesial...marveless!!!


Chicken Nugget with Curly Fries..Airiel punyee lunch...

Our Desert...yummehhh!!!


Airiel yg lapar..

Airiel x leh nampak timun..itu yg die bedal dulu..ehehee


Dah kenyang...time to sleep..



Papa yg dah lame belayar..Airiel lak ikut jejak..ekekee


Airiel yg lebih enjoy mandi dlm ni dari mandi kat pool..ekekekee


Wink Wink!! kami yg romantik menggayekan baju hotel..kahhhhh

Time to check out!!!
Kami n barang2 naik buggy..penat nk jalan..
agak jauh jgk dr bilik ke lobby..
for info..husbandku naik basikall...kahhhh

Airiel yg keletihan....
THE END...

Sunday, January 17, 2010

The Legend Water Chalets - Day 2 (AM)

Bangun2 tido je harusla menatap laut dulu kat depan balkoni tu kan..konon2 menyedut udara nyaman dan segar di pagi hari..ngeh ngeh..aku la yg terawal bangun..almaklumla aku kan tgh melalui zaman susah nak tido ni...uhuukkkk....so pagi tu bangun kejutkan hubby n airiel bersiap nak gi breakfast...tido 2 mlm so dapat 2 kali breakfast..tp cite skali pasal breakfast die sudah la kan..ngeh ngeh...

Breakfast die mmg marveles..mcm2 variety...telor pon digoreng fresh..ade telor dadar, telor mate n omelette...omelette die pon sgt sedap n special..tp aku mkn hari ke 2 n x sempat nak snap pic..muahahaa..pas breakfast aktivitinye ialah terjun kolam...aku x bape nak terjun sbb kaki asik krem..huhuhuhh....makenye aku lebih menjadi photog utk 2 hero ku itew...saksikan laa..ngeeeee




wahh...nyaman dan segarr...ngeeee

letak pancing tp x dapat ikan pon...ehehee
banyak ikan todak je dlm tu...


Airiel breakfast sandwich n donut..

Ade donut, sandwich, bread puding, wedges n cake

1st santapanku...ngeeee


yummeh...pas melantak nasi makan roti lak...
fresh egg k...

Ini Airiel punye utk dimakan dgn roti...ehehee


cewah anak aku...ngeee


bersiap sedia nak terjun pool



Ibu n Airiel terjun dulu...

Papa lak terjun..

lor nape Airiel nangis ni...

owh...papa gi berenang n menyelam patotla airiel nangis...hurmm...















Airiel yg girang mandi bersama papa




Divide by Adult pool n children pool

Airiel ajak papa masuk kolam kanak2..ekekeee


masuk kolam dewasa balik..ngeee





Airiel dah macam naik dolphin lak..ngeee



Airiel wat muke tekejut mcm ade jerung lak blakang tu..kahhhhh



Papa yg melayan airiel

Airiel tunggu tepi jap while papa nak pegi berenang n menyelam jap...ehheee




Airiel yg sgt happy n enjoy dapat mandi pool walaupon
xdek kawan..hanya ibu n papa yg melayan die..ehehe

Balik bilik jomm....
TO BE CONTINUE...