Tuesday, March 23, 2010

Adam Fakhrullah Bin Norazmi - 22/02/2010

fuhh..amatla lama gile x update blog ni..sampai dah bersarang2..tp Alhamdulilah ramai jgk yg bertanye tanye dan tertanye2 kan aku kenape x update blog dah lame ni..ehehee..

Seperti yg tersedia maklum..daku baru saja melahirkan putera yg ke 2...hari ni genapla 30 hari..ehehehe..

kat sini saje nak share experience 2nd labor ni..Alhamdulilah kali ni agak cepat berbanding first dulu..ye la kan sbb dah ade jalan..ehehe

so citenye camni...mmg aku dah x larat membawa perot ku yg besar itew..setiap hari tertunggu tunggu sakit contraction n any spot yg kluar..tp xdek jgk..sampai la 1 pagi tu..mase tido mmg dah rase sakit sengugut itu sgt lain mcm..bile aku bangun je pkl 7.30am nak pegi tekencing..tibe2 aku rase ade bende kluar..haa tu die darah merah pekat dah turun..uhukk..dadaku dah bedegup..terus aku ckp kat hubby ku..u..ade darah kluar..tp hubby ku dgn rileknye..tak sakit lagi kan..xpe..baring dulu..eh..sabo je la aku..

pastu aku dah x senang duduk dah..aku dah berjalan sane sini dan aku membuat keputusan aku nak mandi wangi2 lawo2...pastu nak mkn n serah diri pegi spital..pagi tu pon ramai jgk kawan yg sms n call suh pegi je hospital jgn tunggu2...dgn hospital2 skali call suh dtg..jgn lambat2..eehehe..

so pas mandi..hubby ku pon pegi kedai beli roti canai..die balik tu kami mkn roti canai..pas mkn leh tgk tv lagi sambil hubby memelukku dan aku menahan contraction bile die dtg..hurmm..saat yg indah kan? eekekkeee

dlm pkl 12noon hubby bawak aku gi serah diri di Metro Maternity..sampai2 je dr cek..dah bukak 3cm n dah ade darah kluar..so kitorg pon check in la kat ward..n die kasi enema sebanyak 3 pam pastu terus suh pakai uniform utk masok lr..

so dah masok lr dlm pkl 2..die wat ctg n drip aku...so aku pon baring je la sambil hubby di sebelah..hubby ku dah tak tentu arah sbb die yg terlebih cuak..ekekee...so contraction dtg silih berganti...pastu dr pecahkan air ketuban..so tahan je la kesakitan2 itu...hubbyku ckp dr ckp kat die, die expect baby kluar dlm pkl 5pm..so tunggu je la..

dr dtg seluk lagi dah 6cm..so die cucuk ubat tahan sakit pentadon kat peha aku..die kate aku leh tido dulu..hurm..lepas je die cucuk..terus aku x tahan gile rase nak meneran..so aku push je la kan..kelam kabut mereka pasang smue alat....push punye push kluar la Adam Fakhrullah dgn berat 3.5kg padal pukul 3.46pm 22/02/2010....

x saba betol adam nak kluar..blm pkl 4pm dah nak kluar...kali ni xdek adegan tendang menendang dan jerit menjerit ye...ekekekeee..kali ni agak behave..wakakakaa...kepade suamiku yg tercinte..terime kasih kerane menemaniku di dlm labor room dah menyaksikan segalenye..ehehee...harap2 pk la banyak2 kali dulu sblm nak buat jahat dgn i yer..wahh..siap warning tu..ekekekee

Di bawah ade skit gambo2...tgk yer..ngeee


muke nak pegi bertaruh nyawa...

muke agak samseng tp tetap cute kan..muahahahaa

bersama air akar fatimah yg sangat membantu..


Suami tersayang yg lebih2 mencuakkan diri..



Air akar fatimah..




yeayy..dah kluar..ngeee



muke buruk yg dah lega tp x lega sgt..ehehee



muke selepas bangun pagi..


sile abaikan perot aku yg mcm ade lagi isi di dlm..ngeee


Adam Fakhrullah







gift from metro maternity centre



Adam di atas nursing pillow







Gaye seorg abang yg konon2 penyayang..ekekee






My fresh milk for Adam...




3 heroku yg sangat aku cinta sepenuh hati..
smg kamu ber3 pon menyayangi ku jua..
sile abaikan pintu ke balkoni yg buruk itu..
itu semua hasil kerja tangan Airiel Fareezqy...uhukkkk




Tuesday, January 19, 2010

Happy 58th Birthday Mak!!!

Happy Birthday to My Mother!!! Birthday mak aku ialah jatuh pada 12/01/2010 yg lepas sempena yg ke 58..memule aku x ingat langsung...bertuah sungguh anak ini kan?? ekekee...skali tu sil aku kasi sms wish birthday kat mak aku...so tetibe winkkkk..hari ni befdey mak ke..hadei..x ingat langsung den..xpe xpe..so terus sms kakak aku, die kate die pon lupe..apekahh?? abg aku yg ke 3 yg sms die kate nak beli kek utk dtg umah celebrate skit mlm ni...

So aku dgn kakak aku pon share beli kfc..mak aku lak masak bihun n nuget, kentang n fishball..so mlm tu smue ade kecuali family abang aku yg 1st sbb abang aku berada di Jakarta..

Selamat Hari Jadi yg ke 58 buat mak..Semoga dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur serta smg sihat2 selalu hendaknyee..ngeee...sorryla..anakmu ini leh terlupe lak sebedaymu..kahhhhh..ade la snap beberapa picccas...ngeee





Tiramisu cake..
sangat sedapp...x muak ponn...ngeee


Happy Birthday Mak!!!


Bacaan doa skit oleh bapaku...



Sing the song
"Allah selamatkan kamu...." ekekekee



Karaoke @ K-Box

Balik dr Port Dickson kami terus saje pergi ke Cheras, umah member hubby sbb die ade wat kenduri aqiqah anak die..so lepas lah lunch kami di sane kan...ekekeke...pastu lak member sejalan kitorg ajak gi mid valley...konon nak gi mother care la, mom care laa...huhuhuhh...ade je yg disambar utk baby...

Lepas tu lak kami ke Ampang utk dinner...sedap jgkk..ngee...gagah berjalankan dari Port Dickson ke Cheras pastu ke Mid Valley pastu ke Ampang..dan lepas itu x cukup penat lg kitorg ke The Mines utk melalakkan diri...kahhhh

Ini adalah 1st time daku berkaraoke bersame hubbyku dan jugak airiel..mekasih ye kerane ckp suare ku merdu..wakakakaaa....memule ingat nak pegi Red Box dekat Pavilion tp jauh sgt la plak nak balik tu.. n time die lame sgt pkl 10pm sampai 3am..siap makan..tp kami dah makan..rugi la kan..pastu rate die 80++ per head..uhukkkk...jadik survey kat the mines ni ok so kami melalak di sini je la..x lame pon 2 jam lebih jer..lepaskan gian..kat sini pakai hour bukan per head..kitorg 4 org 2 jam lebih kene bayo dlm 50++ je..murah kan..ngeee..i likee..

Bilik die leh tahan jugak..ala2 red box gitew..suitable for family..nak pilih lagu touch screen ok...tp 1 la ...encik microphone ade wyre laa..muahahahaa...

memule sampai anak2 kami tido kat stroller...tp pas je airiel dengar lagu Wali - Cari Jodoh berkumandang terus die bangun n rebut microphone..jadik kami pon request kat counter kalau2 ade microphone rosak utk di beri kepade anakku itew...hadoi airiel..x sangke ko pon gile glamer nak rebut2 microphone ni..ekekekekee


Airiel dan Naufal yg tido dlm stroller

Airiel dah mule bangun sbb dengar lagu
ibu ibu bapak bapak..ekekee



tengokla airiel ni..bangun2 je terus rampas microphone..ngeee


Kami yg melalak..kahhhh


nak pilih lagu touch screen yer...ekekee

Ira yg mendendangkan lagu..x ingat la lagu ape..ehehe


Airiel yg tetibe segar bugar...


Lomantika de amor..Ira n Baim..ekekee



mak buyong yg x sedar diri dah sarat pon nak melalak..
kahhhhhhhh



Monday, January 18, 2010

The Legend Water Chalets - Day 2 (PM & Last Day)

Lepas dah breakfast n mandi mande kat pool tu kami pon balik ke bilik dan mandi air panas lak...wahhh..sgt rilek gitew..ekekeke...lepas mandi kami pon lepak la dlm bilik berbaring baringan n husband ku try2 la memancing...skali tgk kat laut banyak ikan todak..apekahhh??? ngee...

pastu aku n airiel tido..hubby ku lak kluar jalan2 sorg..mekasih krn memahamiku yg dah x larat nak jalan ni...ehehee..pastu leh x die lunch sorg2 kat cafe..balik2 je ckp dah mkn..kitorg jgk yg kebulor...so kitorg pon menggunekan khidmat room service je la nampaknyee..order nasi goreng kg utk aku n chicken nugget n curly fries utk airiel..pastu teringin lak nk mkn bende manis..aku skrg mmg sgt suke cake n desert yg manis2..huhuh...jadik pas makan....tido skali lagi...kahhhhh...

Jadi itulah aktivitnye..xdek jalan2 sgt pon kat pd tu..kecuali dinner la pegi carik makan..ehehee..2nd dinner tu mmg sedap tp service lambat skit sbb org ramai gile..kat nasreen songkhla restoren...jadik mlm tu tido n besok breakfast lg n mandi pool jap n mandi kat bilik n kemas2 dan check outtttttttt.....rilek jgk kat sini..ehehe..korg try laa..sesuai utk honeymoon made in pd..waakakkakaaa




kami yang berbaring baringan...ekekekee




rilek kat balkoni lak sambil teman papa memancing


nampak x banyak ikan todak dlm tu?
sape x nampak pendek umur..kahhhh




kebiruan jgk air die kan? ngeeee








Like Father Like Son...ngeeee



joran....

Lunch kami dah sampai!!
Room service je..ehehee


Nasi Goreng Kampung spesial...marveless!!!


Chicken Nugget with Curly Fries..Airiel punyee lunch...

Our Desert...yummehhh!!!


Airiel yg lapar..

Airiel x leh nampak timun..itu yg die bedal dulu..ehehee


Dah kenyang...time to sleep..



Papa yg dah lame belayar..Airiel lak ikut jejak..ekekee


Airiel yg lebih enjoy mandi dlm ni dari mandi kat pool..ekekekee


Wink Wink!! kami yg romantik menggayekan baju hotel..kahhhhh

Time to check out!!!
Kami n barang2 naik buggy..penat nk jalan..
agak jauh jgk dr bilik ke lobby..
for info..husbandku naik basikall...kahhhh

Airiel yg keletihan....
THE END...