Sunday, December 20, 2009

Singapore - Day 1

The next day dalam tghhari kami bertolak ke Singapura, sblm tu kenela tukar duit RM ke SGD...rate mase tu ialah 2.44...

Sampai2 je kami amatla kebulor n terus ke Far East Plaza parking kete n makan di sane..eh lupe lak nak cite pasal imigresen singapura..mereka amatla mesra alam semase check point tu..seb baik die x tanye aku peknen bape bulan..ngee..aku skrg dah 7 months+ nak ikutkan x lepas masok rasenye tp Alhamdulilah dapat jgk aku masok ke singapura sblm deliver next year..ngeee

Di Far East Mall kami membuat keputusan utk makan nasi sbb perot amatla lapar..so kami pergi di restoren thailand...menu amat la marveles..tp yg aku sempat snap ialah kerabu mango je..ade gajus lagi u....i likee..ekekekee...menu lain ialah seperti chicken pandan leaf, jenahak stim, baby kailan goreng, black pepper chicken n ade la lagi beberape menu yg lain tp dlm hidangan yg kecil la utk merase org kate..ehehee..tp rase die mmg best...puas ati laa..perot lak tgh lapar kan so smue habis masok ke dalam perot kami k...ngeh ngehhh..Alhamdulilah..

Lepas je perot kenyang kami memulakan perjalanan kaki kami di sekitar Orchard Road tu..memule kami pergi ke Tangs...adela beli skit barang baby yg mane berpatutan..lepas tu ke Takashimaya...Masya Allah..rambangnye mate aku dgn barang2 baby tu...sgt2 teruja dgn burbery kids n armani exchange kids...tp harge kasut baby saje SGD200...apekahh?? ngeee...rompers armani exchange sgt membuat aku menelan air liur kerane harge nye adelah SGD100+...tp kain sgt berkualiti n design juge sgt gorges n marveles...

Lepas je dah letih berjalan kami pon pergi survey hotel..sepatotnye survey hotel n booking dulu sblm soping kan tp salah plan la plak sbb hati dah x sabar nak soping ni la jadiknye..ngee..survey punye survey kebanyakan hotel di Orchard Road tu smue dah fully book n ratenye amat mahal k...kebanyakan rate die adalah up to SGD300++..so kami pon ke Geylang Serai n jumpe 1 hotel name die Hotel 81 Tristar..rate die SGD99...tu pon krn cuti skolah ni kalau x rate die SGD70..kami pon book n ambik kunci n terus menuju ke Arab Street utk makan n pas makan terus la balik ke hotel, mandi n tidoo...sgt2 letih okeh..huhuhh...


SGD





Nana Thai Restaurent


Kerabu Mango...yummehh!!...



Kami di hadapan Far East Plaza..
bukan aku nye soping mall erk..kahhh

Somiku di smoking area..
punye la gagah carik smoking area ni..


Airiel wat show lakk...

Ira n Baim yg gagah n bekerjasama menukar pampers Naufal..
mase ni di Hyat Regency Hotel tgh survey rate room,
nak tau rate die bape? rate die ialah SGD370 for single room..apekahhh???? ngeee

Orchard Road

Taxi Wish

Mercedes Taxi

Airiel menikmati Oreo Mc Flurry..
cup die kecik je tp SGD2..

Anak2 yg keletihan melihat ibu bapa bersoping...
nasib baik dedue behave waktu kami bersoping..ngeee

Papa try testing jage 2nd baby di soping kompleks..ekekkee

Takoyaki...cekodok jepun..crab stick n sotong..
dapat jgk aku merase..kat Malaysia x dapat2 kat sini jgk aku dapat..


Wisma Atria

Tangs

Isetan

Takashimaya



Suasana malam di Orchard Road

Pool view from our room @ Hotel 81

Airiel merenung pool itew..
sorry dear..kite x dapat berendam dlm tu sbb mengejar mase...



Our room @ Hotel 81 Tristar




7 comments:

  1. mak aii , ko ni rajin tui jalan2...murah tui rezeki laki mu..

    ni harus bby dlm perut mu suke jalan2

    ReplyDelete
  2. kat sn time2 kismas sure hapening kan
    sonok tgk korg jalan2..nti bb dlm perot ko tu pun kuat berjalan..huhuhu

    byk duit kome bersopin bagai
    jelesss nyer

    ReplyDelete
  3. k zura - tuh la kang esok dah kuar kalau dok umah mau baby aku nangis mintak nak jalan..ekekekke

    ell - haah mmg happening..ramai gile org..tp barang die mmg besh ekk..sape x suke soping towl x? tp aku x beli banyak barang pon..eehehhe...sekadar je..ngeh ngehh

    ReplyDelete
  4. huiiiiiiiiii....sampai ke sana kau sopin soy! dasyat sungguh la kau..

    wei, SGD tu cam rupa kupon plak kan?

    ReplyDelete
  5. kak ai - aku window soping je...jadik la..ekekek....cam rupe kupon erk sgd tu?? kupon 2 kali gande..ekekee

    ReplyDelete
  6. sonoknyer gi singapore..aku tingin weh..bile gamaknyer aku dpt pegi..hurmmmmm...

    ReplyDelete
  7. sya - pegi la sya ajak zul...buat baby made in singapore...ekekekeke...

    ReplyDelete