Tuesday, December 22, 2009

Good Bye Singapore - Souvenir

Lepas ke Jurong Bird Park n selepas itu ke Beduk Reservoir..make tibalah mase utk pulang k...

Good Bye Singapore..mmg x puas lagi berjalan sbb banyak tempat x pegi lagi..antaranye Sentosa Island..teringin nak berenang dgn dolphin..pastu Night Safari aka Zoo Singapore..Underwater World..banyak lg la tempat nk pegi..make itu Insya Allah..murah rezeki kite dtg balik Singapore thn depan k..x la jauh mane pon singapore ni..jauh lg perlis okeh..ngeee

Entry kali ni just nak share ape yg aku grab kat sane n comparekan dgn rm kat sini..kat sane ade yg mahal ade yg murah..kene pandaila bezakan..ehehee...



Good Bye Singapore..
Merry Christmas!!!


Murtabak besaaa punyee...
tapau bawak balik mkn kat jb sbb dah kesuntukan mase..
mengidam punye pasal pegi jgk Arab Street dapatkan murtabak ni..ehehe


Nasi Ayam Penyet @ Restoren Benafeh JB...
sangat menyentap tekak ok..sedap gilee...


Airiel sungguh selesa dlm car seat baru die..
Maxi Cosi car seat..ini la yg aku rembat mase kat warehouse sales kat sane..
NP:SGD398 after discount SGD268

Ini aksesori die..Maxi Bubbles Navy..
tempat letak botol susu..
bagus jgk beli bende ni sbb masok2 kete Airiel akan ambik susu kat situ
n letak balik kat situ jgk bile die dah x mo..eheheee

Mclaren Quest Sport Scarlet Stroller..
same price dgn car seat..
berbaloi gakla..kat m'sia x dapat harge camtu kan..

Barang Airiel n baby..
all items ade 15% diskaun sbb kat hp ade singtel signal...baju bb tu sgd7.90 je okeh..
kain sgt cantikbantal tu sgd4.90..sebelah bantal tu ialah tempat letak botol susu lepas basuh..brand munchkin..kat sini dlm 50lebih..kat sane sgd13.90..
sweater airiel tu lak kat esprit..sgd39.90..
yg tu x bape nak murah tp aku rembat jgk sbb aku suke design die..ngeee...


yg ni smue airiel punye..
bebird n topi tu beli kat jurong bird park..jibbits tu pon same..
jibbits tu ade 6 dlm die..sgd10.90..okla kan dr kat sini 1 bijik rm10.90..
kat sane die jual 6 ni 1pc baru dlm rm4.50..
bola tu die rembat kat al ikhsan rnr mane tah dah lupe..
ade jerk airiel ni...hurmmmm

yg ni smue hubby punye...giorgio armani perfume..sgd120..
tp bayak gile free gift dlm beg tu..ade perfume free 4 botol pastu kasi lagi yg kecik2 tu..
berbaloi laa..esprit towel..kat sane..sgd 16.90..ck belt..akuu punye mane erk??? uhuuukkkkk....


ini la pic yg awal2 masuk org tu kate no charge..
skali nak ambik kene bayo ye sgd25...uhuhuh..xpela wat kenangan..ngeee

keychain Jurong Bird Park..x beli banyak pon...
3 paket ni sgd30..mean 1 tu sgd10..kalau beli 1 paket je sgd15..huhuhh

rate mase tu ialah 2.44..
tukar 2k dapat 818 je apekahhh???
kalau kat bandung sure dapat banyak barangkan lebih dr ni..huhuhuh




11 comments:

  1. mak yong banyak tui korg soping...

    ReplyDelete
  2. hahaha..ko nk compare dgn rupiah x dapek la wei!!!

    ReplyDelete
  3. k zura - x banyak mane sgt la kak..ekeke...sbb balik tu tgk balik brg xde la banyak sgt..sbb kene pilih barang jgk kan duit die 2 kali gande..ehehee


    fiza - tuhlaa..kalau rupiah mau berganteng ganteng aku bawak balik...akan ku terjah bandung lak nnt..ekekeke

    ReplyDelete
  4. airel still lg dok dlm carseat
    bgslah dia...danish jgn haraplah
    kalo jalan2 gak kami x ltk dlm stroller
    dia xmo..dia bkn jenis dok diam..hahahaha
    dia x kenal itu fenat..ok..
    kalo betul2 di fenat dia akan tido dlm kete...

    ReplyDelete
  5. ell - airiel tu aku pakse..ekekee..kene dok dlm car seat kalau x die nak dok atas aku..aku dah x larat dahh..ehehee..aku kene dok sebelah die baru die dok diam2 dlm car seat itu..ehehee..stroller lak mmg kene bwk sbb kalau die dah penat jalan die akan tanye aku mane stroller die die nak duduk..jadik mmg kene bawak..ekekekeee

    ReplyDelete
  6. hamboi... berjalan sakan ko eh... sonoknyeee

    ReplyDelete
  7. suel - sekali skalee..ehehee..ni namenye cuti2 akhir thn clearkan leave yg ade..ekekekee

    ReplyDelete
  8. apa barang pegi indon tak best duit murah poie negara yang duit bosa baru ngam ngan gaji bosa ,,,,,,apa standard poie bandung tu

    ReplyDelete
  9. anonymous - uhukkk..no komenn...ngeeee

    ReplyDelete