Wednesday, December 16, 2009

Danga Bay

Ini adalah kisah cuti cuti akhir tahun kami..plan adalah nak pegi ke Singapura...bercadang nak bertolak pagi2 hari Khamis 10/12/2009 tp oleh kerane husband aku yg walaupon dah apply cuti dari hari rabu tu tp kene keje jgk terpakselah kami menunggu..hampeh betoll... sementare tunggu hubby di site, me n airiel breakfastla dulu kat kedai mamak..huhuhh...dlm pkl 1 camtu barula kami bergerak ke Johor Bahru..

Plan kami mlm tu bermalam di rumah kawan yg akan jadi co pilot kami di Singapore nnt sbb wife member husband tu lahir dan membesar di sane..rumah die di Taman Perling..jadi sampai2 je merehatkan diri seketika n mlm tu kami ke Danga Bay...meriah jgk Danga Bay itu yer..


Airiel sementara tunggu papa yg kene keje walaupon dah apply cuti..huhuhh

dah buat muke bosan


akibat bosan x tau ape nak buat pasport pon aku snap..ngeee




Airiel sementare tunggu papa nak mandikan..
tunggu lagi kan...sbb papa ckp kat hp..juge pasal keje..uhuukkk


upss...nak terlondeh lakk..


Airiel tido waktu otw ke Danga Bay


ehhh tertutup mate lak..


naik tram..sorg RM5


Ala ala beca tp kene kayuh sendiri
Sewa dalam 2 jam RM35 to RM40 kalau x silap..
yg ade lampu lagi mahal k..

Paksa Airiel bangun dari tido utk rase naik basikal ni..
depan tu mmg utk budak kecik duduk..baguskan? ehehehe


3 of us sblm berangkat..ehhee


Kami semua..


pandai Bangla tu ambik gambar dari sudut camni kan..


Encik Azmi dan Encik Baim


Danga Beach



Kami di Pantai Danga Bay

ade petting zoo lagi tp aku x naik sbb mase ni
tgh hubby ku reverse basikal x prasan rupenye kaki aku
kat bawah tu..tesepit kat pedal basikal..uhuukkk...
tp sempat lg aku snap petting zoo ni..lawo gak deco die..


Ibu, Airiel n Baby..ngeee


Penutup gambar di Danga Bay..


kakiku yg luke dan bengkak akibat tersepit kat
pedal basikal ala2 beca tu..huhuhh..



11 comments:

  1. laaa cm mn leh tersepit kat pedal beskal tu faiz..kahkahkah..sib bek la x patah...mau jd kes kat danga bay tu kan...
    bestnye korg jalan2..ko lak faiz..berjalan sakan ko tgh sarat2 tu ye..kemain...

    ReplyDelete
  2. Berjalannnnnnnnnnn je kowang! sonok la wei...
    sampai tersagat kaki kat dlm beca tu..ish

    ReplyDelete
  3. adehhh ngilu lak tgk luka tu..terasa lak kat kaki nie..best erk g jejalan...lepas x org peknan masuk singapore?coz dulu saper peknan imigresen sana x lepas..

    ReplyDelete
  4. dah bp bulan dah ni ibu aril ni???sungguh gagah lagi bagus.... bagus...senang bersalin nanti..^__^

    ReplyDelete
  5. ops correction salah eja nama aril *airiel* sowi dear........

    ReplyDelete
  6. amboi2 mak yong ... jauh jln ..

    mak aii , cmenr kaki ko leh tersepit tu

    ReplyDelete
  7. ell - tuh laa...kecuaian sendiri...tp aku maintain tahan sakit..sakit banak lg sakit woo..kahhh


    kak ai - tuhla sian aku kan? ngeee

    wahida - ehehe mmg sakit woo..tahan je la..lepas je aku masok tu ha..ekeke..mase check point die x tanye pon..ntah2 x pasan kot sbb aku tutup dgn beg n airiel diatasku..ehehee


    LIP - dah 7mths+ nak masok 8mths..mmg gagah kalau pasal berjalan..ekekeee..its ok salah eja tu..ehehe..amin..smg masin mulut mu daku senang bersalin..harap begitula hendaknye..ehehe


    kak zura - cuti2 akhir thn k zura..ehehee...rasenye tu last trip bersama anak sorg..thn depan dah anak 2 lak..ekeke..
    kaki tersepit tu akibat kecuaian sendiri sbb sebok nak snap gambo sampai kaki sendiri tersepit..ekekeke

    ReplyDelete
  8. sonoknyer jalan2 gi danga bay..tingin nak pegi :(

    ReplyDelete
  9. sonoknya mak yong ni bercuti sakan sebelum banak kan

    ReplyDelete
  10. sya - trylaa..x jauh mane pon..ngee

    tinie - ehehee..nak senangkan bersalin kene banyak berjalan..smg senangla aku bersalin..ngee

    cik epal - tq dear!!

    ReplyDelete