Monday, November 2, 2009

Menara Taming Sari & Bot Melaka

Lepas ke Zoo Melaka, kami terus pergi ke Menara Taming Sari..kat sane agak happening jgk..mcm2 aktiviti ade..sampai2 je Airiel dah nampak kete n moto yg berkeliaran kat situ..make x sedap duduk la die nak main benda tu..huhuh..sblm naik menara taming sari tu kasik la die puas ati naik dulu..ngeee...tapi pas turun dari menara tu pon die nak naik jgk lagik...make nenek n mak usu la yg melayan die...pas naik menara kitorg naik beca lak..mase awal thn ke a famosa melaka kami x berkesempatan naik menara taming sari ni + naik beca ni tu yg kali ni pergi tidak melepaskan peluang..ehehee

Best jgk naik beca ni...beca kat melaka smue dah moden2 n kebanyakannye org2 mude yg menunggangnye..memule aku mcm x mo naik beca ni almaklum la berat almost 70kg + my hubby 70kg+ + airiel 15kg..mampos kalau org yg dah berumor nak bawak kami...ehehee..sian kan..tp bile tgk ade org mude n siap ade lagu clubbing lagi die pasang make kami ambik la kesempatan ini..itu pon kalau ade tempat yg agak berbukit die akan turun dari basikal n tolak..betape beratnye kami..kahhhh...yg beshnye lagi naik beca ni die akan turunkan kite di tempat2 bersejarah di melaka supaye kite leh snap picture n jalan2..tp kami agak dah penat jadik hanye berhenti di Kota A Famosa saje..tu pon x naik sampai atas..kat bawah2 tu jerk...

Pas naik beca kami jalan kaki pulak ke jeti utk menaiki bot..jalan dlm 10 minit..kami dah naik bot tu sblm ni tp sbb mil n fil x penah naik lg jadik kami pon naik lagi skali..ngee....suasane malam menaiki bot mmg cantik..sbb umah kg melayu tepi2 tu penuh dgn lampu2 yg ditanggung oleh kerajaan negeri melaka yg kosnye bermillion2 setiap bulan..ngee..n harge umah tu million tau walaupon umah kg jerk..kali ni naik bot ade lak org yg explain pasal umah2 kat tepi2 tu..sblm ni kami naik xde org explain..ade jgk umah yg xdek paku..hanye dipasak..umah tu ade lambang bendera malaysia..ade paku hanye di bumbung saje...hebatkan org dedulu??

Lepas naik bot jer kami pon nak balik n makan la sbb dah lapo tp singgah pulak utk beli buah tangan..kami makan di Kota Laksamana..sblm ni pon penah mkn kat sini jgk..mmg sedap..tp x tersnap lak gambo asam pedas tu sbb dah lapo sgt..ngee...die datang dlm set..nasi datang skali dgn ulam, telo masin n sambal belacan, n asam pedas die lak letak dlm claypot, leh pilih nak ikan ape, ikan pari, kembung, jenahak, parang etc..mmg sgt marveles...korang bayangkan je la camne yer?? ehehee..tp aku x mkn pon asam pedas tu sbb aku makan nasi lemak utk menambah lemak2 yg ade..kahhh...aku hanye rase hubby ku punye jer..ehehe...





Airiel naik moto..siap bertuka2 lagi....





Menara Taming Sari..




sebelum naik..
teropong tu sewa rm5..





kami sebelum naik..sebelah tu org Jepun..ngeee


Airiel..











View dari atas...
yg kat pool n hotel tu leh la skodeng pakai teropong yer..kahhh





Ibu n Airiel
Sila abaikan kegemukan aku yer..ngeee



Mak Usu, Nenek n Atok melayan Airiel..

Meriah kan beca beca ni??



Kami menaiki beca..
pic agak blur sil snap..


kami..

aku yg tekejot..tetibe org tu muncul dr dlm tu..
jual cam seruling tu rm1..belikan la utk airiel..ngee

kami di Kota A Famosa




Airiel dgn meriam..
susah towl nak snap pic Airiel ni pandang kamera..
nak senyum depan kamera ape la lagi...hadeii..
apekahhh di dalam meriam itu??
bebola merah..ehehee


Lepas naik beca nak naik moto lagik..
mmg gile motor anakku ini..jgn jadik mat rempit sudah yer..


muke yg keletihan tp lega dapat menaiki bot..ngeee


Video Airiel main motor..

13 comments:

  1. wahhh banyak toi gambo ko paeh.. sakan ko jalan2 time ngndung ni yekk.. cik abe mu murah rezeki .. aminnn...

    heheh mmg melaka besh kan... daku pun now pak ajil kalau nk bwk jln2 , sure bln dlm kl dah.. harus kuor dari kl.. ke seremban, melaka or johor..

    ** smart ler airiel naik motor.. dia ado mintak suh beli dak?

    ReplyDelete
  2. aminnn..smg masin mulut ko husbe ku murah rezeki..eehhee..alaa jln2 melaka jerk..dekat je bkn pegi jauh pon..ekekee..

    airiel xdek mintak moto tu tp atas sbb die minat sgt daku dah belikan 1 kat nilai 3..ngee...mmg sgt sonok die sampai mlm2 x mo tido nak main moto..huhuhhh

    ReplyDelete
  3. ko x abis2 statement gemok ko tu
    mmg lah dah peknen surelah gemok ko ni...
    kahhhhhhhhh lawak

    kemain ariel nek moto tu cam nak race bagai
    hehehehe

    ReplyDelete
  4. puas sungguh ko berjalan ye faiz...kali terakhir aku p melaka mase anak sorang...sekarang dah 3! huh!!! nnt aku godek2 gambo boy lelame dulu. dia ade bergambar dengan anak2 buah aku kat atas itu meriam...

    ReplyDelete
  5. enchem nyer airiel bwk moto beso tuuuuuuu..nak lumba dgn mil kamo ni ke...kahhhhhhhhh..boleh2...
    gambo yg dah mlm tu nampak letih tul muke ko paeh..huhuh..tapi xpela.dpt bejalan mesti sonok kan..kan..

    ReplyDelete
  6. ell - yela..aku sgt benci dgn kegemukan aku skrg..ekekeke...almost 70kg okeh..ngee..

    airiel kalau dapat moto mmg camtu ell..excited n hover..ekeke

    k fiza - lame tuh..harus ko bawak ke3 3 anak ko ke melaka skrg...sgt happening tau melaka skrg ni..

    sya - biase la son in law ko tuh..begaye sakan kalau atas moto..jgn jadik mat rempit sudah..kahhh..mau x letih sya..jalan kat zoo tu pon aku dah letih bwk pewot..huhuhh..terus lak continue jalan ke menara tamingsari n naik bot..nasib aku mmg kaki jalan..ekekee

    ReplyDelete
  7. wahh..best nye jalan2 melaka yekk..nnt nk bawak syira jenjalan jugak la kat sana.. kitorg dah byk kali pegi tp syira xpenah sampai lagik.. owhh..besar nye moto tu ...risau kalo dia nk naik sbb rasanya xsampai kaki lagi..

    ReplyDelete
  8. weh...mak buyung nih pon sakann berjalan ekk.. hihihi... eh ko naik menara taming sari tu pusing2 tak pening ke? amboi..airiel sonok sakan main motor tuh.. nnt minta mama belikan yea? :D

    ReplyDelete
  9. hot mama - salam kenal amalina..thanks for link me..i dah link u jgk..haah bawak la syira jln2 ke melaka..happening tau melaka skrg..aiks..apesal mama n papa syirah dah banyak kali sampai syira x penah sampai ni..ngee...cian syira..harus wajib mama die bawak nih..ehehe..yg moto tu ade yg kecik nye..so syira leh la naik yg kecik tu..ehehe


    fiza - kahhh..sakan gak aku bejalan..tp jalan dekat2 je la..langkawi lom sampai lg..coming soon..ngee..aku dah xdek pening2 dah..sakan nak jalan jerk..sonok je aku naik menara tu..ngee..airiel mmg amatla berminat dgn motor pza..dah selamat pon aku belikan mgu lepas kat nilai 3 dan ariel remote moto tu pon dah selamat die patahkan..uhuuukk...

    ReplyDelete
  10. seronok gak g melaka eh...siap king julian madagascar pun ade..hehehe..harus aku peg balik nanti...eh jom g sesame nak..ajak kau peg lagi skali...ekekeke

    ReplyDelete
  11. eda - sonok eda..harus ko melawat melaka bile balik malaysia nnt..happening dr kl..soping kompleks die pon besh..tp aku x berkesempatan lg..next trip mayb..ekkeeke..jomla kite pegi skali lg sesame sambil menabur duit di kota melaka..ngeh ngehh

    ReplyDelete
  12. kemain kakak faiz bejalan dgn kete baru ek, syoknyeeeeeeeeee...

    dah lame x p melaka, x g gak!

    ReplyDelete
  13. yam - ekekee...tuh la asik bejalan jerk..nak bagi senang banak yam..ngeh ngeh...nnt mr cakon balik ajak holiday gi melaka erk..melaka happening tau skrg..

    ReplyDelete