Thursday, November 19, 2009

Genting Highland - Snow World

Pas masuk Ripley's Believe it or not tu kitorg masok lak ke Snow World..mase bawak Airiel first time ke sini dulu Airiel x leh masok..aku pon x paham kenape..yelah kan..kalau org yg kene bwk anak die gi oversea siap ade salji n suhu sehingge negatif tu camne lak..towl x?taula kite nak pakaikan anak ape nak masok dlm tu kan..lgpon bknnye lame kejap je kan..mase tu airiel dah sethn lebih dah pon x jgk lepas masok..x paham betol..kalau dipkkan poyo je diorg ni..ekekekee...

So kali ni kali ke2 Airiel ke sane baru la lepas masok..merase jgk main salji kan..fake pon fake la kan..nak menikmati real snow x tau bile ade rezeki tu kan..dulu papa dapat offer study kat new zealand die gatal nak kawin..kahhhhh..kalau x cepat skit dapat merase main real snow..ngeee

Ada lagi 1 yg aku bengang pasal Snow World @ Genting Highland ni..die ckp h/p, kamera n video cam tidak dibenarkan masok same skali sbb diorg ade profesional photographer dlm tu..so aku x kisah la kan..dlm hati berbunge2...realla skit mcm main snow kat oversea sbb disnap oleh pro photog...skali masok...ade ke patot die layan aweks2 jerkk....ihhhhhhhh..menci btol akuu...sgt2 geramm...bile suh die snap utk kami anak beranak die wat muke toye jerk..leh x camtu?? aku mmg rase cam nak penendang je mamat2 yg kononnye pro photog tu...eeeee...lastly seb baik laa husband ku ade bwk hp dlm poket die..kamera n hp aku sah sah la dlm laci kat luar sbb masok dlm ni smue bende x leh bawak..mcm la besh sgt pon..uhuuukkkkk..jadik photo x la klimaks sgt erk..cewah..klimaks lak..kahhhh..tp aku mmg amat geram dgn mamat2 perasan yg kononnye cam besh pegang dslr dlm tu..mmg hampeh bebenooo....yelah terkilan la jgk sbb xdek photo kami 3 beranak..uhuukkkk...

Ade lagi 1 yg x bape best la kan..maybla sbb hari sabtu kan so terlampau ramai org nak main salji..jadi jacket, boot n glove die amatla tidak selesa...sbb smuenye basah..jadik bile pakai basah n masok dlm tempat yg sejuk jadik kejung la kan?? ngee..Airiel pon sian die xdek jacket saiz utk die jadik die pakai je la jacket saiz paling kecik tu tp still mcm penguin..ekekkee..ramai yg bile terserempak dgn die gelak..kate cam anak penguinn..kahhhh..itu ade la lagi 1 yg aku terkilan sbb x dapat snap airiel banyak2 mcm penguin tu..ngeeee...xpela nnt kite gi lagi skali erk..x pon kalau ade rezeki kite gi main real snow erk airiel...ehehehee



snap mase tgh que


Papa siapkan Airiel utk main snow



Airiel dah macam penguin..ekekeke


same x saye dgn penguin ni?? ngeee







Semua Airiel n Ibu je..papa xdek pownn...uhuukkkk

tgh tunggu waffle.. Airiel tu dah sedia utk tido..ngeee
aku tu tgh makan gule2 kapas..tetibe teringin lak..
lagi2 tgk yg kaler purple..ehehe


tido mase papa tgh nak pilih kasut..
kasut die dah berbau akibat masuk snow world..ngeee

still tido mase kami nak menikmati makanan dan minuman
panas di Old Town White Coffee, Genting Highland

Goreng Pisang Genting Highland
RM6 5 pieces...ngee...terlior punye pasal..

My Chicken Hor Fun, Warm Water n Hazelnut coffee..
konon teringin nak minum coffee pdhal x biase minum coffee pon..eheheh
Curry Mee n Milk Tea.. En. Azmi punye..ngee
To be continue lagi..lepas ni last aktiviti lak...eheheheee



9 comments:

  1. ekekekeke..Airiel nga penguin tu dah seropa aku tgk. very cute!

    takpela guna camera tu pon. nmpak cam real gak aku tengok. (^_^)

    ReplyDelete
  2. ke genting ko ekk.. berpoya poya.. dah mcm kat obersea aku tgk gambor kat snow tuh..haha...

    ReplyDelete
  3. best nye...xpenah lagi gi genting sejak da kawin & ade anak..tggu Danny da besa skit la bru bwk die gi sana..

    ReplyDelete
  4. kahhh..sebijik mcm penguin weh!!!!chumel gileeeeeeeeeee..i likeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  5. tah hape2 tah..apesal lak tak leh bwk masuk camera...getik la dorang ni.... nak amik untung je kan... aku tak penah lagi masuk snow world ni..dulu zaman bercinta just lalu je..aku tanya laki aku tak nak masuk ke..dier kata tak yah la..mahal..hehe

    ReplyDelete
  6. walaupun bju tu beso..tapi airiel tetap cute...bestnye g genting....

    ReplyDelete
  7. hahahahaha sian airel
    baju kanak2 depa xsediakan ke
    ish2 terok tol
    dah mcm peguin dah haaa chumel banget

    dulu ms aku g honeymoon kami laki bini jerk
    a'ah mmg depa ada photoG sndiri
    kena panggey depa suh snap foto kita
    kalo x jgn harap lah...
    sib bek la pic2 kami ok...

    bila g counter nak tgk gmbr...
    nak bayar..fuhyoo giler kentang pya mahal
    mmg depa nak kaut untung giler2

    ReplyDelete
  8. kak ai - tuh la ramai yg tego die mcm penguin..ekekee..tekedek2 jalan..tuh la kak ai..nyesal x bwk en. sony aku masok skali..kalau tau aku bawak je masok..uhuukkk



    fiza - tuh laa..nak dapat main real snow tah bile..kite main la faked snow dulu..ekekekee


    sara - aah better bawak bile danny dah beso skit sbb kalau gi kecik2 sgt smue tempat x leh masok nnt..ngeee


    sya - tuh la pasal..tekedek2 cam penguin..sayang lak gambo airiel dgn peguin x clear..ngeee


    eda - mmg ngadess diorg tu..menci aku..ala xpe la ko x masok..ko dah dapat main real snow dah pon kan...ekekeke


    wahida - tuh la baju tu yg paling kecik..tuh la nasib baik cute..cehh..up anak sendiri lak..wakkakaka


    ell - tu baju kanak2 la yg airiel pakai tu tp saiz tu paling kecik..ngee..itula..tp x kisah jgk kalau die leh ambikkan kite gambo..ini die x layan langsung ko tau..tu yg aku bengang gile tu..die layan aweks aweks je..siott towll..uhuukkk


    k zura - mmg besh..sile la cube..ehehehee

    ReplyDelete