Monday, November 16, 2009

Genting Highland - Part 1

Ini adalah aktiviti 1st weekend pade bulan november ini...x semene2 je husbandku ajak pegi naik Genting..actually dr last week die ajak tp kan skrg ni musim hujan so bile nak pegi je hujan so die x brani nak naik..tup tup pagi sabtu tu x hujan tp sampai sane hujan jgk..kahh..dah musin hujan namenye kan..ngee..

tapi aku sememangnye dah pening2 lalat since mlm jumaat tu (yg baru pas balik dari karok tu, mayb gedik lebih sgt kot tu yg tetibe pening..kahhh)...so naik genting tu aku mmg pening nak mampos n akhirnye sampai atas aku temuntah belahak la ape lagi..uhuukkkk..nasib la lepas muntah tu ok skit..bleh la jalan jgk..cume ade la jgk nampak jalan goyang2 tp tetap jgk aku gagah berjalan..ngeeeee

memule kitorg cam nak bawak airiel main outdoor tp org tu kate hujan so outdoor di tutup..so kitorg beli je la indoor nye ticket tu pon sgt rugi sbb main 1 permainan jerk..hadeii...sbb banyak bende x leh naik la x tau nape..dgn alasan airiel x cukup tinggi lagi n ade jgn yg ditutup..mmg sgt rugi la..sbb pastu aku pegi Ripley's Believe it or not dgn Snow World pon kene bayar lain..

ok ini baru part 1 erk..nak jgk ade part part sbb ade yg komplen pening pale tgk pic banyak2..aku pon pening gak sebenanye..utk mengelakkan kepeningan itu make step by step k..ngeee



Sampai2 je sgt lapar..sbb x breakfast n pastu muntah lak lg..
so menikmati Burger King dulu..


Airiel with his meals..




nak jgk gambo mcm aina n mama die..kahhhh...
tp almaklum airiel x reti makan burger lagi..
airiel mkn chicken bite jer..



Airiel n ibu


Airiel yg half way makan dah sebok dgn toys...hurmm...


Airiel tunggu sini jap erk..


Ibu n papa nak posingg..kahhhh..leh gitew??





okeh..Airiel lak posingg..ehehee


Airiel buat muke kesian nak naik kete ni..
tp aku takot die terjun je dr kete tu kang..
tunggu besa skit lagi ye cayunk...ngeee

Papa tgh tgk map ape yg leh join kat indoor game ni..


Ini je la satu2nye indoor game yg kitorg main on that day..






Dragon Rio Float...




Ibu n Airiel yg comey..sile jgn muntah k..kahhhh
to be continue...tunggu....ade yg menarik selepas ini sbb masok Ripley's Believe ir or not..ngeee...




13 comments:

  1. muka awk sudah nampak chubby dan cahaya ibu mengandung, ayo tak lama lagi turn kita plak....

    ReplyDelete
  2. ahahahah lawak la ko.... airiel blum rakus mkn beger mcm aina lagi eh..sabo sabo..nanti dier dah pandai ko lumba2 la dgn dier mkn beger...kahhhhhh...weh bestnye g genting...aku klau tgk org g genting je aku cam jelessss...tak tau nape...

    ReplyDelete
  3. rajin laki ko bwk jalan...agaknya dia nk bwk puas2 sebelum ko kena kuarantine dok umah jek jaga baby baru hehehehehe harussssssss

    aku next year baru nk start berjalan serata alam...dis year dok diam2 sbb anak2 kecik sgt....leceh sbb semua mcm ulat taik menguit2 tk reti dok diam

    ReplyDelete
  4. korg ni berjalan sakan no
    jeles aku...
    aku ni nak pergi sgt genting tu
    tp ongkos xde..hiksss

    ReplyDelete
  5. yaya - muke kite dah lame berchubby chubby dah...ngeee...x sabar je ni nak kembali slim..huhuh..

    eda - kahh..towlla aku dah berkali2 ajar airiel mkn burger tp die x bape gemar..burger tepi jalan die suke la..ekekee..ko jeles ke aku gi genting?aku lagi jeles ko dapat pegi melben..kahhhh..nnt ko balik malaysia bawak la aina gi genting erk..ehehe

    ayien - laki aku ni mmg suke berjalan melebih dr aku ayien...kdg2 aku yg x larat tp x leh ckp tidak kang langsung x dapat gi mane2..jadik harus pegi je kalau die dah ajak..ekeke...

    thn depan jalan jgn x jalan..aku ni pon x taula kalau dah anak 2 boleh ke nak berjalan erk..ngeee

    ReplyDelete
  6. ell - ala ell..genting tu dgn kl x jauh mane..ekeke..leh je kalau ko nak pegi ell..tp ko gerak dr kl la..x jauh mane pon..leh balik hari..ehehee

    ReplyDelete
  7. aku nak p genting, xsmp2 lg sjk kawen nie..gilo lame sehh!nti b4 g kk,aku pakse jugak ren bwk!ehehhe
    weh,Qis nye stroller camni kan yg cover dpn dier tu ilang kemane tah bpk dier ltk,pastu lupe kat mane..hangin jer aku!uhuhuu

    ReplyDelete
  8. amboi korg , berani betul ler naik genting time2 ujan ni ..

    ko bior betul airiel dok dlm stroller lg...

    now kalau g pun xbesh kan , dok ujan jek .. sure le sume di tutup

    ReplyDelete
  9. syafiza - harus wajib ko pakse ren bawak ko naik genting before naik gunung kinabalu..ekeke...aku pon dah x pakai cover depan tu..ade ku simpan dlm store..ko nak ker pza bende alah tu? airiel kalau ade bende tu die rimas..tu yg aku x pasang tu..

    k zura - doa2 je la x apape..ngee...yela airiel still dok dlm stroller sbb penatla die nak jalan je kan..kdg2 die sendiri penat die dok dlm stroller tu n kitorg sorong..n kalau die tido pon aku letak je dlm stroller tu..aqil x naik stroller lg ker?

    ReplyDelete
  10. huhuh..paeh..badan ko telah kembang dgn jaya nyer..aku sukaaaaaaaa..tu maknanyer..ko x kurang mkn..ko cukup mkn!!!!heheheh..sonok nantu aku dpt jalan2 ke genting eh..esok dah ade adik..pegi lagi eh.mesti lagi sonok 2 anak berkejaran..ahakss..berangan dulu paehh

    ReplyDelete
  11. sya - amboi sukenye badan aku kembangg..kahhh...ye mmg aku cukup mkn dan asik nak makan je..aku pon risau ni leh ke aku kembali slim thn depan..hope leh la hendaknye kan..ngeee...ko yg berangan ke aku yg berangan ni sya yg 2 anak saling berkejaran tu?? kahhh....

    ReplyDelete