Monday, November 30, 2009

My Baby....

Ini adalah video 4d yg aku buat pada 28/11/2009 yg lalu..mase tu aku genap2 28 weeks...dr pon ckp mmg saat yg sesuai..very touching okeh...sebenanye ade lagi pic n video yg lain tp blog ni lembab nak mampos..jd ini saje la video yg aku dapat upload..pic lak tetinggal kat umah..ingatkan dlm cd ade pic skali rupenye xdek..die hanye printkan saje jadik terpakse la aku mengscan kan pic tu esok or next time k..ngee...

lagi 1 sebenanye nak cite..kalau kowang tgk video ni kan baby aku tgh dalam bahaye jgk..sbb dr kate tali pusat kat leher die..aku sgt risau okeh sbb ade history..mak aku ckp dulu pon mase mak aku lahirkan aku,leher aku terbelit dgn tali pusat..tp dapat jgk deliver normal...huhuh....since aku wat 4d scan ni kalau bb x gerak sure aku resah n tolak2 perot ku ini...sbb dr kate kalau rase bb x gerak cepat2 pegi hospital...dan yg paling suree punyee mesti kene ceaser kalau bb dlm bahaye...tp die ckp mase belit tu die belek single jerk x double n baby pon try to pull up that uc..hope he can survive...tp kene monitor jgk gerak baby..korang doakan ye smg smuenye selamat...hurmmm....

video

kowang teka la baby ape erk tgk pd muke die ni..sape pandai teka aku kasi hadiah nnt..ekekee..sape yg dah tau diam2 sudah..kahhhhhh

nota berbijik: ade x muke anak aku cam Remy Adam Nur Kasih?? ngeeee...

Friday, November 20, 2009

Genting Highland - sebelum berangkat pulang

okeh ni cite last kat genting tu..ngee..dah penat merayap kan..hari pon dah nak malam..hujan lak tu harusla berangkat pulang kan..ngee...sblm balik papa airiel ajak main game dulu utk dapatkan teddy bear utk airiel ni..for info anak terune ku ini mmg minat bebear..ngeeee..di bawah ni antara bebear yg dikutip kat genting highland pd hari itu...




ni smue toys airiel yg dirembat di genting




asik main game ni je sbb senang n dapat banyak points..ngeee

Airiel pon nak try jugakk..



game ni ketok besi kuat2 mcm main kat a famosa dulu..ngeeee



tetibe je airiel dapat panda ni..
ade amoi kasi kat airiel...ehehehe



tengok airiel tu..like father like son..

tgkla somi ku itu aku ckp lain die gi hulur card tu lak..ngeeee


main balik game tembak air tu..

siap dapat jackpot..ekekeee



banyak gile die kluar..ekekee







puaskan hati airiel..anak terune ku ini mmg pantang nampak motor..


smue die yg punye..ehehe..popcorn tu sangat sedap..



kat umah Airiel terbongkang dgn jayanyee..ekekee
-THE END-






Thursday, November 19, 2009

Genting Highland - Snow World

Pas masuk Ripley's Believe it or not tu kitorg masok lak ke Snow World..mase bawak Airiel first time ke sini dulu Airiel x leh masok..aku pon x paham kenape..yelah kan..kalau org yg kene bwk anak die gi oversea siap ade salji n suhu sehingge negatif tu camne lak..towl x?taula kite nak pakaikan anak ape nak masok dlm tu kan..lgpon bknnye lame kejap je kan..mase tu airiel dah sethn lebih dah pon x jgk lepas masok..x paham betol..kalau dipkkan poyo je diorg ni..ekekekee...

So kali ni kali ke2 Airiel ke sane baru la lepas masok..merase jgk main salji kan..fake pon fake la kan..nak menikmati real snow x tau bile ade rezeki tu kan..dulu papa dapat offer study kat new zealand die gatal nak kawin..kahhhhh..kalau x cepat skit dapat merase main real snow..ngeee

Ada lagi 1 yg aku bengang pasal Snow World @ Genting Highland ni..die ckp h/p, kamera n video cam tidak dibenarkan masok same skali sbb diorg ade profesional photographer dlm tu..so aku x kisah la kan..dlm hati berbunge2...realla skit mcm main snow kat oversea sbb disnap oleh pro photog...skali masok...ade ke patot die layan aweks2 jerkk....ihhhhhhhh..menci btol akuu...sgt2 geramm...bile suh die snap utk kami anak beranak die wat muke toye jerk..leh x camtu?? aku mmg rase cam nak penendang je mamat2 yg kononnye pro photog tu...eeeee...lastly seb baik laa husband ku ade bwk hp dlm poket die..kamera n hp aku sah sah la dlm laci kat luar sbb masok dlm ni smue bende x leh bawak..mcm la besh sgt pon..uhuuukkkkk..jadik photo x la klimaks sgt erk..cewah..klimaks lak..kahhhh..tp aku mmg amat geram dgn mamat2 perasan yg kononnye cam besh pegang dslr dlm tu..mmg hampeh bebenooo....yelah terkilan la jgk sbb xdek photo kami 3 beranak..uhuukkkk...

Ade lagi 1 yg x bape best la kan..maybla sbb hari sabtu kan so terlampau ramai org nak main salji..jadi jacket, boot n glove die amatla tidak selesa...sbb smuenye basah..jadik bile pakai basah n masok dlm tempat yg sejuk jadik kejung la kan?? ngee..Airiel pon sian die xdek jacket saiz utk die jadik die pakai je la jacket saiz paling kecik tu tp still mcm penguin..ekekkee..ramai yg bile terserempak dgn die gelak..kate cam anak penguinn..kahhhh..itu ade la lagi 1 yg aku terkilan sbb x dapat snap airiel banyak2 mcm penguin tu..ngeeee...xpela nnt kite gi lagi skali erk..x pon kalau ade rezeki kite gi main real snow erk airiel...ehehehee



snap mase tgh que


Papa siapkan Airiel utk main snow



Airiel dah macam penguin..ekekeke


same x saye dgn penguin ni?? ngeee







Semua Airiel n Ibu je..papa xdek pownn...uhuukkkk

tgh tunggu waffle.. Airiel tu dah sedia utk tido..ngeee
aku tu tgh makan gule2 kapas..tetibe teringin lak..
lagi2 tgk yg kaler purple..ehehe


tido mase papa tgh nak pilih kasut..
kasut die dah berbau akibat masuk snow world..ngeee

still tido mase kami nak menikmati makanan dan minuman
panas di Old Town White Coffee, Genting Highland

Goreng Pisang Genting Highland
RM6 5 pieces...ngee...terlior punye pasal..

My Chicken Hor Fun, Warm Water n Hazelnut coffee..
konon teringin nak minum coffee pdhal x biase minum coffee pon..eheheh
Curry Mee n Milk Tea.. En. Azmi punye..ngee
To be continue lagi..lepas ni last aktiviti lak...eheheheee



Tuesday, November 17, 2009

Genting Highland - Ripley's Believe It or Not!

Pas naik Rio Float tu ingat nak naikla bende lain lagi yg include dlm indoor games tu tp alahai..banyak towl yg tutup sbb luar hujan n yg kat dlm tu lak panjangla que nye kan..huhuhh...so utk tidak membuang mase kami pon bercadang nak masok ke Ripley's Believe it or not ni...cam besh je kan..skali masok RM18 tapi kalau ambik pakej masok skali dgn Rumah Hantu RM30...tp cam biasela hubby ku x kasik masok kalau ade hantu2 ni..kang terkenan lak..kahhh...masok ripley's ni pon memanjang bising jgn tengok tu jgn tengok ni...hurmm...yelah yelah...ekekkee...ok jom tgk ape yg ade kat dlm ni..banyak jgk bende2 yg interesting..tp tidak la aku snap smuenye sbb ye lah kan kene kuarantin banyak bende jgn tgk..ekekekee..so tgk je la ape yg ade erk..sebenanye banyak lg..tp almaklumla mutu gambo agak tidak memuaskan sbb yela bkn snap pakai dslr k tp pakai encik sony aku tu jerk..ngeh ngeh...




Ripley's Believe It or Not! @ Genting Highland


masok2 je terus posing..ngeh ngehh


Airiel n Ibu di depan pintu pagar ape tah..lupe dah aku..ngeee

Airiel with red car!

Airiel n Papa inside the weird mirror

argh...help us..buku nak menghempap kami..muekekeee


gagah aku sbg mak buyong kan? kahhhh


can u believe it or not?
Sentuh je patung ni akan mengandung...haaa????


try test la..ngeee

haah towl la tu...dah try..ehehe

patung ni aku ingatkan bebetolla org tgh snap picture..
beriye aku tunggu nak lalu tp knapela lame sgt rupenye patong..kahhhh

lelaki yg makan kala jengking


penutup muka utk hukuman tali gantung


Pintu penjara inggeris yang asli

kucing yg dimumiakan

burung yang dimumiakan



gigitan jaws


kemalangan di side

memperkecilkan saiz kepale musuh
tanda kemenangan bagi kaum ni




Kecantikan dalam kesengsaraan





Kerusi penyeksaan
didudukkan dgn keadaan berbogel diatasnya


ehehe..bertuah..tp aku x try duduk ponn..ngeee


menggerudi lubang idong sendiri..
sungguh xdek keje..kahhh


Si Kerdil dalam Sangkar Burung

Lelaki bergigi tajam


Johnny Tong - Pemikat Ular
melatih ular masuk ke dalam hidung dan keluar melalui mulut


Kembar Siam Asal
masing2 mempunyai 10 dan 12 org anak..ngee


Can u find the second car?


Keranda Kapal Terbang

Kerusi Roda utk kucing lumpuh


Kami bersama the fattest man in the world!!
aku tu cam nak segemok die jerkkan?? uhuukkkkk..
itu je la perjalanan kami di dalam ripley's believe it or not...ade banyak bende menarik lg tp x tersnap...ehehee..korg try la..to be continue again..pas ni kami masok Snow World!! ngee...