Monday, October 26, 2009

Suddenly...

Ini adalah al kisah malam td..setelah dlm kapet mcm2 menu yg diutarakan oleh smue org spt pizza cold storage la (aku la tu), sambal sardin cili api la,mihun sup la, sambal sotong la dan mcm2 lagi...tetibe je otw balik ke umah dr ofis terpk plak nak masak..tetibe je ade mood..ngee..terus call hubby tanye die nk mkn ape..tp biaselah jawapan die..apape je x kisah..ngee..yelah tu x kisah dan sempat jgk aku suh hubbyku singgah belikan durian n pilih yg gebus2 k..dan aku pon tetibe je teringin lak nak makan masakan sendiri..lame gile dah aku x masak since mabok ari tu..so aku pon masakla sambal cili padi kegemaran kami, ikan goreng jenahak dan juga petai..simple je kan..tp banyak plak bertambahnye..ngeee...x tau la 24 weeks check up berat aku bape kg lak naik...mau2 70kg..uhhhuuukkkkk...


Ikan Goreng Jenahak..
Ikan ni dipancing oleh suamiku sayang..ngeee...
sedap gilerrr....aku berebut dgn Airiel okehh...
Sambal Cili Api

Fresh Petai...


Airiel pon sgt berselera makan..bertambah2 ikan..
kalau ikan mahal kemain..kalau ibu kasi ikan kembung x plak bertambah..huhuh
tgk tu makan pon skali dedue tangan pakai...

Durian di beli oleh hubby ku atas permintaan ku..
dah lame nak makan durian ni since tgk dlm blog org..
tp yg ni x gebus pon...daku nak kucing tidoo dlm tuu...uhuukkkk...


Yang Penting ade nih..
Soya Cik Chah..jangan jeles ye kengkawann..ngeeeee



6 comments:

  1. ikan jenahak tu isi saje mmg berebot pun hikss..sedap gilak..kdg2 tu aku dh abis mkn..pi kat dapur g amek lg..kahhhh ratah jerk..

    smbal cili api ko tu tingin lak nk rs
    ko ada tempek resepi x b4 ni...

    a'ah doyan tu aku tgk pun x bape sedap
    xpelah nti pas banak ko mknlah mate 5 kahhh

    ReplyDelete
  2. wei laki ko pancing ikan ke time ko preggie nih?? bior betul?? ermmm rajin ko msk ekk.. aku ni dah lama jugak xmsk..muahahaha.... aku pon cam teringin la nk mkn durian.. huhu~~

    ReplyDelete
  3. aku pon suke doyan yg kucing tido tu. haritu aku beli yg murah..$10 6 bijik..byk dapat kucing tido..ZZZZZZZzzzzzzzzzzz. sodap!

    ReplyDelete
  4. el - ko mmg rakus el..ekekee...ikan mahal tu mmg amatla sedap..ngee...ko nak resipi sambal cili api erk..k k nanti aku pm ko k..ngeh ngehh

    fiza - pza for ur info laki aku x mkn saman..belasah je..kalau aku ckp kang banyak sungguh alasannye..nnt die kate nelayan tu kalau bini die peknen die kene cuti 9 bln la ye dr tangkap ikan??kahh..malas aku...lantakkan je..muahahaa...ntah la ikutkan mmg aku ni pemalas tp bile mood dtg mule la rajin skit..nak gegirl la katekan kene la rajin..ekekeke...

    kak ai - durian cam ko tu la aku nak..huhuhh...nntla aku carik..ntah bile tah...kat mane ko beli kak ai?

    ReplyDelete
  5. ikan fresh mmg la sedap. jenahak mahal tu..untung dpt laki kaki pancing tp aku xmo laki aku jd kaki pancing. hehe..kaki bola pun dah menyakitkan jiwa raga aku.

    wahhh doyan...ko pun wat aku kepingin..nak! nak! nak!

    ReplyDelete
  6. kak ila - tuh la pasal....mmg pon sakit jiwa raga dapat laki yg obses terhadap sesuatu nih..hhuhhuh...die pancing tu ikut jam lebih dari harge ikan tu..baik je beli kat paso..huhuhh..ko pon ngidam doyan gak?? cepat2 gi carik kucing tido..ekeke..aku pon nak carik doyan lebih besh sbb yg tu aku x puas makan..ngeee

    ReplyDelete