Thursday, October 22, 2009

Kisah Cheese Tart

aku order cheese tart ni dgn kak fiza...korg pon tau kan die ni terkenal dgn masakan2 beliau tu..bukak je blog die terlior..bukak je terlior..tp yg aku x dapat nak tahan air lior apabila tgk cheese tart die..huhuhh...pagi2 ahad aku bukak blog die aku sgt2 la rase cam nak jilat screen..muahahaa..make dgn pantas aku order dgn kak pza on monday..hari selase dlm tghhari sblm lunch die dah hanto kat opis ku..tenkiu kak pza...x menyesal aku order 50pcs..sbb cute2 je cheese tart ko nih..lepas 1 1 aku makan..ambik mase 2 hari je nak habiskan cheese tart ni..sape2 yg nak order leh la gi blog kak fiza..mcm2 die ade buat..mmg superb la kak pza ni..dok umah pon leh wat duit tu..utk pengetahuan smue yg lom tau kak fiza ni adelah jgk seorg penulis novel yg dikenali dgn nama Rafizah Nordin...ngee...promote kak pza lak..ngeh ngehh...aku juge penah order cup cake dgn kak pza sempena 1st birthday airiel, kek lapis pink n kek coklat indulgance sempena hari raye yg lepas..mmg x rugi la order dgn beliau ni...smue org yg rase pon puji....ngeee...aku puji ko melebih2 ni kak pza adelah sbb ko ckp aku kurus jgk x la gemok sgt seperti dlm gambo..i likeee...kahhhhhhhhhh




memule sampai..50pcs...

selepas aku menelannye..ngeee



Malam lak aku balik umah tgk Airiel xdek..rupenye die ikut kakak n mak aku pegi balik kg n pegi banting beli kek sempene hari jadi anak kakak aku yg ke 20 pd 20/10/2009...hari yg same la tuh...so dinner mlm tu adelah kfc..yummehhh...



Happy 7th Birthday to Asyraf

KFC sehingge menjilat jari..ngeee



Airiel yg perasan konon kek die..ngeee








Airiel mengamok nak potong kek






Adik n Abang







Bagi Airiel puas ati potong kek pulak..








Airiel makan kentangg





Airiel dgn topi sebeday..ngeee
telupe pulak ari tu nak update sebeday bapaku sempena yg ke 66..ngeee..nih update skali erk..jatuh pada 15/10/2009...5 hari je awal dr befdey anak akak aku tu...sian kali ni bapak aku beli kek sendiri..ehehee...yela kitorg lupe langsung sbb hari keje kan..kakak aku lak mase ni xdek sbb pegi kursus kat pangkor...husband aku pon xdek mase ni sbb x balik dr ofis lg..jadik sambutan biase2 je..potong kek pastu mak aku masak mee kari...aku kasik la t shirt polo sehelai kat bapaku itew..ngeeee


Happy 66th Birthday to Abah...
coffee cake yg dibeli sendiri oleh beliau..sedap jgk..




tengok..smue cucu yg ade pon sebok nak potong kek..huhuhhh
Nota Bijik : gambar agak tidak memuaskan hati sebab smue gamba pon snap pakai hp..ngeee

9 comments:

  1. kahhhhhhhhhhhh
    gelak goling2 tgk airiel mengamok nak potong kek ..smpi berebut haa..sian dier...sabo je lah aku ngan budak ni

    ko abis sorg ke balun tart tu..masyallah dasat sggh peknen ko kali ni..kahhhhh

    a'ah aku sllu tgk ko mmg sllu order kat kak piza..semua ko balun sorg2 ke..kahhhhhhh

    ReplyDelete
  2. ell - hamboih nak kutuk aku la tu..kahhh...idak le aku balun sorg..agak aku ni kemut nak kasi org rase..muahaha...aku kasi ofis mate aku, kasi org kat umah aku..umah aku kan banyak mulut..ehehee..tp separuh drpdnye aku la yg telan..kahhhh

    haah slalu jgk order dgn kak pza sbb skali rase sedap kan harus aku repeat order..eehhee...yg mase raye ari tu aku x mkn sgt sbb dah banyak sgt makanan tp ramai jgk yg rase kek kak pza memujinyee..haruss ko pon order ell..die ade wat courier service tau..hahahaaa

    ReplyDelete
  3. ahahaaa betui tu l... aku pun ingatkan ko balun sume 50pcs sorang faiz...terkojuik den...kakakakaaaa

    a'way thanks faiz sbb order dan publish dan tolong pomotekan tart aku,blog aku dan diri aku sekali kat sini. sgt menghargainye...

    l, mmg harus ko order dr aku...takde alasan tau...aku ade khidmat kurier tau...so xyah la aku nak tunggu ko turun kl baru dapat tempahan dr ko!

    ReplyDelete
  4. wah meriah ko makan tart tu yek ..

    sib baik smp jgk tart ke rumah mu... kalau x , mau ko ngidam

    ReplyDelete
  5. HAI AIRIEL ENCHEMM...SONOK NYER DPT POTONG KEK!!!AKU TERLIUR NENGOK CHEESETART ITU..HUHUH

    ReplyDelete
  6. purrrrrrrr...sedapnye..tapi haku x rajin nak membuatnye

    ReplyDelete
  7. kak fiza - hamboihh smue bahan aku kate aku ngabihkan kesemua 50pcs erk..leh je aku abiskan kasi tekejut korg smue..ekekee

    k zura - tart tu sampai di ofisku bkn di rumah yer..ni mesti x bace ni..tgk gambo je kan kan?? ngeeee

    sya - airiel tu potong kek org je..ekeke...sejak 2nd befdey dah pandai nak tiup lilin n potong kek..eehhehee...order la dgn kak pza sya..kalau ko dokek dah lame aku suapkan ke mulutmu..ngeh ngehh

    kak wil - sile rajin2kan diri anda..kalau x rajin order je kat kak pza..ekekee

    ReplyDelete
  8. oh di opis yek... kire smp le jgk tu ...

    ReplyDelete
  9. k zura - haah dah sampai ke perot ku pon n dah dikluarkan balik pon..kahhhh

    ReplyDelete