Sunday, October 11, 2009

20 weeks

Hari ni aku gi check up..supposely check up aku ialah pd 6/10 tp oleh krn aku malas nak ambik cuti (mcm la pekerja cemerlang..ekeke) jadik aku pegi check up pada weekend sahaje...check up kali ni ok jerk..resuld blood test yg diambil pd previous check up pon ok..cume aku bertambah berat badan dari 64.5kg ke 67kg..fuiyoo...naik 2.5kg dlm mase sebulan lebih tu..tp dr tu kate pertambahan berat badan aku amat sedikitt..ehh peliknye dr ni die nak suh aku gemok camne erk..huhuhh...ini pon aku dah merasekan berat nyee kg aku..huhuhuh...sbb die kate dari 7 weeks check up sampai ke 20 weeks inilah pertame kali berat aku naik...tu pon naik 2.5kg jerk..beh tu nak naik berape yer? tanye dlm ati je la...kahhh

aku jgk ade suh dr tgkkan jantina anak aku hari ni...dr pon ckp ok die cube tgk kalau baby x main hide n seek..eeehehe..belek punye belek baby still dlm posisi yg frust menonggeng n kaki die menyembunyikan jantinanye...previous scan pon same jgk..jantina terlindung dgn tali pusat..tp x lame dlm 20 minit kemudian..dr tu tanye ur 1st kid boy or girl..aku ckp la boy...pastu terus die ckp sorry its a boy again!! huhuhuh..ye ke dr? dr kate 100% confirm n 101% x confirm..haaa?? leh x cam gitew?? dr tu gelak..die kate nnt wat 4d scan..sbb x bape nampak sgt..tp die dah letak dlm medical report its a boy!!...huhuhhh...xpela walaupon hatiku hampa sedikit kalau ianye benar..ekekee..asalkan anakku sihat sudah yer...tp according to ultrasound td..jantung dan tulang blakangnye sgt ok serta kaki tangan dan kepalenyee..hope everything is fine until i give birth...korg doakan yer..ngeeee

dan hari ni jgk aku amat sedih bengang n stress kerane disk drive ku ilangg...ntah camne aku leh lupe yg aku letak disk drive tu atas ketee...bile aku nak gune je ptg ni baru aku sedar xdek dlm kete..rupenyee mase aku nak kluar gi open house td aku letak atas kete...petang tu aku balik try la carik balik..tp dah xdek...huhuuhh..ade tinggal clear folder je sbb aku letak disk drive tu dlm clear folder beserta dgn beberape documents..uhhuuhuukk..carik di sekitar tempat tu pon dah xdek..tentu ade org yg mengutipnyee..aku harap sesangat kepade sesape yg jumpee disk drive aku tu tolongla pulangkan..letak dlm letter box umah aku pon xpee...sbb dlm tu banyak sgt gambar2 kami sekeluarge specially pic airiel dari lahir hingge kini...ade jgk beberape pic yg aku lom sempat update dlm tu..hadeii..camne nak update blog ni yer? kpd sesiape yg menjumpai disk drive aku tu tlg la pulangkan dgn kadar segera...mtk tlg sesangat..aku pon x tau la camne aku leh telepas pandang yg aku letak atas kete...sungguh careless....hadeiii....

13 comments:

  1. ala x pe ler paeh , boy ke gurl ker janjis sihat ..

    lor cmner leh ilang plak tu .. ado org admire kat aireil kut..k ahhh tu yg dia ambik disk drive tu nk telek2 gambo airiel time kecik2

    ReplyDelete
  2. diam tak diam dh 20 minggu eh.. sekejapnya rasa..takperla boy pun..yang penting sihat kan...
    tp aku rasa macam gegel jer, coz muka ko sgt berseri2 and cantikkk time preggy 2nd ni..betul!!!

    ReplyDelete
  3. k zura - tuhla..xpela janji sihatkan..aku bkn ape takot airiel ni lanyak adik die jerk..die kalau dgn girl behave skit..ngee

    aku teletak atas kete pastu jln so tercicir la..sedey akuu dah la xdek back up..huhuhh..tp nasib la ade letak kat blog n facebook..leh gak aku kutip balik..ehehee

    tinie - tuhla kejap je dah 5 months already..ehehee..tuhla boy pon boy la..ngee...tuhla aku pon kuat merasekan yg bb dlm pewot aku ni girl...tp xpe..tu baru 1st tekaan tu..cube lagi scan..eekkekee..ye ke berseri seri n cantik?? pasan jap..kahhhh

    ReplyDelete
  4. kat mane la ko cicir disk drive ko tu paeh..cari jugakkk..x kira..gambo menantu aku byk dlm tuuu..kahhhhhhhhhh

    aku doakan kesejahteraan kandungan ko smp ko bersalin yer paeh...take care...insyaallah..nanti kite berjemaah yer..kahhh

    ReplyDelete
  5. sya - tercicir kat tepi jalan sya..dah puas aku mencariknye smlm sya..yg tinggal hanyela clear folder tu saje..tu la aku doa2 org tu pulangkan la dlm letter box umah aku..huhuhuh..

    ye time kasih sya krn mendoakan aku..aku juge mendoakan ko supaye cepat2 la berjemaah dgn aku..sebaye skali lg anak kite..kahhhh

    ReplyDelete
  6. sungguh meriah p bukit merah tu...ala tak kisah la boy tau girl....janji sihat n sempurna...kalo nak girl...leh cuba lagi...

    ReplyDelete
  7. reen - ehehe..haah mmg meriah..try la..tuhla dah malas aku nk beriye dah..kang kempunan lak nak beli n sarungkan baju gegirl..huhuhh..

    kak su - k su..hwaa....ko doakanla smg dr tu scan x betol erk...aku kuat merasekan insticnt aku bb dlm pewot ni girl tau..hhuuhhh

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah ..ko&baby sihat...
    berat ko 67kg tu sama berat aku masa banak kan ira..hehe...

    ReplyDelete
  9. k ima - tuh la alhamdulilah smuenye ok..ngee...tuh la baru 5 bln dah 67 camne? kalau cukup bln nnt mau cecah 80kg..kahhh...harus diet mati matian thn depan yer...uhuukkk

    ReplyDelete
  10. k.paehhhhh!!kes ko mcm aku dululaaa time khalis tu..xpela..at least dia bitaw boy..mcm doc aku tu leh lak ulang2 girl kejap boy kejap girl..lagi geram..!last2 aku lg bape minggu nk bnk br kompem boyy!!lagi nyakitkn hatikan..heheheh..xpe..ape2 pown aku doakn ko selamat n baby..amiin...

    ReplyDelete
  11. mn2 ibu pun kalo dah 1st boy
    2nd sure nak gegel
    tp tu lah rezeki masing2 kan
    xpelah janji bby sihat ko pun sihat
    janji ko bakal jd ibu pada 2 org anak
    kelasss auntie..kahhh

    faiz...jgn buat pagai cam dulu tau
    tendang sn sini..kahhhhhhhhh

    ReplyDelete
  12. teha - tuh la teha..xpela asalkan bb sihat n airiel akan jage adik die dgn baik..ekeke..tp ni baru 1st scan yg dr kate boy teha..tu pon 2d scan..nntla daku gi 4d scan lak..harap2 dr ckp fomfuan lak..kahhh..cam airiel dulu sekali pon dr x penah ckp girl..smue scan dr ckp boy..

    el - tuh la..tgkla aku ade rezeki ke x nak mempinkkan baby girl aku ell...smg ade la hendaknye kan..ehehee..kahh ingat lagi ko pengalaman tendang menendang aku di thn 2007 yer..ngeeee

    ReplyDelete