Monday, October 26, 2009

Suddenly...

Ini adalah al kisah malam td..setelah dlm kapet mcm2 menu yg diutarakan oleh smue org spt pizza cold storage la (aku la tu), sambal sardin cili api la,mihun sup la, sambal sotong la dan mcm2 lagi...tetibe je otw balik ke umah dr ofis terpk plak nak masak..tetibe je ade mood..ngee..terus call hubby tanye die nk mkn ape..tp biaselah jawapan die..apape je x kisah..ngee..yelah tu x kisah dan sempat jgk aku suh hubbyku singgah belikan durian n pilih yg gebus2 k..dan aku pon tetibe je teringin lak nak makan masakan sendiri..lame gile dah aku x masak since mabok ari tu..so aku pon masakla sambal cili padi kegemaran kami, ikan goreng jenahak dan juga petai..simple je kan..tp banyak plak bertambahnye..ngeee...x tau la 24 weeks check up berat aku bape kg lak naik...mau2 70kg..uhhhuuukkkkk...


Ikan Goreng Jenahak..
Ikan ni dipancing oleh suamiku sayang..ngeee...
sedap gilerrr....aku berebut dgn Airiel okehh...
Sambal Cili Api

Fresh Petai...


Airiel pon sgt berselera makan..bertambah2 ikan..
kalau ikan mahal kemain..kalau ibu kasi ikan kembung x plak bertambah..huhuh
tgk tu makan pon skali dedue tangan pakai...

Durian di beli oleh hubby ku atas permintaan ku..
dah lame nak makan durian ni since tgk dlm blog org..
tp yg ni x gebus pon...daku nak kucing tidoo dlm tuu...uhuukkkk...


Yang Penting ade nih..
Soya Cik Chah..jangan jeles ye kengkawann..ngeeeee



Friday, October 23, 2009

Airiel yg hover!!!

Sebenarnye aku bagi Airiel naik benda alah ni mase last day keje sblm raye ari tu iaitu 2 hari sblm raye..pas balik keje terus ke umah mil sbb die ajak berbuke..then pas buke gi Tesco Extra Cheras beli barang2 sikit utk pas kat mil utk dibawa balik ke segamat nak kasi pada 2 buah keluarge yg agak susah utk menyambut hari raye...pas je beli barang tu aku balik ber2 je dgn Airiel sbb husbandku nak pegi bersuke ria dgn kawan2 die..ceh...sesi luah perasaan lak...x abis lagi cite pasal raye ye...ngee...

Bende ni 1st time Airiel naik sbb sblm ni aku nak naikkan papa die banyak songeh..takot jatoh la ape la..tp bile naik rilek je Airiel..die lak yg hover hangguk kepale lebih dr kude tu...kahhhh...saksikan lah Airiel Fareezqy yg hoverrr!!...ngeeee






video
Nenek yg sebok kejar Airiel...bleh gitew?? ngeeee

Thursday, October 22, 2009

Kisah Cheese Tart

aku order cheese tart ni dgn kak fiza...korg pon tau kan die ni terkenal dgn masakan2 beliau tu..bukak je blog die terlior..bukak je terlior..tp yg aku x dapat nak tahan air lior apabila tgk cheese tart die..huhuhh...pagi2 ahad aku bukak blog die aku sgt2 la rase cam nak jilat screen..muahahaa..make dgn pantas aku order dgn kak pza on monday..hari selase dlm tghhari sblm lunch die dah hanto kat opis ku..tenkiu kak pza...x menyesal aku order 50pcs..sbb cute2 je cheese tart ko nih..lepas 1 1 aku makan..ambik mase 2 hari je nak habiskan cheese tart ni..sape2 yg nak order leh la gi blog kak fiza..mcm2 die ade buat..mmg superb la kak pza ni..dok umah pon leh wat duit tu..utk pengetahuan smue yg lom tau kak fiza ni adelah jgk seorg penulis novel yg dikenali dgn nama Rafizah Nordin...ngee...promote kak pza lak..ngeh ngehh...aku juge penah order cup cake dgn kak pza sempena 1st birthday airiel, kek lapis pink n kek coklat indulgance sempena hari raye yg lepas..mmg x rugi la order dgn beliau ni...smue org yg rase pon puji....ngeee...aku puji ko melebih2 ni kak pza adelah sbb ko ckp aku kurus jgk x la gemok sgt seperti dlm gambo..i likeee...kahhhhhhhhhh




memule sampai..50pcs...

selepas aku menelannye..ngeee



Malam lak aku balik umah tgk Airiel xdek..rupenye die ikut kakak n mak aku pegi balik kg n pegi banting beli kek sempene hari jadi anak kakak aku yg ke 20 pd 20/10/2009...hari yg same la tuh...so dinner mlm tu adelah kfc..yummehhh...



Happy 7th Birthday to Asyraf

KFC sehingge menjilat jari..ngeee



Airiel yg perasan konon kek die..ngeee








Airiel mengamok nak potong kek






Adik n Abang







Bagi Airiel puas ati potong kek pulak..








Airiel makan kentangg





Airiel dgn topi sebeday..ngeee
telupe pulak ari tu nak update sebeday bapaku sempena yg ke 66..ngeee..nih update skali erk..jatuh pada 15/10/2009...5 hari je awal dr befdey anak akak aku tu...sian kali ni bapak aku beli kek sendiri..ehehee...yela kitorg lupe langsung sbb hari keje kan..kakak aku lak mase ni xdek sbb pegi kursus kat pangkor...husband aku pon xdek mase ni sbb x balik dr ofis lg..jadik sambutan biase2 je..potong kek pastu mak aku masak mee kari...aku kasik la t shirt polo sehelai kat bapaku itew..ngeeee


Happy 66th Birthday to Abah...
coffee cake yg dibeli sendiri oleh beliau..sedap jgk..




tengok..smue cucu yg ade pon sebok nak potong kek..huhuhhh
Nota Bijik : gambar agak tidak memuaskan hati sebab smue gamba pon snap pakai hp..ngeee

Sunday, October 18, 2009

2nd Open House

Pada Hari Raya ke 21 skali lagi aku telah membuat makan2..dijemput hadir smue yg x dapat hadir pada minggu sebelumnye..sebenarnye memule mil yg request nk dtg..tp alang2 tu dah masak2 jemputla smue rakan aku n hubby yg lom dtg lagi..Alhamdulilah..x henti2 org datang dr pkl 2pm+ tu...time kasih kepade smue yg hadir yer..yg x dapat hadir tu xpela next year raye lak erk..ngee..

Menu pada mgu tu ialah kari ayam, roti jala nasi impit dan rendang kerang..tp leh lak org yg aku order roti jala tu wat kelakar...cousin aku yg tlg orderkan..die orderkan 2.5kilo..sbb die pon nak jgk sbb umah die ade wat mkn2..skali tu bile sabtu tu die hanto ade ke die kasi setengah kilo jerk..mane la cukup...die leh kate silap dengar..ntah la kurang pendengaran kot...huhuh..tp xpela dah xdek rezekikan..pastu mlm sblm tu lak hubby ku memancing..dapat la ikan jenahak dlm 3 4 ekor yg saiz die lebih dr 2kg...so pagi2 tu gi pasar n hanta ikan tu utk dimasak di kedai...pastu order skali dgn org tu kuih cara..dan mil aku lak dtg bawak lauk kegemaran anak kesayangan iaitu Daging Masak Sawi...



Daging Masak Sawi hasil tangan ibu mertuaku..ngeeee




Kuih Cara..sgt sedapp...ditempah di kedai



Ikan masak sweet sour.....juga sedap...bau die je dah menyelerakan..
juga ditempah di kedai yg same..


Rendang Kerang hasil tangan ibuku...


Juadah yg ade...sayur brokoli x sempat snap sbb sekejap je dah habis...eekekee
kuah kari jgk x sempat di snap krn sdg ditambah..ngeee



1st tetamu...rakan2 skolah ku...
Zurah, Huda n Aqil, Wahida n Izzah,Yam n Yusof n me....ngeee
Lepas je kawan2 aku ni balik mil dan yg lain2 pon sampai....lepas tu lak sampaila jgk kawan2 hubby ku...ade 2 org kawan hubby menaiki motor beso singapore ni..Airiel sgt jakun okehh...
asik nak bertenggek atas motor tu..tgklaa aksi2 kami yg agak jakun ni yer..kahhhhhhh



Airiel posing dgn 2 moto beso...






Airiel berangan with Mak Usu



Sweet lak mase nih kan??


Cik Man n anak2..nak jgk try..ekekee





Airiel yg x mo turun dr moto tu..
sila abaikan gambo indon di belakang tu..
diorg tgh wat renovation dapor..huhuhhh



Kami yg sedang bersiap sedia utk merempit...
nak jgkk..kahhhhh


fuiyoo...jantung aku n airiel sgt bedegup kencang ketike ini...




Aku n Zura..wife kpd rakan hubbyku..kete diorg pon same..huhuhh
die pon peknen jgk anak 1st..comeykan pewot die pdhal die lebih 2 mgu dr aku..
tp pewot aku melebih beso lak dr die..ekekeee




Bersiap sedia utk pulang...


aku bersama sil kak ana..juga sdg peknen anak ke 5..
tp die dah nak due bln 11 ni...baby jdm la ni yg nak kuar..ekekekee