Monday, September 28, 2009

Raya @ Segamat

Raya ke 2 lak pegi raye umah mak ngah aku n busu ku dan selepas itu teruss menerus je pulang ke kampung hubby ku iaitu di Segamat...huhuhh..aku agak sadis skit kalau balik kg segamat ni..huuhh..almaklumla kg pastu lak dgr cite hantu mcm2...hadei...sbb kat depan n blakang kg hubby ku ini ade pokok kekabu yg dipercayai dihuni oleh pontianak..huhuh...mlm tu kitorg sampai n main mercun n bunga api dlm pkl 11-12 tgh mlm...mercun tu menuju ke hutan tp x semena mena die u turn balik pegi kat ampaian n habis 2 pasang baju mak tok terbakar..huhuhh..mmg berdegup laju jantung aku mase tu..2 kali okeh bkn skali..then dah 2 kali tu terus makcik n pakcik2 hubby ku suh benti sbb kalau dah kali ke 3 ade plak yg binasa nnt..ngeee...takotkan? tp kuatkan hati la jgk..lagi2 bile malam menjelma...uhukkkkk...

tp Airiel mase kat kg pon die mcm paham2 yg keadaan sekeliling tu seram..die x pegi jauh dr aku..kalau x aku ckp jgn pon die pegi tp kat kg aku ckp jgn die patuh je dok sebelah aku..seram jgk sbb kdg2 airiel ckp hantu n tunjuk kat bawah katil n luar bilik air..ade sekali tu die main sorg2 tibe2 die dtg kat aku sambil menggigil gigil n menangis ckp hantu...hadeiii...tp kat sane mmg aku amat menjage airiel sbb takot2 kang ilang lak nyawa aku sorang tu nnt..menangis air mate darah lak aku nnt..ngee.....mintak simpankan...Nauzubillahh..

k la dah dah la tu citer pasal seram...sampai2 kat segamat tu dah agak mlm dlm pkl 9..then lepak2 jap..esoknye pon x kemane sbb smue org sibuk memasak utk kenduri mlm tu..dah keesokan harinye baru la gi beraye umah mak n pak utih belah dan juga pakcik belah hubby ku..tp x snap banyak sgt..yg ade cume mase pegi umah pakcik suami ku umahnye dekat sgt dgn landasan ketapi jadik kitorg ni ala2 jakun la ambik gamba..ngam2 lak waktu nak balik tu ketapi ade laluu....mmg jakun la kejap..ngeh ngehh...saksikan la gambar2 di segamat k..







Airiel n Alya..Alya tu makcik Airiel tau..
Alya ni anak kepade ucu amy iaitu adik mil aku yg last skali..
n yg beshnye airiel n alya lahir pd hari yg same iaitu 27/8/2007..
tp alya lahir tghhari airiel lahir tgh malam..ehehhee


Airiel yg tertidur..aku temankan Airiel tido k..
sbb aku takot ape2 jadik lak kat airiel kalau die tido sorg2..
almaklum bkn alasan utk bermalas malas okeh..ngeeee

sambil teman Airiel tido aku kire duit raye Airiel..
ngeh ngeh..utk di masukkan ke dalam akaun bank die..
sambil2 tu jgk aku bukak intenet n chat dgn alyn n nik yg dah
kembali bekerja..waktu ni aku tunggu hubby ku pegi menjala..
almaklumla kg boy tu mmg pantang bebende camtu..kasi can la..hhuhu
pdhal pagi2 lagi aku dah pack barang nk balik..sbb mlm sblm tu aku
dah kene kacau..huhuhhh


gambar sblm ketapi lalu..tp dah dengar bunyikk...

haa..dah lalu..sangat laju tau...bedesuppp...

start jakun..leh masok contest kan gambo ni? muahahaa

Airiel n papa

Airiel n Ibu

Kami ber3 di tengah2 landasan keretapi...
seram jgk woo dok tgh2 landasan ni..
sbb ape ketapi laju gile baru pas lalu..rel tu pon panas lg..huhuhh

sempat lg jolok buah cempedak..
suasane di sini jgk agak seram..sbb semak n umah tu kosong
dan tidak berpenghuni okeh..

jolok jgn tak jolok..
jgn terjolok bende lain sudah..uhuukkk...


16 comments:

  1. banyaknye duit raya airel... hehehe...

    ReplyDelete
  2. pontianak ngamuk tuh takleh tdo, ekekek!!!

    ReplyDelete
  3. byknya duit raya airiel... anak2 aku dpt singgit dua hengget jek...mummy n daddy dia yg contribute byk skit sbb sian tgk jumlah collection masing2...huhuhuk...

    Meriahla tgk blog ko paeh

    ReplyDelete
  4. hehehe.. ko kena kacau ke paeh?
    antoo tu suka mak yong..baek2

    ReplyDelete
  5. weh paeh , segamat ni belah mana ni .. haku pung balik segamat lorong mak gayah kat lubuk batu ...

    hehehe biasak ler.. johor mmg banyak antu kut.. umh pak ajil kat tangkak pung ado cik punti tu

    ReplyDelete
  6. suely - banyak erk? qimie pon sure banyak punye..ehehee

    ieda - tuhla pasal agaknye kan? sbb dok tuju mercun kat die kaco die die kacau kite balik..ehehee

    ayien - rajin2 la pegi beraye..sure collection memberangsangkan nnt..eehhee..mummy dgn daddy dah bagi banyak contribution so xpela duit raye tu skit..ehehee...

    meriah ke blog ni? mekasih...rajin2 la menjenguk utk memeriahkan lagi idop anda yer..ngeh ngehh

    kak ila - haah kene kacau..kene tarikk..sabo je la..nasib x kene tarik tetibe dah kat luar..huhuhuh...tuh yg takot tu sbb i tgh mak yong..ekekee

    k zura - amy segamat kat kg tasik..lorong mak gayah lubuk batu aku x penah dgr..yg aku slalu dgr gemerih, gelang chinchin, tasik alai ade la..haah mak aku pon ckp sbb dulu jepun pancung kepale kat sane..tu yg berantu skit..tp mmg menyeramkan la kalau balik sane...huhuhhh

    ReplyDelete
  7. huhu segamat belah bedah mane nih? windunya ngan segamat tanah tumpah pen dakwatku hahaha...stesen ketapi tu ade jual burger sedap..ade lagi ke?

    ReplyDelete
  8. kak wil - segamat celah bedah kat kg tasik depan surau..ko lak celah bedah mane tumpan pen dakwat ko..kahh...stesen ketapi tu kat umah2 org la bkn kat bando segamat tu..ngeh ngeh...

    ReplyDelete
  9. Wah paeh. asal muke ko nampak lebih ayu.. kekekek..

    aku duit raya danny tak kira pun lagi.huk3.
    sonok nyer tgk raya kt kg. i jeles okeh..khamis dah keje..sob.sob..sob

    ReplyDelete
  10. nik - tau xper..kahhh..itu adalah aura bb gegirl okeh..ngeh ngeh...pasan japp...ekekeke...tuhla sape suh ko cuti kejap..cuti je seminggu..bos x kasi cuti ko mc je..muahahahaa

    ReplyDelete
  11. oyt raya sakan ko ekk kat tmn seri tuu...ekekekeke...eh ko ni takut aku dengor ade hantu kat kg laki ko..hmm.. seramm uu... jgn main2 kat railway tu, bahaya... ko nih... :)

    ReplyDelete
  12. fiza - agak sakan jgk la thn ni sebb raye sebelah daku kan...ngeee...sgt sonok..ngeh ngeh...mmg ade antu pon..dapat merasainye mase kat sane..huhuhuhh...kat railway tu sbb jakun kejap kan tu yg jadik camtu tu..ehehee

    ReplyDelete
  13. airiel tido kepenatan mengira duit tu....

    ReplyDelete
  14. her - bkn die yg mengire..mak die yg kirekan..kahhh..airiel tu tido penat kene kaco dgn hantu kot..kahhhh

    ReplyDelete
  15. takut2x!

    airiel...nk sikit duwet raya ley? ekekek...

    ReplyDelete
  16. yam - harus takot lagi2 ade baby..ehhehee...airiel sgt kedekut okeh..ibu die nak pegang pon die menjerit2 nak pegang duit raye sendiri..eehhe

    ReplyDelete