Thursday, September 10, 2009

My 26th Birthday at Cruise Tasik Putrajaya

Alkisah ini adalah ceritera weekend yg lepas....Hari jadi ku jatuh pada hari Ahad 6/9/2009...iaitu 10 hari selepas birthday Airiel anak teruna ku itew...for alls info, kami share zodiac yg same iaitu Virgo...ngee...(jawapan kuiz dlm facebook..kahhh)...

Memule planningnye nak try Marriot Hotel sbb Aelyn ckp Marriot 62.10nett but 5 stars...tp ntah macammane mood xdek ahad tu kami ke jj bkt tinggi je tu pon dah pkl 5 lebih...aku ingat nak mkn kat the chicken rice shop..dlm kete dah terlior kerabu mango la...pak choy la..pai tee la...tp bile sampai2 je dah tulis note kat situ...full house...hwaaa.....amattt benciiii...dah terlior lior tetibe x dapat makan lak....pastu carik2 laa kot mane2 ade restoren yg leh kitorg lepak..so pegila bersebelahan dgnnye iaitu Black Canyon....tp cite Black Canyon tu nnt2 la aku citer sbb makanan die x bape sedap..yg sedap hanyela tom yam dan sandwich saje...dah la lambat..buat aku hangin jerkk..huhuhuhh

So esok Isnin cuti lagi kan? memule ingat nak dok umah je buke kat umah..siap dah suh mak aku masak tempoyak udang lagi..x tau knape preggy kali ni aku sgt suke mkn tempoyak..sabtu buke umah mil pon tempoyak jgk..ngeee...tp tetibe member En. Azmi ku lak call, Ira n Baim...ajak buke luar...tp aku ckp la nak gi Marriot mgu depan la coz esok keje..nnt aku penat..kalau aku x drive xpe la jgk...hhuhuhuhu....tp hubby ku ajak jugak..mungkin merase bersalah sbb x celebrate birthday aku..kehhh pasan jee...ye ker?? kahhh...skali tu terus hubby ku suh booking kat Tasik Cruise Buffet..yg bookingnye aku la..mementang aku secretary..kat umah pon kene wat keje.hampehh jerkk..tp xpe seb baik nak pegi mknn...kahhhh..tp ok gak jumpe Ira ni coz lame dah x jumpe die..sbb die pon mak buyung jgk..ngee...dah sarat dah..sian die aku nengokkan bawak bb boy dlm perot dan kaki bengkaknyee..due die november ni...selamat meneran ye ira..ehehee

so dgn tidak banyak citer siap2 n menuju ke sanee....Buffet ni rm65nett...tp ade tp jgk tu....tp makanan die x banyak sgt..tp mungkin oleh kerane cruise tu lah mahal kot..pdhal makan bawah jambatan je..ekekekkee...tp yg syoknyee lepas mkn leh naik cruise selame 20 minit...kalau hari biase naik cruise sampai pkl 7 je tau..tp kali ni dlm pkl 9 naik cruise tu pastu siap dibenarkan pegi ke depan lg leh posing cam titanic..ekekeke...die kate kalau hari biase die x benarkan org pegi luar..smue kene dok dalam diam2...hurm...ape pon leh tahan jgk laa food die..x dek la semeriah de palma dan saloma bistro k....tp kalau kepade yg x suke org crowded sgt tu leh la try ke Tasik Cruise Putrajaya ni....





3 of us..baru sampai dah posing.....ngeee


RM65 nett per person...Airiel free..
RM15 per person utk naik cruise pas mkn...Airiel skali lagi free..



di bawah jambatan berviewkan tasik dan cruise..


Our Reservation








Kami yg buyong....ngeee


Airiel ku..malu2 lak nak ambik gambar..





Foods


My 1st round..



Kek utk Airiel


Kambing panggang ini sgt la marveles..
sampai 3 kali tambah okehh...
kat booth kambing panggang ni ade jgk char kue tiaw..
tp lupe nk snap..rase die marveles jgk..aku 2 kali tambah..eekekee

Pau Sambal n Pulut Panggang


Airiel menunggu santapan



Haa..dah sampai..sedia utk makan...ngee
should i use this both knife???


Selesai makan mase utk gedik lak..
mase ni die tgh usha ade sorg budak pompuan tgh berlari lari


Haaa..tu die dah join dah....
biasela anak aku ni pantang tgk dak gegirl sexy..huhuhh
sampai terantuk dahi kat pintu kace...



Me n Baim..baru masuk kapal..ekekee


Ira n Baim


Ibu n Airiel





memule duduk dulu yer...


Jengg.....dah kat luar dah..sgt sonok...sejukkk....


Ira n Baim n their 1st baby in tummy...ngeee









Kami yg menikmati angin sepoi2 Tasik Putrajaya

My Lovely Hubby

En. Azmi with kapten kapal..ngeh ngehh


kami nak jgk..ekekkeee

Airiel di sebelah kaptain...


lawak lak muke Airiel mase ni..
leh masok Pertandingan Baby Aksi Kelakar dlm Pa n Ma ni...ngeee







Papa with Airiel yg x reti diammm




rambutku...apakahhhhhhh....
nk mtk rebonding ker? huhuuhh


Us Again...

mc yg ckp sekejap pastu dah suh kitorg ambik angin luar..
mmg sport rim...ekeekkee














Some Putrajaya View..
Almaklum snap pakai En. Sony jer...
xdek dslr lagik....ngeeee..tp okla tu kan....







Nak balik dah....

Aksi Airiel x dok diam
nota sebijik: hadiah?? ntahla..hubbyku ade jgk tanye nak ape tp ntah x tau nak ape...nntla ye i pkkan...tgh2 x slim ni x tau laa nak berpesen ape...huhuuhhh.....

9 comments:

  1. wah bercruisin sakannn yea... ala2 titanic gitu... tp mmg best berbuka di tempat yg tenteram & xramai org sambil menikmati makanan...smlm aku buka kt concorde, makk aiii!!! nak tunggu orang reda ntah bila...penuh sesak jerr... mkn pon x kenyang sgt pas2 blk...malas aku nk berebut..huhu...

    ReplyDelete
  2. perghhhh..naik cruise!!!i likeee...sejuk je kan..tapi mcm korang ber 4 je kat situ paeh..org lain xde ke??
    aku x nampak ape pun gambo video airiel tu..yg aku dgr sore2 kawan2 ko bercerita tentang sembahyang tarawikh..kahhh

    ReplyDelete
  3. amboi beshnye sambutan bday mak yong nih...

    ReplyDelete
  4. kali ni ko peknen lain sgt2
    hehehehehe
    giler meroyan tol korg ni berbuka pose kat cruise tu...tpi berbaloi la sbb ritu pi canyon cam hampeh je kan..hehehe
    hepi belated besday faiz

    ReplyDelete
  5. epy belateddddd beteddaayyyyyyyyyyy!!!! ;))

    ReplyDelete
  6. fiza - make haruslah kamu pegi try testing kat cruise tasik putrajaya ni..mmg tenteram..pas mkn leh naik cruise lagik..ekekeke

    sya - haah sya..mmg kat situ mcm xdek org la..tp besh xdek la berebut sakan..ala video tu gelap erk..kahh...video airiel x reti dok diam..ekekee..sore diorg yg ko dgr..kahhh

    k fiza - boleh la k fiza..ehehe..

    el - ape yg lain el?? lain lawa ke burok? kahh...haah agak berbaloi gak la ell sbb pas mkn leh naik cruise...ekekee..ko mmg seorg pembaca yg bagus...ekeke..tq...

    ReplyDelete
  7. WAHHHHHHHHHHHHHHH
    banyak nye gambo ko .. jeles ni x leh jdik
    daku nak gak merasa naik cruise.. dok naik feri jek

    ReplyDelete
  8. k zura - ape lagik try test la ajak pak ajil..ekekekee...

    ReplyDelete