Monday, September 14, 2009

Mines Wellness Hotel

Hari Jumaat yg lalu ex-boss kpd hubby ku ajak berbuke pose di The Mines (rezeki tu mkn pree..ngeh ngeh...)..knp ajak En. Azmi sorg je? ntah aku pon x tau..mungkin staff kesayangan kot..sampai skrg x leh lupe..kahhh...xdek la sebenanye kitorg ni dah mcm adik beradik..agak rapat jgk..tp dah lame x jumpe..tu yg dikesempatan bln yg mulia ini same2 berbuke pose..cewah...tp sebenanye diorg ni tiap2 thn mmg ajak berbuke di luar..thn lepas di Holiday Inn..thn ni di sini la..tp ade gak bercadang nak ke Holiday Inn lagi sbb 5 hari sblm raye ade 50% diskaun..banyak tu...ngee...

Makanye hari jumaat tu aku mintak balik awalla sbb aku kene balik banting mempersiapkan diri dan juga anak teruna ku Airiel...aku balik pkl 4 lebih nak dekat 5..sampai umah pkl 6..sampai2 umah Airiel n papa die tgh mandi..so aku dgn pantasnye pon la mandi n siap..n zasss terus ke the miness...dlm 6.30 kitorg gerak..ngam2 sampai di sane dlm pkl 7.15pm..make x payah menunggu terus je buke..eheheee

Dulu Hotel ni dikenali dgn nama The Mines Beach Resort tp skrg dah bertukar kepade Mines Wellness Hotel..sbb ape?? aku x tau..sbb xdek beach kat situ kot tu yg tuka name tu..kahhhh...kitorg pon lame dah x jumpe kak sal n abg kamal serta 2 org anak diorg iaitu Aiman n Dina..so di kesempatan inilaa kitorg beramah mesra...food die mmg marbeles...lagi2 rendang tok, dodol goreng n laksa..mmg sgt sedap...ape pon jom tgk pic2 makanan yg menggode ni je la erk..tp kebanyakan pic foods tu aku snap pakai hp je...ngee...



Papa & Airiel in red Hackett...


Fruits..i likee...ngee..ini je la pic food yg di snap pakai kamera..ngee

Our Reservation

Laksa sentap jiwa rage aku..


Cream Puff, Moon Cake, Cookies n Cheese Cake..yummy...


lawa dan nampak sedap kan??

Cream Puff with Peach

yimmy....huhuh

Cheese Cake yg amat full dgn cheese


Rojak buah yg di buat sendiri...aku letak kacang banyak2 ikut suke hati..ngeee


Rendang Tok yg sangat menggegarkan jiwa ragaku..
lembut gilerr seyyyy...

Dodol goreng..ini 2nd round aku ni..ngeee..
i likee..sbb mcm chewing gum yg boleh ditelan..ehehe


Me n Kak Sal...kak sal makin kurus..aku makin gemok..huhuhhh




posing lg...ehehee


Airiel n papa di bawah...






Aiman, Dina n Airiel....
diorg 2 org ni la yg layan Airiel sewaktu aku tgh mkn..
sungguh seronok aku mkn tanpa diganggu..eehhehee
tq to both of u..nnt auntie belikan hadiah yer..ngeeee


9 comments:

  1. bestnye menu
    bertambah2 kilo le ko eh faiz
    xpelah sib bek peknen..heheheh

    ReplyDelete
  2. el - mmg besh ell..ekekkee..tuh laa..betambah2 kilogram aku..now dah hampir 65 kg..huhuhuh..xpe..thn depan diet habis habisan..leh ke?? kahhhh

    ReplyDelete
  3. hamboi k.faiz....sakan lantak nmpk? ekekek....jaga2x taw, daku serik dah nieh! hehehe....

    ReplyDelete
  4. sonok nye ko paeh..ari2 mkn hotel...masyukkkkkkkkkkkkk..murah rezeki korang..

    ReplyDelete
  5. yam - mekasih yam krn mengingatkan aku..ngeh ngeh..mementang selera mkn dah tibe smule..kemain aku melantak kan..huhuhuh

    sya - tq sya..smg doa ko termakbul akan kemurahan rezeki kitorg tu..ehehee..dapat mkn kat hotel ni di bln pose je sya..kalau hari biase nak masok hotel pon idak..ekekkee

    ReplyDelete
  6. oih..itu dodol goreng ygko gembar gembur tu ekeke

    ReplyDelete
  7. kak wil - haah...inila die..tada..tu 2nd round aku okeh..mcm chewing gum aku mkn..ekekeke

    ReplyDelete
  8. wah paeh..sakan ko yer~ aku nk g gak jln tar ni carik songkok danny. aku rasa esok naik motor 3 beranak buat pertama kalinye..sure jam kalau drive kah..

    ReplyDelete
  9. nik - pegila..ari sabtu ari tu aku pegi jam giler sbb ade pasar malam..better kot naik motor dr naik kete..ehehe..aku x mo jejak dah..tobatt...ehehee

    ReplyDelete