Wednesday, September 2, 2009

kegemaranku di saat kemabukan melanda...

nak cite sikit alkisah zaman kemabukan aku yg hampir2 pupus skrg ni..waktu 8 weeks to 15 weeks amatla aku mabuk sehinggekan x lalu makan..jgn kate nampak makanan aku pk pasal makanan pon leh muntah...lagi 1 x leh pandang n dekat dgn hubby n airiel..sure mcm nak termuntah belahak aku..kahh..giloskan..tp kali ni nye pregnancy mmg amat2 laa aku mabuk sehingge x terdaye..ade 1 part tu sampai pening2 n darah rendah..dr nak drip tp aku x mo...kenape tah x mo padahal sblm tu cam mtk nak dok spital nak rehat..kahhh...

yela mmg penat..sbb aku drive sendiri dari Banting ke PJ..mmg tensen je kalau dipkkan tp aku lebih memikirkan yg positive dari negatif...yela..aku ni kire bertuah sbb ade kete yg leh di pandu..ade org tu lagikla naik bas turun bas..lagik penat kan kan?? huhuuhh...

dan lastly semestinye impian aku menginginkan gegirl yg kluar..ehehee...korg doakan la ye smg Airiel dapat adik gegirl..ngeeeee

eh melalut sudah..sebenanye aku nak cite pasal makanan yg aku leh telan sewaktu kemabukan melanda ni..saje wat kenangan..oleh krn asik meloyee mmg xdek perasaan nk mkn nasi pon..bagusnye kalau x peknen camnikan..leh slimm shady..ekekee...so makanan yg aku replacekan ialah buah..hari2 nk mkn buah..pdhal kalau x peknen aku mmg seorg yg susah nk mkn buah...

tapi sekarangkan..kemabukan aku hampir pupus dan diganti dgn selera yg amat dahsyat...ini smue terjadi selepas aku ke segamat la..ehehee..selera nasi dgn ikan bakar Masya Allah..sungguh dahsat..aku n kakak iparku yg juga sdg peknen 7 months berlawan makan..ekekekeee....

Itu je la crite pasal zaman kemabukan..layan pic lak erk..ngeeee

Buah buahan n jus tu mmg wajib aku beli sblm drive balik ke umah..sbb dlm kemualan tu aku mengunyah buah n minum jus tu..sangat berkhasiatkan? ekekeee





Airiel with Papa...2 org insan yg tersayang yg aku sgt loyekan..
tgk Airiel menyusu tu pon leh wat aku nak temuntah..huhuh



Airiel merasmikan cherry aku..



Chocolate ni special coz bos bawak balik dari Australia...
more creamy okeh...ngeee



aku sgt bernapsu tgk buah ceri ini...
sangat bulat n merah...huhuuhh



fresh carrot juice




buah ni aku sangat minat..
Hami Melon


fresh orange juice..



hami melon n delicious pear


tuna sandwich, sweet mango n grape





ini adalah yg paling aku gilekan sampai weekend pon
aku hangkut hubby n airiel datang sini semate2 nak makan..ekekeke
set teppanyaki yg ade chicken teppanyaki, sup, sayur, fried rice n chawanmunshi..
halamak..terlior sudah aku..ngeeee....
set ni berade di Hanazen di bawah ofis ku di Jaya One...
teringin jgk nk mkn sushi tp x leh..huhuh...





nak tepek jgk baju2 maternity n nursing yg aku beli kat sini


10 comments:

  1. kire ko dh jadi antu buah ler skang ni yek paeh .. kahh .. ok per kan ..
    kurg skit potensi H1N1 .. bdn dh banyak vit.. now org ngndung mmg kene lg berjaga2..

    mak aiii ikan bakoo.. aduyaii sedap nyeeee..

    ReplyDelete
  2. paiz..ko mmg mcm aku mase peknen dulu..langsung xbole mkn mende yg masam/jeruk2 tu sume..so alternatively aku mkn buah..ko mmg la meningatkan aku zaman morning sickness,da la time pose mcm nie,ngan slambernye aku g kedai buah blkg opis aku nie!ehehhee..
    weh,ko due nti around bln 5/6 eh?

    ReplyDelete
  3. k zura - haah dah jadik antu buah..sgt suke buah yg manis2..ehehee..

    fiza - same erk?? maknenye ade potensi la aku dapat gegirl kan? ngeee...sonoknyee..ehehee...ehhh tp bln pose aku pose k..ngeh ngeh...due aku bln 2 la..5 6 tu lame sgt..bunting ape lak camtu over due sampai 3 4 bln..kahhhh

    ReplyDelete
  4. bgslah kalo dah jd antu buah
    bb sehat...mama pun sehat hehehehe
    amboiiii sakan sopin...

    ReplyDelete
  5. el - tuh la kan ke bagus kalau x peknen pon selera camnikan? leh aku sentiase slim..ekekeke

    ReplyDelete
  6. elok ko suke mkn buah..esok kulit anak ko cantik2 mcm kulit aku..kahhhhhhhh...slamat membesarkan badan ye paeh!!

    ReplyDelete
  7. sedapnye tekak ibu mengandung ..hehe...elok makan buah...

    ReplyDelete
  8. sya - yee..smg camtula..smg anak aku gegirl n kulit cantik...cam ko ke? cam aku la..kahhhh..weh beso2 badan jgn la ucapkan..kahhh

    kak ila - sedap ape k ila..x sedap langsung..mkn buah je leh terime..kalau nasik baru bayangkan,blom depan mate lagi aku dah loye..ngeee

    ReplyDelete
  9. HA! Tu diaaa!!!

    Kalau camni punye gaya, aku pon ngior gak!

    ReplyDelete
  10. kak ai - haaa..ko tengior buah yg mane nih?? ekekekee

    ReplyDelete