Monday, September 28, 2009

1 Hari di Hari Raya

Yeah..akhirnye Syawal sudah tiba...thn ini adalah kali ke 4 aku beraye sbg isteri dan kali ke 3 bergelar sbg ibu dan juge kali pertame raye membawa perot..ngeh ngeh..sekejap je rase kan?...Insya Allah thn depan dapatla aku merase beraye dgn 2 org anak..mesti lagi kecoh je rase nyekan..sbb ber3 balik pon dah sebeban ini kan plk tambah sorg lagi baby..camne la yer..xpela yg pasti mesti lebih meriah..ehehee...

Tahun ni thn beraye di belah keluarge aku di Banting..mmg syiokk..ehehee..mcm biase pagi2 sang2 suami pergi sembahyang raye di masjid...pas balik dari sembayang..makan2 pastu bersalam salaman dan terus pegi menziarahi sedare mare belah mak dan abahku..mak dan abahku ni berdekatan je kg mereka..so memule pegi ziarah sedare belah abah dulu pastu last skali baru pegi belah emakku..camtula setiap thn k...tp thn ni agak meriah sbb seluruh adik beradikku beraye kat umah mak thn ni...sure thn depan sunyi skit kan? huhuhh...xpe akan ku pujuk hubby ku supaye beraye di banting lg thn depan..kahhhhhh...



Kami yg kengkonon pengantin baru di pagi raye..kahhhhh


3 of Us di pagi Syawal yg mulia...


Airiel mengire duit raye..ngeh ngehh



Ini abang sulung dan kakak ipar ku..
Along dan isteri..


Berator utk bersalaman..yg lebihnye nak mtk duit raye bebudak ni..huhuh
yg comey lotey kat tgh2 tu kakak aku yer...uhukkk




Baju keluarge Along aku n aku lebih kurang same lak...

Bapaku bersalaman dgn emak mertue beliau..ngeeee


mase bershahdu shahduan...huhuhh

Keluarge adik mak aku pon dtg jgk sekejap utk bermaaf maafan..


Papa n Airiel yang sedondon


Airiel n Nek Su
Mase ni kat kg mak aku...kat bwh umah ade buaian..tgk diorg main buaian same2 cam sweet gile lak...tu yg aku teragak nak snap tu..

Danny, Damia n Aina
kemain pandai lagi Danny tu posing tunjuk piece..

muke Danny jadi camtu adalah akibat nak berlari
kat aku sbb nak tgk balik gambar yg telah di snap..hadei...

Airiel dtg menyempit..ekekeke


Papa pon nk main buaian jgk..huhuhh

mereka berempat..sweet kan?ngeee


mule nak gadoh berebut buaian..


wieww...Airiel n papa naik buaian..ehehee


7 comments:

  1. dah ramai2 berkumpul tu mesti seronok dan riuh rendah rumah erk...mmg meriahlah sambutan hari raya tahun ni utk mak dan ayah kau faiz...

    ReplyDelete
  2. kak fiza - haah tuh la pasal kak fiza..lagi2 plak smuenye mmg spend seminggu kat umah mak..meriah bangat sampai pening pale aku dgn perangai anak2 sedare ku itew..ehehee...tp ahad diorg dah balik sunyi la plak..bile la dapat berkumpul lg agaknye..ngeee

    ReplyDelete
  3. cute nengok bebdk naik buai tu..bkn bapak bdk tu ek..hahahah!!! ;)

    ReplyDelete
  4. weiii npk pic satu tu ko cam x peknen jer
    slim shady tau..suker aku tgk pic tu

    ReplyDelete
  5. sgt slim rupa ko di pagi raya...jeles seh.....
    paeh....awat ko byk g beraya???jeles aku tgk...byk tul kampung...(ayat dengki org tkde kampung)ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
  6. wahh best..best....cantik kaler baju raya kowang.

    ReplyDelete
  7. ieda - bebudak tu mmg cute naik buai tu kan..bapak budak tu cute di mate aku jerk..kahhhhh

    el - kahh ell..itu hanyela kamera trick semate..ko lom tgk aku in live personall...hampeh...eekekekee

    ayien - slim ker?? hadei...nntla korg tgk aku live camne erk..hampir 70kg..uhhukkk...mane de banyak beraye ayien..raye banting pastu segamat..tp mmg leh rasela suasane kg..ari tu balik batu laut xdek suasane kg ke? ehehee

    kak ila - cantik erk?? mekasihh..itu pilihan sang suami..ngeh ngehh

    ReplyDelete