Monday, August 31, 2009

Salam Merdeka dari negeri Johor

Cuti panjang sempena merdeka kali ni kami 3 beranak pulang ke kampung suamiku di Segamat, Johor...plan aku biasela makan..kahhhh..nak pegi pasar Segamat nak carik murtabak besar punyee..ehehee...1st day pegi pasar taman yayasan tak jumpe...sedih jgk..tp husband ku kate xpe esok kite pegi pasar segamat mesti ade...dtgla semangat murtabak besar punye utk esok lak...ngee....hari pertame pegi pasar di taman yayasan mmg banyak sgt juadah yg menyelerakan aku...tujuan utama pegi sane ialah nak carik pakcik kepade suami ku yg menjual ikan bakar di sane..yummyyy...mmg terliur teringatkan ikan bakar die..sbb ikan bakar die jenis yg sambal punyee...pastu tenampak lak patin masak tempoyak..huhuhh...sgt menyelerakan membuatkan aku benti jap depan kedai tu tgk lelame kat lauk tu..last2 en. somi ku belikan seekor dgn harge rm3...tp bile buke x sentuh pon patin tempoyak tu..time sahur je aku makan tu pon kuahnye je...ehehee...jom layan gamba lak


aku yg gemoks...Airiel ni masam la plak... otw to Segamat



Ini lah ikan bakarnyee..sgt marveles okehh...
sehinggekan aku menapau sambal die bawak balik banting.eekkeee

patin masak tempoyak yg aku terliorkan...




PARAM
Hari Ahad lak husbandku ajak pegi Muadzam Shah...dgn alasan aku dah tau dah..carik burung kat umah org asli...huhuhuhh....nasib baik la jumpee..layan kan je la...seb dok dlm kete jerk..



En. Azmi yg sedang memilih burung
Petang tu lak sblm pegi pasar pegila jalan2 sekitar kampung..besh je tgk pokok getah yg tersusun..jadik aku snap laa sedikit pic...ngeeee..pic ni menggunakan en. sony ku jadi gambar cantik skit dari pic2 di atas tu snap pakai hp jerk...








Video murtabak besar punyee..ekekeke
Itu je la pic yg ade..sebenanye banyak lg juadah yg menyelerakan tp x tersnap kerane dah kebuloq..kahhhh..antaranye ialah Sambal Udang, masak lemak pucuk geti, masak lemak ikan baung, dan ade lagi 1 roti john di Segamat pon special jgk sbb die tarok hot dog dlm nyee..tp lupe nak snap...almaklumlaaa...ngeh ngehhh

8 comments:

  1. wah3x...tgh2 ting tong ni sempat gak merayap nun sampai ke johor yek...caiyok!!!

    ReplyDelete
  2. makoi.. sanggup mmg sanggup. aku yg x peknen pun kalau dah tingin sanggup gak redah kat mana saja. kahhh...
    adoi..amy bini tgh peknen pun "berantoo" dgn burung.. kang klua "burung" lg kang.. frust bini ko tu.. hehehehe

    ReplyDelete
  3. mentang2 bunting..semua makanan kau kate sedap..hahahaha....

    ReplyDelete
  4. sana sini murtabak
    smlm beli leper jerk..menci
    nak buat sndiri tebal2 n isi ayam byk kahhhh

    ReplyDelete
  5. makk oiii...johor tuu..jauhnyerrrrrrr..
    aku pun balik kg laki aku..tapi pilah aje..ahaksss

    ReplyDelete
  6. kak fiza - ekekee...harus balik kg sbb ade bende aku nak mkn..ekekeke

    kak ila - jangan ko ckp pasal burung..kahhh...frust menonggeng aku nnt...

    eda - tuhla pasal smuenye sedap tp bile dah depan mate ala2 mkn x mkn je aku kedarah..ekekeke

    el - murtabak tu mmg juadah wajib utk aku n somi sempene bln pose ni..ngeh ngehh

    sya - mane de jauh la sya...segamat je..x sampai 3 jam dah sampai..ikut tangkak..ehehe..aku rase pilah lg jauh kot..ngee

    ReplyDelete
  7. berjalan gak kau ye buyong..:P

    sonok dpt makan2 kan? nyummmm

    ReplyDelete
  8. kak ai - jalan itu penting..kalau x lagik aku mabukk..kahhhh...mmg sonokk dapat makan tp mkn di saat skrg dah x sesedap dulu..ngee

    ReplyDelete