Monday, August 31, 2009

Salam Merdeka dari negeri Johor

Cuti panjang sempena merdeka kali ni kami 3 beranak pulang ke kampung suamiku di Segamat, Johor...plan aku biasela makan..kahhhh..nak pegi pasar Segamat nak carik murtabak besar punyee..ehehee...1st day pegi pasar taman yayasan tak jumpe...sedih jgk..tp husband ku kate xpe esok kite pegi pasar segamat mesti ade...dtgla semangat murtabak besar punye utk esok lak...ngee....hari pertame pegi pasar di taman yayasan mmg banyak sgt juadah yg menyelerakan aku...tujuan utama pegi sane ialah nak carik pakcik kepade suami ku yg menjual ikan bakar di sane..yummyyy...mmg terliur teringatkan ikan bakar die..sbb ikan bakar die jenis yg sambal punyee...pastu tenampak lak patin masak tempoyak..huhuhh...sgt menyelerakan membuatkan aku benti jap depan kedai tu tgk lelame kat lauk tu..last2 en. somi ku belikan seekor dgn harge rm3...tp bile buke x sentuh pon patin tempoyak tu..time sahur je aku makan tu pon kuahnye je...ehehee...jom layan gamba lak


aku yg gemoks...Airiel ni masam la plak... otw to Segamat



Ini lah ikan bakarnyee..sgt marveles okehh...
sehinggekan aku menapau sambal die bawak balik banting.eekkeee

patin masak tempoyak yg aku terliorkan...




PARAM
Hari Ahad lak husbandku ajak pegi Muadzam Shah...dgn alasan aku dah tau dah..carik burung kat umah org asli...huhuhuhh....nasib baik la jumpee..layan kan je la...seb dok dlm kete jerk..



En. Azmi yg sedang memilih burung
Petang tu lak sblm pegi pasar pegila jalan2 sekitar kampung..besh je tgk pokok getah yg tersusun..jadik aku snap laa sedikit pic...ngeeee..pic ni menggunakan en. sony ku jadi gambar cantik skit dari pic2 di atas tu snap pakai hp jerk...








Video murtabak besar punyee..ekekeke
Itu je la pic yg ade..sebenanye banyak lg juadah yg menyelerakan tp x tersnap kerane dah kebuloq..kahhhh..antaranye ialah Sambal Udang, masak lemak pucuk geti, masak lemak ikan baung, dan ade lagi 1 roti john di Segamat pon special jgk sbb die tarok hot dog dlm nyee..tp lupe nak snap...almaklumlaaa...ngeh ngehhh

Saturday, August 29, 2009

Blog Award for August 2009 from Zie Brunei


AWARD NI DATANG DARIPADA ZIE BRUNEI
....TQ BESENKU...EHEHHEE..
MISS U N HANA A LOT

1. Berikan 1 hobi yang paling anda gemari

tidooo..ngehh ngehhh

2. Berikan 2 nama kawan anda yang paling rapat dengan anda

Nurul Huda n smue rakan2 m.com

3. Berikan 3 jenis warna yang anda suka

Pink, hitam n coklat

4. Berikan 4 nama orang yang paling anda sayang

Norazmi Norsit (Hubby), Airiel Fareezqy (My Son), Habsah Ahmad (Mother) n Selamat Ngaido (Father)

5. Berikan 5 jenis sifat manusia yang anda benci

ngades, tamak haloba, dengki khianat, gedik yg terlampau n belagak nak mampos

6. Berikan 6 benda yang mesti anda bawa sebelum keluar rumah

wallet, duit, lesen, ic, hp n kamera

7. Berikan 7 destinasi percutian yang ingin anda kunjungi

Pulau Tioman, Pulau Langkawi, Pulau Perhentian , Pulau Sipadan, Bandung, Bali n Australia.

8. Berikan 8 kenangan yang paling anda tidak dapat lupakan

dating, tunang, kawin, pregnant, deliver baby, bercuti dgn family, bile Airiel mule memanggil Ibu dan senyuman dan gelak tawa Airiel serta gath n koke with mak mak ayams...ngeh ngehh

9. Berikan 9 yang anda impikan

smg impian hubby tercapai, vios putih, umah semi d, duit beratus ribu dlm bank, asb n tabung haji (tamaknye..ngeh ngeh), nak baby girl, deliver her dgn senang dan sempurna, melancong bersama keluarga, menunaikan haji pada umur 30an dan bahagia hingga ke akhir hayat bersama suami tercinta dan anak2 yg comel dan bijak..ehehhee

10. Berikan award & Tag ini kepada 10 orang kenalan blog anda

Kak Zura, Kak Wil, Nas, Reen, Kak Irma, Ell, Nik, Herda, Yaya n Syafiza


Thursday, August 27, 2009

Airiel 2nd Birthday Celebration @ Home

Alhamdulilah semalam masukla hari ke 6 kite berpuasa kan? dan Alhamdulilah jgk aku leh berpuase penuh selame 6 hari tu...walaupon ade 1 hari tu aku x sahur n 1 hari Ahad lepas waktu aku ke sogo aku ade termuntah tp aku x pasti batal ke x tp aku teruskan je la pose aku tu sbb mase tu pon dah pukul 4 lebih..ehehe..

Bersempena puase ke 6 jgk pada tahun 2009 genapla anak terunaku Airiel Fareezqy berusia 2 tahun...mlm td ade la aku beli kek kecik utk Airiel..ehehe..kebetulan pulak abangku, isteri dan anak2nye berbuke di umah aku smlm..walaupon kitorg tinggal semukim tp jarang jumpe tau..tgkla camne bznye hidop ini..eekkekee.....dah besar dah pon anak2 die..yg ke 3 tu dah leh jalan dah pon..dulu waktu aku jumpe die baby lagi..ehehee...

Di bawah ade la sedikit gambar yg aku snap di saat keletihan..ngeeee


kek aiskrim yg ade 3 flavor dlmnyee

Airiel x saba nak blow candle n cut cake

Happy Birthday Airiel!!!


Airiel with his cousins Damia n Danny...


Birthday Song for Airiel..siap tutup lampu lg..ekekeee

Happy 2nd Birthday My Son!!!

Hari ni 27/08/2009 ialah hari lahir anak terunaku Airiel Fareezqy Bin Norazmi yg ke 2 tahun..Happy Birthday Sayang!!! Ibu n Papa sangat sayang kan Airiel..smg jadi anak yg bijak dan membesar dgn sihat k...Bawah ni adalah sedikit beberape pic Airiel dari baby sehingga laa dah besar ni...sangat2 rindu nak pegang Airiel mase baby...ehehehe..xpe next year pegang baby baru lak..ngeeee




Airiel baby...sweet smile.. mase ni Airiel baru dlm seminggu

Airiel with Yellow Baby Pooh suite..about 2 weeks

1 month plus


Bile Airiel tido sangat mencairkan hati ibu..ngeee



Airiel about 8 months


Airiel 1 year +


Airiel almost 2 years



Airiel dgn aksi nottynyee..huhuhuh


Have a sweet dream my sweetheart...

Airiel merangkak

Airiel 1st walk

Airiel dance

Airiel majokk

Airiel menyanyi

Kerenah Airiel

Friday, August 21, 2009

Salam Ramadhan

Salam Ramadhan aku ucapkan kepade smue...Selamat Berpuasa n Berbuka Puasa...aku harap ramadhan kali ni aku dapat berpuase penuh...dan bersyukur jgk kerane saat2 mabuk hampir2 dah nak berakhir...selera pon makin bertambah..bertambah jgk la berat badan aku..huhuhh...pagi td je aku bersahur cornflakes n nasi lauk daging masak kicap..ekekeke..smg aku akan bertahan..ngeee....

Tuesday, August 18, 2009

Hari Anak dan Bapa dapat hadiah

Balik dr tt sampai umah dlm pkl 2 lebih..aku lalu mex jerk terus menerus sampai ke umah..ngee...nasib la airiel tido jadik aku drive dgn jayanyee..penat mmg x yah ckp la..huhuhuh...sampai2 je terus angkat Airiel masuk bilik bukak aircond n kipas dgn harapan supaye die tido lame skit sbb die sure amat penat sbb td kat tt tak dok diam..tp baru je aku letak die pastu aku turun bawah kuarkan barang, naik2 je aku tgk die dah xdek atas katil..merayap la tuu..mengemas umah keje die..cehhh skali aku tgk die iyakk rupenye..hurmm..patotla x meneruskan tido..terus aku mandikan skali..bagus jgk..kot2 ade virus hinggap terus pegi lepas mandi..ekekeke...sambil tunggu husband ku balik utk same2 menikmati nasi ayam aku layan kuih muih yg aku bawak balik td...puas aku mkn roti jala n kipap sedapp..yummyy..gath nnt bawak lagik erk kak ila n kak aiza..ngeeeee


bekalan yg dibawa...terliur dah aku tgk..ngee
Ini lak citer pasal hadiah..bkn saje Airiel kutip hadiah..bapak die pon kutip hadiah..ekekee..
al maklum kat ofis die ade gath together staff so ade la acare2 gedik menggedik die kan...banyak jgk hadiah yg die dapat..jadik same2 la Airiel n Papa bukak hadiahh...


Airiel bersame hadiah2 yg kawan2 bagi


from Kakak n Nuha - doters to Kak Wil



From Dina - Doter to Syafa



From Izz - Son to Kak Ila


ini x tau dr sape..baju garfield sepasang n stationery...
tp kat baju tu ade tulis odie..dari ko ke ell?? ngee


ini pon x tau dari sape..tp aku suke pic
airiel yg ko curik tu...aku fremkan lagik..eeheh


ini lak dari Adam...son to Yaya


From Aqila n Aqil - doter n son to Yies


From Ely Bam Bam Opet - Doter to kak ai
cute je mcm ko jgk ely..eheh


ini pon x tau dari sape..xdek name


Airiel bersame hadiah dr Adam setelah dibesarkan..ehehe..
bende ni x leh tegak jadik die duduk atas tu..hadei anakku..


papa lak bukak hadiah die..


lawokan vase ni...


mark staff get together day


smue hadiah yg papa dapat..okla tu..ngeeee




hadiah yg paling beshhh....rm300 spa tuhhh...hhuhuhuh



Anyway thank you so muchh kepade smue yg hadir dan memberi hadiah pd Airiel Fareezqy yg akan berusia 2 tahun pada 27/08/2009 nih...kpd yg blom memberi hadiah tu masih ade mase..kahhhhh..xdekla gurau jerk..ehehe...

Geng August sambut 2nd birthday

Date: 16 August 2009
Day: Sunday
Time : 9.30am onwards
Venue: Tasik Titiwangsa, KL
Activity: Celebrate August 2nd birthday kids
Airell Hazieq - 02/08/2009
Ahmad Izz Hayder - 06/08/2009
Airiel Fareezqy - 27/08/2009

16/8/2009 yg lalu 3 org geng August yg lahir pd thn 2007 celebrate birthday same2 di tasik ttwangsa...sambutan mmg meriah dan aku amat penat sbb kene kejar airiel yg suke sgt main jauh jauh..hadeii...lemau hingge ke hari ini x habis lagi letihnye..huhuh..almaklumla mase tu aku jadik ibu tinggal sbb husband ku ade staff gathering kat ofis die...make aku ber2 dgn airiel menggamblekan diri pegi ambik nasi ayam dgn soya di sungai besi pastu kak su tunggu aku kat shell..thanks kak su kerane sudi menunggu aku yg lewat hampir 1 jam ini...ngehh ngehh..sampai2 je yies dan alyn asst ku sudah menunggu di parking..time kasih jgk aku ucapkan kerane sudi menjadik asst aku pd hari tu..ye la almaklum korg kan single..ekekeke....lagik ape nak ckp erk..x tau nak ckp ape..tp mmg meriahh dgn makanan...siap tapau menapau lagik..makanan pon mmg marveles smuenye..roti jala kak aiza n kipap k ila aku amat menyukainye siap tapau lagik..ekeke..thanks jgk kepade smue yg sudi hadir n yg kasi airiel hadiah..to yaya jgk thanks kerane sudi dtg walaupon agak terlewat...kitorg dah bersurai baru die sampai..ape yg dapat kasi kat die ialah nasi ayam dgn goodies jela..sorry erk yaya..soya n kek x dapat ko merasenye..ehehe..next time k..hurm..ape lagik erk...layan gambo je la k..ngeee



aku yg baru sampai...
thanks to sya for this snap....i likeee...ngeee




thanks to yies kerane sudi membeli dan membawakan
aku kek ni...dgn erti kate lain mengurangkan beban aku..kahhhh
mmg marveles kek ni..taste ko mmg dahsyat...ekekeke


kek Airell Hazieq


kek pujaan hati Airiel..kek Izz Hayder...

the makanans yg sgt marveless..
kipap sedap n bihun black pepper k ila
roti jala yg aku x henti2 mkn..n kek warne warni..ngee

nasi ayam aku yg laris..kahhh
air soya cik chah yg juge laris..serta air mineral jgk laris..



air sirap lemon tu kesukaan aku..
aku asik minum air tu je..ekeke


Airiel Fareezqy goodies beg



Airiel n Danish...1st time jumpe dah main sesame..
good boy..ngeeee

Akhirnye aku jumpe ko jugak elly yg ting tong...ngee
Elly n anak dare nye Arwen..mai jauh dr penang ni...

kek yg telah siap sedia utk dipotong oleh 3 sekawan


asst gigih menyusun kek utk anak2..ngeee






Airiel x sabo dah..huhuhh


dok bersile ye airiel..eekkeke





Izz, Airiel dan Airell bersiap sedia utk diraikan..




yeahh...dah potongg...ngeee



Alya...antara gerfren bermini skirt yg menemani airiel
memotong kek..ngee...dina x leh teman sbb die fobia..eekeke



Airiel: ihh cantiknye kek izz...ade thomas n fren..
apesal aku nye kek xdek katon erk..ngeeee


Me with Elly...fly away from penang..ngeee
sampai jgk hajat aku nk jumpe ko yg ting tong tu..kahh
puas ati aku dapat pegang arwen..ambik aura anak dare ko..ekeke

Syafa gothics n Ell n Arwen
ape yg ko shhhh kan tu ell?
ko nak jadik sofea ke? nasib die x dtg...ekekee

Asst aku yg gigih memasukkan gule2 n sumi
ke dlm goodies beg...ngeee


Airiel mtk tlg bukakkan sumi lak..kahhhh..
tau2 je airiel ko asst aku yies..ekekeke


Me with Kak Yatie...kitorg same2 preggy...ngeeee
smg kite same2 dapat gegirl erk kak tie..ehehe


3 cute kids..Airiel, Alya n Rais
3 org budak yg x leh dok diam..huhuhuh

cubaan Rais menerjunkan diri..kahhh

Ely yg behave...mkn diam2 sampai kenyang...


Airiel n mummy Aellyn


geng ogos...Airell, Airiel n Izz


kene dgn tema partykan?
sorg pegang belon, sorg pegang air sorg lagi pegang coklat rocky..ngeee


Me n Syafa...so sweet pic ni..
pic ni pon aku cilok dr ko sya..
pic ko n aku dlm kamera aku x lawo la..ngee
len kali gath ko snap pic aku banyak2 pakai kamera ko erk..kahhh

Dina cekci...

Airiel: meh dina salam tangan abang..dah nak balik dah ni..
kahhhhh


Airiel: Bye Dina..nnt kite jumpe lagi erk..
Dina: Bye abang..gonna miss u...
kahhhh x leh blahh

saat2 akhir sblm pulang...
Adam menyerahkan hadiah..thanks Adam...


Me n Yaya....
segannye gambo kat sebelah org vogue..huhuhuh
daku mase ni dah lemau dah bepeluh2 n dah comot..ekekeke
sorry la ye yaya..ngeeee
anyway thanks for coming n present for Airiel k...


Airiel masok kete terus je lelapp....
letih sgt la tu...cian anak ibuu..huhuhh

Kami yg keletihann



Birthday Song!!!