Wednesday, July 8, 2009

ceritera weekend

minggu ni xdek ape2 aktiviti nak merayap..jadik dok umah diam2 masak pastu petang jalan2 pegi pantai k..ngee..tp pagi tu ade gak pegi pasar pagi...terjumpe lak sesuatu yg cute utk Airiel..RM5 saje okehh...sangat berbaloi sehinggekan kalau nak jalan jauh skit aku suh pakai crocs die nak jgk pakai selipar tu..huhuuhh anakku...

tghhari tu bertungkus lumus utk masak..almaklum aku ni kalau masak simple2 pon dok berlame2 kat dapor tu..ekeke...mcm biase bile aku masak jugak aku akan mencili mulut org dan juga diri sendiri..ehehee..dan kalau aku masak sendiri jgk aku akan makan banyak bertambah2..eehehe mane x gemok..kahhh..Airiel jugak amat suke makan makanan yg pedas kalau korg smue nak tau..walaupon dah merah bibir die semakin banyak lagi die nak makan..huhuh

Inilah laukku yg x seberape tapi kenyang sangat kami anak beranak...
Alhamdulilah


Sardin pedas mencili mulut

Ikan Goreng

Sambal Cili Padi kesokaan en somi ku...
dah nak abis baru aku snap..ngee

Bendi goreng..aku mmg suke kalau nak masak sayur
masak sayur bendi..x tau nape..tp yg aku tau bendi
ni leh menajamkan kepale otak...

Air oghen penyejuk bibir..ngeee

Lepas makan Airiel pon tido..cekcikan anak teruna ku tido..eehehe

Inilah selipar cute yg aku jumpe di Pasar Pagi...
RM5 saje okeh...

ngam2 dgn Airiel..kalau selipar ni terbukak dari kaki die
die akan merengek suh pasang balik..huhuh

Airiel mcm biase dgn piece die yg masih x betol tu
Petang lak boring2 dok umah jalan la ke Pantai Kelanang..jumpe lak Bakso yg sangat mengancam...pedas ya amat..huhuh...tp sungguh lazat membuatkan aku setiap minggu nak pegi pekene Bakso..ehehe..dan aku jugak berangan konon2 ade dslr dgn snap menyenap, tembak menembak..Ini la hasilnyee..boleh la kan? ekekeke

cantik x? ngeee






Antara view yg di snap









Yang ni pulak view yg agak menyeramkan..
mase ni air pasang..

Aku yg menyenap..Airiel juga turut serta menjadikkan
charger itu sebagai kamera..ehehe

Kami di dalam side mirror..ekekee


renungan dari side mirror..ehehe

Inilah bakso meletop di Pantai Kelanang..
mmg ketagih aku..ekekee
ihhh gemoknyee..menciiiiiiii

aku yg menutop spare tyre..kahhh






Snap Airiel n Papa sebelum berangkat pulang

7 comments:

  1. mmg kalo msk sndiri ni..mkn bertambah2..hehehe
    sggh selera w/pun simple faiz...
    cantik view pantai tu..dah mcm kena banjir lak aku tgk..kahhhh

    a'ah kiut selipar airel..hehehe
    sng nye tgk korg anak sorg..
    nk tgk korg anak dua plak..sure kelibut..kahhh cam hakuuuu

    ReplyDelete
  2. amboi ko ..
    aku rs sedp lg masakkan ko tu dr kat kedai ..
    aku ni pun dh naik muak makan kat kedai .. huhuhu lambat betui le , kabinet nak start wat .. huhuhuhu.. dh x tau nk order pe kat kedai..

    wah jala2n carik bakso yek ..

    ReplyDelete
  3. lawa giler view bakau tu!!!

    ni kalau opet nampak sliper tu, mau guling2 mintak kat aku. sedangkan baju upin ipin dia pon dia takmo bukak tau! berguling dia bila aku nk bukak baju tu suh dia mandi!!

    ReplyDelete
  4. weh..x sangka aku ko pandai amek view permandangan eh..cun gak!!!x yah beli dslr la..hehehhe..sony cybershot pun ok what..ngehngeh..paeh..aku suke gile gambo ko kat side mirror ngan airiel tu..cute bangatttttttt...anak ko sgt enchem..bile nak dating kan ngna anak dara aku yg garang tu..kahhhh

    ReplyDelete
  5. uiii.. paeh masak laa!ehehee..nmpk cam sodap jer sambal cili padi tuh!bg aku resepi bole?kot2 jd kesokaan somi ku jugee..ekekeee

    ReplyDelete
  6. adoi terperanjat tgk selipar upin ipin murah giler rm5, betul ke faizah, nak kirim bleh...
    wahahahaha...

    ReplyDelete
  7. kemain airiel ek kamu, ekekekek...

    cantik le k.faiz pic2 itew ;)

    ReplyDelete