Monday, June 22, 2009

Trip to Kuala Gandah, Lanchang, Pahang - Beramah mesra bersama gajah

Ini adalah kesinambungan entry sblm ni..lepas ke deerland kitorg terus menuju ke tempat gajah lak utk beramah mesra bersame gajah...ekekeke...dr deerland ke tempat ni xdek la jauh mane pon..dlm 10 minit je dah sampai dah...die start pkl 2pm so sblm menjelang pkl 2 kitorg mengeluarkan bekalan yg dibawa utk dicekik dulu.....



giloss laki aku..huhuuh



antara bekalan yg dibawa..
nasi lemak dan ayam goreng ayamas yg kecik2 tu..


mcm nak masok tournament lak..
siap nak kene isi form..ekeke




Airiel n Aina









Our stickers!!
kuning leh menunggang n mandi bersama gajah...
merah..hanye leh tgk saje..kahh
x hingin ponn nak mandi dgn gajah..jeles sebenanye..ekeke






ok nak cite skit pasal keterlibatan dlm aktiviti bersama gajah ni..masok sebenanye F.O.C tp kene call and book first n ade limit org yg leh menunggang n mandi dgn gajah tu...aku x tau sgt..tp abang aku yg arrange..jadik aku terime je la seadenyee..eekekee..x dapat mandi dgn gajah pon xpe asal dapat tgk sudah...




Cuaca mase tu amatla panas..ingatkan x ramai org sgt tp ramai jgk org n ade ramai jgk visitor foreigner..mandi dgn gajah tu di dlm sungai ok..menurut kate en somi ku air sungai itu sangat sejuk dan mmg kenela dgn cuace mase tu sampai gajah dah naik diorg x naik2 lagi...





nak masok dah



artis gajah dah kluar..ekeke







ingat nak beli something kat sini tapi bile kuar je die dah tutup..
sabo je la..huhuh


ramaikan foreigner?


mandikan gajah

comeynyekan gajah tu duduk

cian gajah die..kaki die kudung..
kaki die kudung sbb dulu die penah terkena jerat dawai
pusat pemuliharaan ni yg selamatkan die n bela dia
sampai die sihat...budak lagik gajah ni..umur die baru 5 thn



org suh beramah mesra dgn gajah,
die dok beramah mesra dgn pokok lak airiel ni..huhuh

bagi gajah makan..



Airiel yg takowt..
Airiel ku ini mmg penakut dgn binatang..dari ke bird park sampai jumpe rusa dan gajah pon takot lagi...mmg ikut aku nye perangai..penakot..kahh...
Kini tibalah mase menunggang gajah...1 pusingan je pon naik gajah tu...bape tapak je gajah tu jalan dah sudah dah..ekekeke...aku x dapat naik pon xpe..kahh..jeles skali lagik...

sesi menunggang gajah..




mat dan minah salleh naik gajah









Airiel n papa naik gajah

lepas turun gajah lapor lak..


lawak btol 3 org kap lam ya nge ni..
ko tgkla die berpelukan..nampak sgt cuak..kahhh
Dan ini pula adalah mandi bersama gajah..mmg teruja..sbb cuace panas giler..so aku rase mcm nak terjun je dlm sungai tu...huhuh..

berebut org nak mandi dgn gajah..
x paham aku..ekekee

sedia utk menjunam dlm air...

yang belakang husband ku itew smue anak 2 sedare aku

tgkla pelukan anak abang aku tu..sungguh erat


menangis x hingat..kahhhh
tadi beriye nak naik sgt..ekekee





gajah mandi kejap je

dah nak naik dah pon




diorg ni yg x reti2 nak naik lagi
sebab dah sedap dgn kesejukan air sungai itu..ehehe








Airiel yg x mo naik lagik...


Kami sebelum pulang





Airiel yg keletihan.. masuk2 kete terus je lelap..

Itula alkisah trip kami ke Lanchang, agak seronok jugak..ehehee...korang cube la... ngee...

13 comments:

  1. Gunung gajah!! wakakakakakakakak

    ReplyDelete
  2. kah..........gunung daik bercabang 2 tu sue..whakkakakaa...

    weh paeh..bagus tul si amy tu yer..pecinta binatang..aku ingat dia pecinta wanita je..hahahha..

    aku tgk mase dorang ramai2 mandi ngan gajah tu..syok plak..tapi aku mesti geli kalau kena kaki gajah ke belalai gajah ke..eeeeeeeeee..geliiiiiiiiii

    ReplyDelete
  3. apsal ko taknak mandi ngan gajah tu wei??rogi..hahaha

    macam sonok jer, nak paksa laki aku p la..hehe

    ReplyDelete
  4. bes nye main ngan gajah...
    sama nama ngan my lil..
    tqvm sbb vote my airell (A0031)

    ReplyDelete
  5. FUYOHHHH besh ooo ..

    hah siap mandi dgn gajah ? sure kuor2 bau gajah tu kan kan .. kahh

    tp besh ooo sekali sekala jimba2 dgn gajah kan kan .. mahal dak paeh nak masuk benda ni .. ???

    tungu daku kompom opis yek .. sure daku g

    ReplyDelete
  6. sonoknye wei!!!!! bila la aku nk gi sana ni..

    ReplyDelete
  7. amy ko ni mmg gile la..bergambar tak penahnye senonoh..kahhhhhh...werh ko suke explore tempat2 menarik kat msia ni kan..aku sendiri tak penah tau tempat ni

    ReplyDelete
  8. wahhh.. bestnye. kak ila suka p tempat2 camni. sungguh adventure tp malangnya laki aku jenis "dabel standard'. hehe
    tempat2 camni dia kena pk 100x.. wakakaka..

    ReplyDelete
  9. kak su - giloss gunung gajah..otak kuning betol..kahhh

    sya - pencinta binatang tu mmg yer tp pencinta wanita tu Wallahua'lam la plak..ekeke..ko tu mmg smuenye giler..lintah jinak x geli pulak..kaaahhhhhhhhhhhhh

    tinie - bukan x mo tp xdek peruntukan utk aku..aku dah siap bawak baju smue dah tp tiket xdek..hampeh...harus wajib ko pakse laki ko tu..ekekekek..jahat aku

    shakeymirza - haah besh jgk beramah mesra dgn gajah2 tu..welkam..anak u tu mmg cute tido gitu..comey..ehehe..same lak name anak kite erk..anyway salam perkenalan

    kak zura - mmg besh..mane de mahal pree jerk..tp kene booking dulu..aku pon x sure sgt nanti aku tanye abang aku sbb die yg call n buat booking..

    kak ai - bebile pon leh gi kak ai..xdek jauh manenye kalau dr umah ko tu...

    eda - laki aku mmg gilos n x senonoh..kahhh..terkutuk laki sendiri lak..muahahha...tuhla aku explore malaysia jerk..luar malaysia blom ade rezeki lagik..ekekeke

    kak ila - ko suke kak ila..mmg besh..harus ko pegi lagi2 ade kamera gajah ko tu kan..ekekee..ala x yah pk 100x..org luar negare pon ramai yg ke sini..ekekee

    ReplyDelete
  10. mak aiii syiuk nyerrr........... hishh bestlah.. leh dekat2 camtu... harus akak gi jugak ni nanti... meriah gilerr akak tgok gajah2 tu.....

    ReplyDelete
  11. ciklinn - harus wajib pegi bawak anak2..eehehee...mmg meriah..dah cam artis gajah tu dah..ekekee

    ReplyDelete
  12. 1st time akk tgk pic husband mu...ye ke??? ke dah tertuko asben org len...hehehehe. Cam muka budak2 yer..., jgn marah paeh!!!

    Cute tdg airiel tido...encem..

    ReplyDelete
  13. iera_ayen - adakah itu tandenye aku nampak lebih tua dari asbenku..kahhhhh...aku mmg tue dari die iaitu tue 3 bln..aku 6/9 die 5/12 ngam2 3 bulan kan? ekekeke

    ReplyDelete