Thursday, June 25, 2009

Dari Sungai Besi ke Ulu Yam

ini adalah crite 2 minggu yg lepas kalau x silap..ekeke..telambat skit..oleh kerane xdek nak wat ape make en somi mengajak aku balik sg besi..setelah di pk pk, ok gak balik sane leh pekene makanan kegemaran..makan lagikk..hadei..betambah lemak2..huhuuh...so saksikanlah trip kami...


Airiel yg cam cine

buat muke baik lak..ehehe


piece yg x bape nak sopan..ekeke..
sbb sambil terkangkang



bosan..
Sampai di pekan sg besi..terus aku request apam balik..yummy..apam balik ni mmg sedappp...



akak..apam balik 1...



apam balik special..
Lepas tu request lak nasik ayam sedap..nasik ayam die mmg sedap aku x tipu..datang lambat skit mmg habis..fyi die bukak hanye pkl 12 noon sampai dlm pkl 2 camtu..itu pon kalau x abisla..slalunye sblm pkl 2 dah tutup....


Nasik Ayam OK name kedai die..
anak tokey kawan skolah en somi ku...



apam balikk yg ku idam..ehehe



Nasik Ayam..ayam die sgt sedap...
aku rase die rebus pastu die goreng..lembut dan rangup..
kombinasi yg terhebat..ekekee



Airiel menikmati nasik ayam bersama kopokk


Lepas makan2 smue tetibe en. somi ku ajak mak die n adik bongsu die ke Ulu keesokan harinyee...jadik esoknye kami pon pergila ber 5 jek..sbb fil ku balik kg..jadik die x join k..saksikan jgk la mandi mande di Ulu Yam, aku x brape nak mandi sebab sejuk giloss...Airiel lak memule cam takot lame2 x mo naik dah..ehehehe



otw to Ulu Yam..dah siap pakai baju mandi..





muke di pagi hari..ehehe


kami yg baru sampeii..




Airiel warm up dgn Papa






Airiel takot..pegang baju papa kuat x hengat..


inilah sebenanye tujuan en somi ku ke sini...
nak kutip batu nak bubuh dlm akuarium die kat umah..
sabo je la..huhuh



Airiel with atok


4 beranak dok dlm tu..aku sejukk..ngee..














Adegan Airiel bersame Papa..
aku tukang snap je sbb sejukk woo nak masok dlm sg tu..
aku masuk jap jerk..ekekeee





Gedik santai Airiel bersame Mak Usu Eita

Bekalan yg dibawa
aku x bawak pape..bawak perot jerk..kahhh
mil yg beli nasik lemak n goreng bihun serta
roti n tuna, dan x lupe jgk soyaa..

Airiel dapat bola Dora from Atok

Makhluk Ulu Yam.. Lintah..nasib x sampai kaki aku..huhuh

Ikan..cam biasela en somi ku yg x abis2 dgn binatang..
kat sini pon nak tangkap ikan jgk..
ade jgk tangkap udang tp aku x snap..ehehe


baju ni pemberian Atok Airiel yg baru balik dari Langkawi
Itulah kisahnyee..x tau nak citer ape..korg tgk je la pic erk..ehehe..sbb aku dah nak balik pon..niat nak balik awal hari ni tp hampeh nak dekat pkl 7 jgk baru keje siap...esok nak cuti melalakk...byeeee smuee...jumpe di next entry gedik santai sambil melalak k...ngeh ngehh

7 comments:

  1. wah beshnye g mandi-mande di ulu yam...lame gak dah aku tak g sane.airiel rapat gak ngan papa dia eh...tp biler kite gather2 aku tgk dia menepek ngan ko jek...

    mil ko masih usahakan air soya tu ke?akunye 10 botol belum dapat lagi wakaka masih kukenang...

    ReplyDelete
  2. ko ni paeh .. aku dh agak dh sure ada sesi maknan punye.. sib baik dh kenyang skit..

    ulu yam?????????????????!!!! huhuhu dh lama x g ..port lepak leps penat racing .. zaman2 anak daroooo.. xpenah mandi situ takut , ramai org mati.. now dh clean skit kut.. situ ramai org g skodeng org beromen pun adooo

    ReplyDelete
  3. haiii..jalan2 lg..syok sggh...
    makin lm aku tgk si amy ni makin hensem plak..berdekah3

    ReplyDelete
  4. berjalannnnnnnnnnnnnnnnn je keje kowang!

    ReplyDelete
  5. syoknyeee mandi sungai..nak pegi sg.congkak la camni!dkt jer ngan umah mak aku!ehehhee

    ReplyDelete
  6. salam ziarah..salam kenal.. :D

    ReplyDelete
  7. Salam kenal too..;)

    Mmg sesuai musim pns2 ni mandi sungai...sejok ckit..

    ReplyDelete