Wednesday, June 24, 2009

Bukan 1 tapi 2...huhuh

Ini kisah pasal maid aku yg larik dulu tu..mmg payah no carik indon nak keje pembantu..smuenye dah demand skrg...pdhal kerje pembantu kan bagus..x payah sewa rumah, makan pon kene tanggung..x gitu...ihh..nak sosial je lebih diorg ni tau...

Ini adelah beberape pic sepanjang xdek maid di rumah..Airiel asikla buat sepah..aku kemas die sepah aku kemas die sepah..saborje la ibu ni airiel..ngee...



inilah keje die asik memanjat blakang katil...

buat muke notty lak...




ihh besepah kan?? baru anak 1 tu..xpe..ehehe




main batang vakum lak...hadeii

Ini plak adalah muke sedih Airiel waktu aku nak pegi keje...time ni tak nangis mungkin dah malas nak nangis kot..eehehee..kalau x slalu buang air mate pagi2..ekekek..tp slalunye aku gi keje die tido lagi kat umah...



Airiel n nenek..buat muke sedih sambil dipujuk oleh
nenek nanti kite gi jalan erk.....eehehe

Selepas dlm 2 minggu camtu aku carik maid ade la sorg akak ni name die Kak Zana, die keje agency x silap aku, aku pon x tau sape yg kasi aku contact no die, langsung aku x hingat...huhuhuh..die sms aku pada hari Isnin 15/6/2009, die kate "faizah nak pakai maid x? saya ade maid temporary utk 2 minggu, gaji die rm20 sehari, kalau nak akak kene ambik gaji die in advance dulu...setelah aku kire2 advancenye adelah sebanyak rm280 tp setelah aku kaw team aku kasi kat akak tu rm200 je..lepas keje aku pon ambik die di Subang Parade...name die Atin..mude sangat lagik baru 23...so aku pon bwk balik...tp keesokan harinye mak aku ckp die x mo salin pampers atok aku die cam gelii..hadeii mcm2 laa..terpakse jgk aku carik yg lain..die hanye nak jage airiel je...membontot airiel saje die kejenyee..hurmm....bile aku komplen kat kak zana tu die x reply pulak..ape nak buat...xpe asal ko x lari sudah..ekeke..
mcm biase pasal maid ni aku ngadu kat rakan semaid ku iaitu Ayien..ehehe...die request nak pinjam maid dlm 2 hari sbb maid die si Ema x balik lg dr Indonesia..so aku pon kasik laa sbb sian jgk kan die dah banyak cuti n anak die lak 3 org..si Atin ni pon bukan ade keje sgt kat umah ni kalau x jage nenek aku..setakat Airiel tu anak sedare aku yg 2 org pon leh handle die..
pada Hari Khamis 18/6/2009 plak cleaner ofis aku bgtau yg ade kawan die tgh carik keje sbg pembantu...die pon dtg jumpe aku di ofis..memule aku tgk cam belagak je minah ni..sekali tu aku tanye nak gaji bape ambik ko die kate nak 700..aje giler..huhuhh....aku ckp dgn die bape aku leh kasi n kalau die nak ikut ikut kalau x mo sudah...jadik die kate nak ikut aku so aku bawak la die balik keesokan harinye iaitu pada hari Jumaat...maka itu skrg ade 2 maid di rumahku..kahhhh
Jumaat tu Ayien dtg umah aku sbb nak pulangkan Atin tu sbb die pon dah pick up Ema di KLIA...barula lega hati ko kan Ayien..maid kesayangan dah balik..cun pulak aku nengok ema tu..eeeehhehe...sambil2 die dtg aku jamula skit dgn nasi lemak n sate bagi menambahkan lemak2 yg ade..ngeh ngeh...aku dgn Ayien dah nak same saiz gamaknyee..ekekeke


Nasi Lemak n Sate


Me with Airiel n Jass..
aku sungguh geram dgn budak Jass ini..


mari menambah lemak..ehehe




Bergambar dulu seblm pulang...ngeee
sorry ye Ayien..Airiel asik sakat Jay jerk..huhuh
Jadi kini umah aku ade 2 maid sampai hujung bulan ni jerla..sbb Atin akan ku pulangkan semula kpd Kak Zana..tapi ade jgk terlintas nak ambik Atin ni utk jage Airiel saje..tp ntahla blom bepk sepenuhnye lagik..ehehee...






Airiel with Bibik Atin

Airiel n Bibik Atin n Bibik Siti
jangan main2, Bibik Siti pakai baju Timberland..ekekee



Bekalan nasi goreng utk aku yg digoreng oleh Atin
sedap jgk..pedas meletop...ehehe

9 comments:

  1. wow ko paeh...banyak tul maid ko..wakakakaka....takpe..untk kesenangan gak kan..yg siti tu awat MAHAI sangat sampai RM700...kalo aku kirim salam je la nak ambil....

    ReplyDelete
  2. yies - tuhla pasal...gilos..tp aku dah mintak mcm aku nak sbb aku ckp kat die aku kasi die gaji full ape die x perlu bayar sewa makan sbb aku yg tanggung, kalau die keje cleaner gaji pon lebih kurang jgk tp nak kene bayo sewa umah n makan..towl x? last2 die nak ikut..ehehe..harap2 ok la die tu..

    ReplyDelete
  3. amboi ko paeh .. tetap ado sesi makan yek ..

    biasak ler paeh, kalau aku.. aku bior jek akil sepah .. time dia tid baru ku kemas..

    ReplyDelete
  4. sampai 2 bijik bibik kau soy! sonoknye ada bibik.... hrrrmmmmmmm

    ReplyDelete
  5. k zura - makan x leh tinggal..aku kan suke makan..ekekee..masalahnye aku x kisah tp bapak die yg kisah..membebel je kalau besepah..huhuuhh

    kak ai - 1 bijik akan ku pulangkan semule akhir bln ni..harap maklum..ekekkee

    ReplyDelete
  6. woii!aku pon nak maid gak!nak bg kat mak mentua aku..sian dier kene jg anak aku..uhuhu..maid aku tu nti utk tlg wat keje umah!ekekke berangan xhingatt!!!

    ReplyDelete
  7. syahfiza - ko nak ker? blh jgk nanti aku tlg tanye2kan..aku ni pon utk tlg mak aku jage nenek aku n airiel..pastu tlg2 kemas umah n bilik aku serta tlg mase masak...eheheh

    ReplyDelete
  8. pinjam sat smggu maid ko tu faiz..aku pun nak rehat gak ni...sian aku 247 kerjaaaaaaa jek..kahhhh

    ReplyDelete
  9. el - pinjam leh...ekekeke...tp ko aku kene charge dgn kos penghantaran skalik..kaahhhhh

    ReplyDelete