Thursday, June 25, 2009

Dari Sungai Besi ke Ulu Yam

ini adalah crite 2 minggu yg lepas kalau x silap..ekeke..telambat skit..oleh kerane xdek nak wat ape make en somi mengajak aku balik sg besi..setelah di pk pk, ok gak balik sane leh pekene makanan kegemaran..makan lagikk..hadei..betambah lemak2..huhuuh...so saksikanlah trip kami...


Airiel yg cam cine

buat muke baik lak..ehehe


piece yg x bape nak sopan..ekeke..
sbb sambil terkangkang



bosan..
Sampai di pekan sg besi..terus aku request apam balik..yummy..apam balik ni mmg sedappp...



akak..apam balik 1...



apam balik special..
Lepas tu request lak nasik ayam sedap..nasik ayam die mmg sedap aku x tipu..datang lambat skit mmg habis..fyi die bukak hanye pkl 12 noon sampai dlm pkl 2 camtu..itu pon kalau x abisla..slalunye sblm pkl 2 dah tutup....


Nasik Ayam OK name kedai die..
anak tokey kawan skolah en somi ku...



apam balikk yg ku idam..ehehe



Nasik Ayam..ayam die sgt sedap...
aku rase die rebus pastu die goreng..lembut dan rangup..
kombinasi yg terhebat..ekekee



Airiel menikmati nasik ayam bersama kopokk


Lepas makan2 smue tetibe en. somi ku ajak mak die n adik bongsu die ke Ulu keesokan harinyee...jadik esoknye kami pon pergila ber 5 jek..sbb fil ku balik kg..jadik die x join k..saksikan jgk la mandi mande di Ulu Yam, aku x brape nak mandi sebab sejuk giloss...Airiel lak memule cam takot lame2 x mo naik dah..ehehehe



otw to Ulu Yam..dah siap pakai baju mandi..





muke di pagi hari..ehehe


kami yg baru sampeii..




Airiel warm up dgn Papa






Airiel takot..pegang baju papa kuat x hengat..


inilah sebenanye tujuan en somi ku ke sini...
nak kutip batu nak bubuh dlm akuarium die kat umah..
sabo je la..huhuh



Airiel with atok


4 beranak dok dlm tu..aku sejukk..ngee..














Adegan Airiel bersame Papa..
aku tukang snap je sbb sejukk woo nak masok dlm sg tu..
aku masuk jap jerk..ekekeee





Gedik santai Airiel bersame Mak Usu Eita

Bekalan yg dibawa
aku x bawak pape..bawak perot jerk..kahhh
mil yg beli nasik lemak n goreng bihun serta
roti n tuna, dan x lupe jgk soyaa..

Airiel dapat bola Dora from Atok

Makhluk Ulu Yam.. Lintah..nasib x sampai kaki aku..huhuh

Ikan..cam biasela en somi ku yg x abis2 dgn binatang..
kat sini pon nak tangkap ikan jgk..
ade jgk tangkap udang tp aku x snap..ehehe


baju ni pemberian Atok Airiel yg baru balik dari Langkawi
Itulah kisahnyee..x tau nak citer ape..korg tgk je la pic erk..ehehe..sbb aku dah nak balik pon..niat nak balik awal hari ni tp hampeh nak dekat pkl 7 jgk baru keje siap...esok nak cuti melalakk...byeeee smuee...jumpe di next entry gedik santai sambil melalak k...ngeh ngehh

Wednesday, June 24, 2009

Bukan 1 tapi 2...huhuh

Ini kisah pasal maid aku yg larik dulu tu..mmg payah no carik indon nak keje pembantu..smuenye dah demand skrg...pdhal kerje pembantu kan bagus..x payah sewa rumah, makan pon kene tanggung..x gitu...ihh..nak sosial je lebih diorg ni tau...

Ini adelah beberape pic sepanjang xdek maid di rumah..Airiel asikla buat sepah..aku kemas die sepah aku kemas die sepah..saborje la ibu ni airiel..ngee...



inilah keje die asik memanjat blakang katil...

buat muke notty lak...




ihh besepah kan?? baru anak 1 tu..xpe..ehehe




main batang vakum lak...hadeii

Ini plak adalah muke sedih Airiel waktu aku nak pegi keje...time ni tak nangis mungkin dah malas nak nangis kot..eehehee..kalau x slalu buang air mate pagi2..ekekek..tp slalunye aku gi keje die tido lagi kat umah...



Airiel n nenek..buat muke sedih sambil dipujuk oleh
nenek nanti kite gi jalan erk.....eehehe

Selepas dlm 2 minggu camtu aku carik maid ade la sorg akak ni name die Kak Zana, die keje agency x silap aku, aku pon x tau sape yg kasi aku contact no die, langsung aku x hingat...huhuhuh..die sms aku pada hari Isnin 15/6/2009, die kate "faizah nak pakai maid x? saya ade maid temporary utk 2 minggu, gaji die rm20 sehari, kalau nak akak kene ambik gaji die in advance dulu...setelah aku kire2 advancenye adelah sebanyak rm280 tp setelah aku kaw team aku kasi kat akak tu rm200 je..lepas keje aku pon ambik die di Subang Parade...name die Atin..mude sangat lagik baru 23...so aku pon bwk balik...tp keesokan harinye mak aku ckp die x mo salin pampers atok aku die cam gelii..hadeii mcm2 laa..terpakse jgk aku carik yg lain..die hanye nak jage airiel je...membontot airiel saje die kejenyee..hurmm....bile aku komplen kat kak zana tu die x reply pulak..ape nak buat...xpe asal ko x lari sudah..ekeke..
mcm biase pasal maid ni aku ngadu kat rakan semaid ku iaitu Ayien..ehehe...die request nak pinjam maid dlm 2 hari sbb maid die si Ema x balik lg dr Indonesia..so aku pon kasik laa sbb sian jgk kan die dah banyak cuti n anak die lak 3 org..si Atin ni pon bukan ade keje sgt kat umah ni kalau x jage nenek aku..setakat Airiel tu anak sedare aku yg 2 org pon leh handle die..
pada Hari Khamis 18/6/2009 plak cleaner ofis aku bgtau yg ade kawan die tgh carik keje sbg pembantu...die pon dtg jumpe aku di ofis..memule aku tgk cam belagak je minah ni..sekali tu aku tanye nak gaji bape ambik ko die kate nak 700..aje giler..huhuhh....aku ckp dgn die bape aku leh kasi n kalau die nak ikut ikut kalau x mo sudah...jadik die kate nak ikut aku so aku bawak la die balik keesokan harinye iaitu pada hari Jumaat...maka itu skrg ade 2 maid di rumahku..kahhhh
Jumaat tu Ayien dtg umah aku sbb nak pulangkan Atin tu sbb die pon dah pick up Ema di KLIA...barula lega hati ko kan Ayien..maid kesayangan dah balik..cun pulak aku nengok ema tu..eeeehhehe...sambil2 die dtg aku jamula skit dgn nasi lemak n sate bagi menambahkan lemak2 yg ade..ngeh ngeh...aku dgn Ayien dah nak same saiz gamaknyee..ekekeke


Nasi Lemak n Sate


Me with Airiel n Jass..
aku sungguh geram dgn budak Jass ini..


mari menambah lemak..ehehe




Bergambar dulu seblm pulang...ngeee
sorry ye Ayien..Airiel asik sakat Jay jerk..huhuh
Jadi kini umah aku ade 2 maid sampai hujung bulan ni jerla..sbb Atin akan ku pulangkan semula kpd Kak Zana..tapi ade jgk terlintas nak ambik Atin ni utk jage Airiel saje..tp ntahla blom bepk sepenuhnye lagik..ehehee...






Airiel with Bibik Atin

Airiel n Bibik Atin n Bibik Siti
jangan main2, Bibik Siti pakai baju Timberland..ekekee



Bekalan nasi goreng utk aku yg digoreng oleh Atin
sedap jgk..pedas meletop...ehehe