Thursday, May 7, 2009

Wedding Tag by Aellyn

Tag ni datang dr Puan Aellyn yg sopan lagik gebus..mementang baru kawin terus ko tag org pasal gambo kawin erk..ekeke..tp xpe aku suke..tp sebenanye aku x bape suke pon pic perkahwinan aku ni sbb make up die hampeh..salah pilih mak andam..tuhla nak budget sgt..tp xpela dah hampir 3 thn pon dah berlalu dah punye anak sorg dah pon..redha jer laa..ehehe..so ko tatap je la pic perkahwinan aku yg x seberape tu tp aku ade jgk enclosed skali aku nye pic mase tunang sbb make up time tunang tu aku suke sbb lawoo...tp apekandaye mase aku nak kawin die charge aku cekik darah walaupon makcik aku sendiri tu...huhuuh..xpela..whatever laa...n lagik 1 kalau korang nampak gambar2 aku ni lain mcm sbb aku snap balik gune kamera dari dlm album sbb mane tah peginye cd kawin aku tu (malas nak carik yg bebenonye..ekeke)


ni pic mase tunang..make up die lawo dari time aku
kawin tp pic blur la sbb aku snap balik dr dlm album..ehehe
so ini dah lari dari tajuk tag ni..huhuh..
so let's start the actual tag k...
Memula upload gambar kahwin yang paling korang gemari...
1. Nyatakan 4 sebab mengapa korang suka dengan gambar di atas.
1) suke ker?
2) ntah
3) biase jerk
4) sbb aku x tau nak letak pic mane 1..smue cam x besh jerk..kaahh
boleh x aku jawab camtu..ekekee
2. Bilakah tarikh pernikahan korang dan di mana?

kami nikah pada 27 May 2006 (3rd anniversary coming soon..eheehe)
Nikah ni home sweet home kami skrg la di
Taman Seri Telok Datok,
Banting, Selangor



3.Tema

Asal tema aku ialah pinkkkyy....so sweettt....
inila bilikku semase kawin dulu...

ini plak pelaminnyeee...so ceriaa n colourful..kahhh
banyak2 butterfly tu aku yg suruhh..ngeh ngehhh


tp baju x dapat pakai keler pink sbb somi ku x mo...hhuuhu...
jadik mlm berinai pakaila songket tabur marroon ni n
sanding siang spt pic teratas yg ke 2 tu..krim..
Ni plak acara potong kek...konon ade angels..ekekee

ni lak tema blah encik somi...kuning di raja ko..mengerlip..
terase sekejap mcm permaisuri lagik2 dgn kerusi yg sebegitu rupe..


permaisuri n raja sdg memotong kek..kahh..perasann..


alang2 ko dah tag pasal perkahwinan aku tepekla
skali kad kawin aku dedolu...

dan juga cenderahati utk tetamu...
diimport khas dari Indonesia..ekekee



4. Mengapa korang memilih si dia tuk dijadikan teman hidup???

kenape erk?? sbb aku sayang kat die la
dan ingin hidup bersama selamanyee..ekekkee
aku memule pon pelik camane aku leh lekat
dgn die ni sbb dedolu aku ni x reti nak stay dgn 1 lelaki...
ngeh ngeh...tp care die take care kat aku tu lain mcm la kan..
lain dr yg lain so sbb tu la makenye aku memilih die...dan
die juga seorg yg funny suke wat lawak n penceloteh
dan juga senang nak bawak diri dgn smue org...hurm..yelah tu..ekeke
5. Nyatakan harapan korang dengan ikatan perkahwinan ini.
Harapan aku supaya hidup kami diberkati dan dimurahkan rezeki,
smg berkekalan dan kuat dgn segala rintangan yg melanda..
smg anak2 pon membesar dgn sihat dan cerdik dan smg cita2
kami dlm rumahtangga, kerjaya dan keluarga ni tercapaila
hendaknye..Amin...
6. Tag 6 orang lain tuk buat tugasan ini
sesape la yg lom buat tu sile2 la buat kalau rajin k...




8 comments:

  1. paeh .. muke ko x berubah yek ..

    ReplyDelete
  2. suke akk gk ko pakai kalerr kuningg.. berseri2 paehh... liplap2 gitu...

    ReplyDelete
  3. faiz, aku suke tgk ko pakai songket tabur tu...

    ReplyDelete
  4. wei..betol la cantik giler masa kau tunang tu!!!

    ReplyDelete
  5. aku suka topik ni ...so aku buatlaaa...
    paeh....aku suka lagi gambar ko masa btunang tu...make up ko meletoppppp
    tag wallet tu nnt2 la aku buat ek...aku tk bawak kamera la hari ni hahahar.....

    ReplyDelete
  6. k zura- haah x berubah..comey je dr dulu sampai skrg kan? kaaaaaahh..perasan..

    k ayu - tuhlaa kan? mcm sultan n permaisuri sdg mengadap rakyat..muahahahah...

    nas - suke erk? tp kalau pakai songket tabur kaler pink lagik sweetkan..ekekek..berangan jap..

    kak ai - btol kan? kahh...tuhla lain giler muke aku mase tu..pandai mak andam make up..tp apekandaye time kawin x dek jodoh dgn mak andam tu..huhuuhh

    ayien - buat jgn x buat k..ekeke..tuhla make up mmg meletop mase tunang dr kawin..tp apekandaye...huhuhh..dah la jgn dikenang kisah silam..ekekee

    ReplyDelete
  7. reen - bereri tu ape? berseri aku tau la..ekekeke..tuhla make up belah laki mmg ok banyak dr make up belah aku..hampeh kan? huhuh

    ReplyDelete