Thursday, May 14, 2009

Segamat to Kuantan

okeh..mcm ni alkisahnyee..ehehee..mcm panjang beno citenye...sebenanye cite ni cite cuti labour day ari tu..kitorg balik segamat (kg somiku) n dari sane nak ke pekan, pahang krn laki ku yg tgh gile burung skrg ni (dah ade burung pon nak carik burung lagik,huhuhh) hendak meng ambush umah org asli di sane utk mendapatkan burung..hadeii...cite burung burung somi ku itew akan berade di another entry k..huhuh..skrg ni cite pasal jalan2 jerk..so hari jumaat yg cuti tu lepas sembayang jumaat kitorg terus la gerak ke Segamat n sampai pon dah nak malam krn singgah di Perhentian Seremban utk makan n menunggu kawan hubbyku skali, diorg pon ikut jgk tido di Segamat...die dari Kajang n dielah orgnye yg bertanggungjawab mengambik swiss roll aku dr kak wil..ehehhehe..k wil..swiss roll ko mmg superb mcm pic2 yg ko snap dgn dslr ko..leh x aku komen camtu? kahh...so dlm perjalanan ke pekan dari segamat tu x jumpe2 org asli meniage tepi2 jln..last2 kitorg dah sampai ke kuantan, dr kuantan ape lagik..aku terus mencadangkan somi ku utk pegi ke telok cempedak makan di sane, sbb ari tu trip ke kuantan pon x pegi telok cempedak ni...sampai2 je di telok cempedak..amatla ramai org..almaklumla cuti panjangkan..dan aku amat jatuh cinta kat laut die..lawo n bersih giler...pasir pon putih jerk...aku rase lebih cantik dari cherating..aku dah mule menggeletis nak mandi..tp somi ku x kasi sbb die kate panas looo..huhuhh..xpela nanti kite datang lagik erk kate somiku memujuk aku..huhuhh..nasib aku ni baik...ekeke..tpkan telok cempedak ni mmg happening..siap ade kfc n mcd 24 hours lagi..jakun kejap aku..kaahhh...meh tgk pic lak k..

Inilah swiss roll yg aku order dr kak wil utk bawak balik segamat...
3 coklat, 1 oren n 1 pandan...fyi k wil yg pandan tu aku x rase langsung
aku tinggalkan di segamat..aku rase yg coklat n oren jerk..
aku sgt suke dgn oren tu..

Ni 2nd order...2 stoberi 2 oren..
stobery tu sgt2 sedap...sampai2 je kat umah
aku malam tu terus abis stoberi 1 roll...
pic swiss roll ni aku ambik dr blog ko k wil..ampun yerk k will..ekekee
Ade iklan jap..ekeke...yg ni sebenonye aku nak citer yg ari tu aku pegi PS Butik n soping baju skit..skrg kene soping yg murah2 je ok akibat kegawatan ekonomi..kahh...tp berbaloi gak beli baju kat sini murah n sedap jgk kain die..ehehe..dan jugak pampers n wet tissue tesco n baju tido airiel tu aku beli di tesco gune kupon yg aku dapat..jadik berjimatla k di zaman2 kegawatan ini..ehehe..pandai aku nasihat org..tp sblm tu aku tepek skali pic airiel yg sebok suh snap pic die sblm aku snap pic barang tu...layan kan je la..huhuh anak aku..

kalau dok depan kamera camni la die..
org suh senyum die wat muke series lak..

tgh ambik barang still pandang kamera lagik tu..ekekee

barula senyum skit...

ni Paul Smith jeans en. somiku yg dirembat di PS Butik...
RM50 je ok...sgt cantik design n kualiti die..

ni lak baju Airiel..rm3 je..korg caye x? pecaye la k..ehehe

Ini baju aku..Lacoste RM20 Starbucks RM10...ehehe..murah kan?

Yang ni lak beli kat tesco gune kupon
pampers tesco choice tu harge die dlm RM29 pastu
aku ade kupon RM4 so aku just baya RM25
ok jugak tu tesco pampers ni..ala2 pet pet
Wet Tissue tu lak sebenanye bkn utk Airiel,
tp aku belikan utk somi ku utk burung die sbb die asikla
pakai airiel punye wet tissue...yg tu aku ade kupon RM1.50
jadik aku bayo just dlm rm6+ kot..die ade twin pack tu..
n baju tu lak aku bayo RM8 je sbb aku ade kupon RM2..

otw to pahang..Airiel with Aqil Ryan..anak kawan somi ku..
encem kan anak die... Airiel buat peace tu tp tunjuk 1 jerk..ekeke


Airiel amat jeles dgn baby ni ok..pantang aku pegang Aqil..


Airiel posing..sure masam muke die..tp nak posing


tepok tangan lak..ehehe


menghayati keindahan pantai Telok Cempedak

masam lagik..huhuhh







Antara pemandangan Pantai Telok Cempedak hasil
petikan kamera aku yg x seberapa..huhuh..knape aku
ambik gambo x jadik mcm pic ko eda...hwaaa....
jual cenderahati kat tepi pantai

kedai2 yg ade

cantik motor2 tu bersusun...mat rempit mane la tu..ehehe


snap lagik

eh cam kenall

laaa..laki aku rupenyee..kahhhh

org nak snap pic airiel sebok suh bukak chipsmore die


Airiel with Papa



Airiel with Ibu..Eh! mcm dah slim skit lak aku kan?? kaahhhhh

mase ni nak balik kl dah dari segamat...
Airiel sebok suh onyang die suapkan..ehehe..
Tu nenek somiku, Onyang kepade Airiel..
Baju n keychain Telok Cempedak Airiel

9 comments:

  1. amboi koo...jalan2 sakan yek..
    segamat ?/? kg pak ajil..pekan kg ku .. leh arr kite jimba2 paeh ..

    * tingin nak rs kek dr kak wil tu .. huhuhuhu ..
    bnyak nye ko borong..

    ReplyDelete
  2. coti2 mesia ko paeh yer... sonokkkk nyer jalan sakan... ermmmm nampak sgt2 lembut kan kek kak wil tu... harus dicoba nie....
    awat airiel asik machammm jek muka tu..

    ReplyDelete
  3. aku dah lame tak g ps butik tu.nak g sendiri takut.nak ajak laki,dia tak mo.banyak lagi tempat lain boleh pergi,kate dia huhuhuuuu

    ReplyDelete
  4. wah...singgah kuantan lak?aku lama tak g kuantan + segamat..cam lupe daratan plak ekeke...maasih ye order ngan aku..walpon tak cukup 10...aku sgt tak larat dah masa tu ..ralat gak nape aku tak sempat buat satu lagi hehehe

    ReplyDelete
  5. k zura - jalan2 carik pasal tu namenye k zura..ekeke...lorr..pak ajil pon org segamat ke? kat mane? amy pon org segamat..kg die name tasik alai..kg bapak die gelang chinchin..ko pekan ker? amy bercadang nak pegi sane lagi nak mengambush skali lagik umah org asli..huhu..xdek keje..

    kek kak wil mmg sedap k zura..ko try la..bukan aku je yg order tu..kawan aku pon ade order skali..ehehe

    kak ayu - mmg sonok jalan kalau cuti panjang..ehehe..mmg harus dicoba kek kak wil tu..amat sedap...airiel tu mmg gitu la gayenye depan kamera org suh senyum die wat muke series lak tp posing nak suh snap pic die..huhuh

    kak pza - aku pon takot kalau gi sendiri k pza..ehehe tp skrg dah ok rasenye x mcm dulu sgt..ajakla abg sopi tu..ckp dgn die skrg banyak barang yg interesting kat sane..ekeke..

    kak wil - haah k wil..lepas ambik kek ko tu aku balik segamat pastu esoknye terus ke kuantan..ko org kuantan erk??ala xpela k wil..tu pon dah cukup tu..puas aku makan kek ko kali yg ke2 tu..ekekkee

    ReplyDelete
  6. berjalan lagi....tapi tak kurus2 pun..kahhhhhhh... kire ok la tu gambo ko amik..dah cantik dah..cume pehni kena carik angle menarik je..hehe

    ReplyDelete
  7. eda - kahh...ko x pasan ke yg aku kurus skit dlm pic ni..wakakaka..perasan...cantik ke camtu? nanti aku blajo dgn ko bile ko balik malaysia nnt..kahh..aku rasuah dgn voucher bbq chicken bleh??ko sure x penah try lagik..sedap gilo weh..n yg penting die masak dgn olive oil 100%...sgt sesuai utk diet..kahhh

    ReplyDelete
  8. Airiel ni makin lama makin sebijik muka bapak dia!! hihihi..

    wei, merayap lagi kau ye? best-best.

    ni nape sume nk merasa kek bibu ni?? nk beli gakkkkkkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  9. kak ai - dah name pon anak bapak kak ai..ekeke...aku yg berjage mlm buat susu tp mulut die asikla papa papa...huhuhh...

    merayap laa ape lagik aku nak buat..ekeke..jalan jalan carik pasal..kahhh

    beli kak ai jgn x beli..mmg marveles swiss roll die..ko jgn riso...1 roll sure ko melantak sorg2..ekeke

    ReplyDelete