Tuesday, May 5, 2009

aku peknen??


aku peknen? ye ker aku peknen? kaahhh...sebenanye aku tgh period ni..tp kan bln ni pelik skit sbb aku period 2 kali..memule aku dah period on 20/4 tp 3/5 ari tu aku period semula..pas je period tu kluar aku terus pening kepale giler babis cam nak mampos..aku migrain la tu tp slalunye bile dtg migrain tu ubat aku ialah tido je, bangun tido ok la die..tp ini dah tido bertambah pening n telan pain killer pon still sakit...huhuhh..x tahan den...then aku pon berjumpela tuan doktor tadi...aku crite kan la aku punye masaelah ni..yg aku sebenanye dah 2 bln stop pil perancang tp aku replace dgn jamu...dr sangat terkejut krn die kate jamu adalah amat tidak sesuai dan tidak selamat utk merancang krn kalau dah lekat something happen akan effect kat bb..aku tetibe je rase sadis..ye ke dr? pastu plak dr tu ckp yg aku x sesuai dgn jamu krn x cukup utk hormon aku..aku kene terus kan dgn pil perancang ataupon gunekan kondom..huhuhh...tp aku cakap la yg pil perancang menggemokkan badan aku..aku x suke..terus dr tu ckp..knp nak planning2?? anak u dah nak 2 thn pon...pregnant je la sbb masih mude..hhuuhuh..sonangnye dr ckp..dr kasikla keje kat saye sbg assistant dr gaji 10k sebln tu pon belom tentu cukup..kaahh..tp yg aku mengang..dr kate hormon aku x betol tp kasi aku pain killer..oi ubat ni aku pon ade melambak kat umah n dlm beg aku..huhuuh..so kesimpulannye aku lom peknen lagik..ehehe..aku pon x tau sape yg buat crite aku peknen tu sehingge ramai jgk yg pm aku tanye aku peknen ker??hurm...jomla kite peknen ramai2..ehehe

16 comments:

  1. faiz..aku tiup angin kus2 kt ko bior kot peknen..sure nes2 kat spital ari tu rindu tendangan maut ko tu..berdekah3

    ReplyDelete
  2. el - siot ko ell..ko la rupenye selame ni yg meniup angin sepoi2 bahase itew..kaahh...saje je ko kan?? nak suh aku peknen nak wat calon menantu kan? kan? (kasi besen ko berasap)

    ReplyDelete
  3. peknen jer la paiz klu ko mahu..hahaha

    ReplyDelete
  4. kak su - aku malu tp mahu k su..kaahhh..x la..aku x bersedia lagik la kak su..tu yg aku merancang..tp x mo gomok..nk slim..memacam aku cube..hhuuhh

    ReplyDelete
  5. aku dah pegnan pon, tak heran

    ReplyDelete
  6. nas - ko bkn saje dah peknen, malah dah nak beranak pon..aku pon x heran..kaahh..tp aku cume heran krn ko slim dr aku walaupon ko peknen..ekekeke

    ReplyDelete
  7. wakakak ko g tny doc soklan tu..adeh sure dia gelak ..kalau ko tny bab2 tradisional kat doc sure diaorg x kasi punye.. cm kite leps banak tu diorg kalau bley x kasi pun makan2 jamu ke..pantang2 tu ker..hosp kan moden.. tp now tgk ler.. kat hosp pun dh ada rawatan tradisional..

    entah2 ko ngndung kut.. bln efect MAB ..g ler cek..
    kalau ado isi tu .. kene2 ler benti makan MAB heheheh

    ReplyDelete
  8. ooo cemtu citernyerrrr...werhhhhh tu la ..aku rasa better ko rancang secara natural je la faez...bahaya n berisiko gune kaedah pil perancang n jamu2 nih....kalau natural kompom body ko meletup skang...tapi klau terlekat jugak cemana kan..rezeki ...tak baik tolak..tapi so far aku gune stokin selamat jer..ekekeke

    ReplyDelete
  9. k zura - aku dah investigate dah...kalau cam jamu mmg x elok sgt utk liver n kidney kite..ade org2 die la yg sesuai..tp kalau x sesuai leh efect..tu aku ngeri tu..huhuhu...pil perancang ok dr kate tp kalau nak yg utk diet n skin ade 1 brand name die yasmin..tp mahal nak mampos rm50 1..huhuhh...tp kalau ok ape salahnye..mab aku x leh blah la k zura..ari tu aku termuntah makan..bau die kuat sgt n melekat kat lelangit aku..tu yg buat muntah tu..

    eda - tuh la eda..aku nak gak pakai stokin..tp laki aku yg x nak..muahahahhaa...tuhla eda..aku amat takot gemok tp x leh kawal makan tu yg aku cobe smue obay yg bisa menguruskan badan aku..tp x sangka la plak x sesuai...xpela dah xdek rezeki aku dgn mab tu..ehehe

    ReplyDelete
  10. banak, banak jgn tak banak kikikikkkk
    tgk mcm kami (aku dan besanku - ai) anak berderet2 wakaka!!!

    ReplyDelete
  11. daku baru je tpk nk berbesan dgn akak, last2 cite lain plak! ahaksssss...

    ReplyDelete
  12. yer la paiz... x pyh pakai pil2 perancang bagai... memg efek die kite sedia maklum kan... btl doc tu kata, mude lg tu... peknan je la masih mude ni sok dah berumur lg berisiko... cam aku, aku x amik ape2 pil pon tuk merancang... sendiri mau igt je... tp after qimie setahun aku dah x rancang2 dah... belasah jer... tp smpi skang lom ade rezeki nak peknan lagi...huhuhu... tp akan aku ushakan juga... hehehe...

    ReplyDelete
  13. paeh,ko kan dulu b'salin normal..mayb da smp time ko peknen lg..xyah la nak plan2 nie..aku lain larr..c-zer!uhuhuuu..kene lar tunggu 1yr lagik...
    insyaallah ade jerk rezeki anak ko nti....

    ReplyDelete
  14. hahahha..tu la paeh..cuba ko tanye si elly tu..dia yg wat statement..kahhhhhhhhhhh..xpela..ade betul gak kate doctor tu...hmm..maybe hormon ko tersimpul2 tu..hehhe..amalkan pemakanan yg sihat yer..kahhhh

    ReplyDelete
  15. kak fiza - aku x leh lawan ko dgn besen ko tu..aku ni x seterer ngkorang..ehehe..

    yam - ko nak berbesen dgn aku yam? leh jerk..tunggu la kite dapat anak gegirl lak erk..ekekeke

    suel - aku kene merancang suel..sbb x bersedia dari banyak segi..ekeke

    fiza - mmg aku bersalin normal fiza..tp kenangan di labor room masih tidak dapat ku lupakan..huhuh

    sya - xpela sya..die dah membuatkan diri ku seperti artis ade gosip..eekekee...tuhla hormon aku x bape nak betolla...hope pas ni ok la n leh kembali slim..kaahhh...

    ReplyDelete
  16. ni aku tepek statement dari owner ..

    ""salam.....utk zura n julia dan ln2,

    jk dpt kes mcm ni , perlu tau history/latar belakang customer tersebut spt ada penyakit serius,obesiti dll.

    kebiasaanya yg ada penyakit ia akan bertindak bls drastik spt drh period yg keluar byk,muntah angin, skt badan dll.

    sebab tu tindk bls setiap orng berbeza.

    mmg ramai yg alami spt cust julia n zura tu....nasihat cust terus mkn, jgn stop pada separuh jalan, sbb badan yg bermasalah tu perlu d rawat dr penyakit d alami.

    nasihat cust, itu adalah tindak balas awal dr mab utk dtox dalaman, jg membongkah penyakit.
    elok d rawat dari d biarkan.

    terima kasih semua.""



    * cz aku rs cm x best ler .. ko lepas makan MAB ko terus ckp cmtuh.. cz ramai makan x dep lak jd cm ko ni .. confus jgk .. lg pun ko penah bgtau jgk kan .. ko stop makan pil.. pehtu ko project sakan .. tup2 mmg gndung kut..

    but terpulang.. rs2 nak stop tu x di paksa or terpaksa ( pe ayat den ni) .. wakakaak.. psl kes doc or tradisional tu aku no komen cz adik aku pun doc..dia x ckp plak apa2.. cz doc2 zaman skang ni dh caya bab2 mknan tradisi..diorg pun ramai gune kaedah tradisi ..kaedah moden cume menahan or melambatan jek.. bkn sembuhkan.. but sume tu berbalik pada KUASA yg MAHA ESA.. okey

    ReplyDelete