Tuesday, April 21, 2009

Tag masihkah kau ingat dari Kak Ira

Tag ni aku amat excited nak membuatnye kerane ape aku x tau mungkin kerane aku pk boleh ke aku ingat balik erk kisah2 lame tu..almaklumlaa semenjak dah beranak ni ade urat2 wayar yg terputus menyebabkan ade bende2 yg aku kureng nak ingat..kahhhh...merapik sudah...tag ni datangnye dr kak ira, walaupon die x mention name aku tp die pm aku kat ym suh buat tag ni...tenkiu k ira..eehhee


berdua saje di taman boye, melaka sekali lagik..ehehe
1) Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya …
kedai makan kat padang kat taman permata..mase tu study lagik..actually aku temankan member gi jumpe bf die..skali bf die bawak la plk kawan die (laki aku la tu) terus die ngorat aku..die ngorat aku erk bkn aku ngorat die..kahhh
2) Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…
aku x layan pon die sbb die amat tak semenggah ketike itew…sangat kurus sangat hitam dan sgt selekeh…tp aku mule memandangnye kerane pade ketika itu die bawak kete kembara BFU 5858 ..ha ingat lagi aku akan no platenye..oklagik la daya ingatan aku ni rupenye…sungguh matrealistik akukan??..kahhh
3) Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda …
alaa x yah luah pon x pe..aku tau dah die suke kat aku mase tu..kahhhh tp die x ckp depan2..ckp kat dlm tepon jerk..x gentleman langsung kan? ekekkee
4) Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya …
hurm camne erk ayat die…x la aku ingat sejibik ape yg die ckpkan..
tp ayat die ala2 mcm ni la “saya suka kat awak..kite couple nak tak?”
haa camtu..lawakkan? ekekeke
5) Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
berkenalan mase umur aku 18 thn kawin mase umur 23..
dlm 5 thn…
6) Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
27 May 2009 nanti genapla 3thn…3 bln selepas itew...
27 August 2009 genap plak anak kami Airiel Fareezqy 2 thn…
2+7=9 ade makne tu..ehehee
7) Kejutan yg pernah dia buat pada anda …
dulu mase study (zaman bercinta) amat la suke wat kejutan kat aku balik2 klas turun tangge tgk2 die dah tunggu kat bwh tu..aku ape lagik suke la kan..siap ajak kawan lagi balik same..so x yah la kitorg jln kaki…eekkekekee..dulu mase becinte suke la wat kejutan..dengan tibe2 dan x semena mena je die menjelma…aku nak pegi enjoy dgn kawan2 pon tibe2 je die sampai..mcm tau2 lak..kaahhhh
8) Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …
membesarkan anak dgn sempurna dan mengumpul duit
9) Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?
sangat garang bile airiel buat perangai…airiel takot dgn papa die ni…kene tengking sure die tunduk..eehhee…bagus jgk die takot so bile airiel buat pangai ngade2 aku ckp je kat airiel..papa tgk airiel ni sure airiel menyorok blakang aku..ekekekee…tp somi ku ini bkn jenis yg jage anak pon…n die x penah bangun buat susu mlm k…ade skali je mase baru pas bersalin airiel nangis tgh mlm n aku x larat nk bangun die pujuk airiel sampai airiel tido…the next day..haramm..xdekk..huhuhh
10) Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda
ok jerk…somi aku ni tgk gak mood die…tp so far ok laa sbb skrg pon duduk dgn family aku..tp ape yg aku tau somi ku ini senang menyesuaikan diri dgn sesape jerk…kalau dah start borak x leh nak benti…hhuhuhuh

6 comments:

  1. sabo faiz... x sume lelaki sama... tp mb die ade keistimewaan lain kan...

    ReplyDelete
  2. hahah kembara sape yg dier borrow tu..baek nyer strategi amy susun eh...kahhhhhhh...

    ReplyDelete
  3. suel - sabo? ekeke..aku mmg seorg yg penyabo orgnye suel...kaahhh..aku terime je seadenye laki aku tu..ehehe

    eda - kaahhh..kembara mak die laa die lenjankan..mak suh bwk kete pegi kelas die pegi ambik aku kat kelas aku lakk..kaahhhh...sadis sungguh...ekekkee

    ReplyDelete
  4. askum...
    salam perkenalan dari ira…
    leh le jadi rakan maya lepas nie kan
    nanti view blogged saya lak yea...
    www.ira82.blogspot.com

    daa...
    askum..

    ReplyDelete
  5. hehehhee... baik punya umpan...
    cam laki aku gak...mula2 pancing dgn keta alfa romeo dia...last2 dah couple.... keta picanto aku gak yg dia lenjan....

    tapi okla... skrg dia lebih suka berabis kat umah bukan kat keta... so pki jekla keta gedek2 kancil putih tu pegi keje... aku yg lenjan keta pnjg gedabak ni

    Best kan bila imbas kembali di masa dulu...
    senyum sowang2 aku baca blog sowang2

    ReplyDelete
  6. ira - waalaikumsalam ira..salam perkenalan utk awak jgk..saye dah link blog awak..ehehe..tenkiu

    ayien - wah..alfa romeo..lagik dahsat...samela dgn somiku itew ayien..memule x dapatkan mcm2 die nak ambik hati..eehhehee...mmg senyum ingat2 balik..ekeke..ape lagik...ayien pon buatla tag ni..ehehe

    ReplyDelete