Thursday, April 9, 2009

Kuantan Trip @ Duta Village Beach Resort

sebenarnye entry ni sepatotnye dah ade sblm majlis befdey aqila tp sbb gambo banyak nk upload make die jadik the next entry after that..ekekeke...so aku pegi sini pon sbb nak mengabihkan point bapak aku utk tahun ni under tanco resort yg expired pd may09...so dapatla pilih 3 hari 2 malam dekat mane2 resort die yg ade dekat banyak tempat jgk..tp sebab yg jauh skit aku nak pegi aku pilihla kuantan ni..sbb pd aku dah pegi ari tu kat corus hotel, langkawi jauh bangat n budget pon x bape nk ade..x besh kalau gi sane kalau budget kurang..x puas..ekeke..so kuantan je la aku pilih..huhuuhhh...ok la...perjalanan pon x bape jauh...kitorg bertolak dr banting dlm pkl 1 then check in dlm pkl 3...name resort ni ialah Duta Village Beach Resort..aku pilih standard deluxe room yg mane ade 2 bilik dlm tu..mcm rumah la kirenye...cute comey jerk..so jom tgk pic kat bawah lak...eh lupe lak yg pegi mase ni ialah aku,suami dan anakku airiel, mak aku n kakak aku dgn 2 org anak die..










inila die sign board Duta Village Beach Resort
die bersebelahan dgn swiss garden, kuantan





otw...poyo jerk...ekekke



kat kuantan aku setuju dgn sign board ni..
mmg laju aku bukak celcom broadband...ehehe





bile nk sampai ni..huhuhh

nak masuk terowong



dah masuk terowong...
nasib x sepanjang terowong smart..huhuhuh


dah xdek keje..tangkap je la pic sendiri..ekeke

lagik posing poyo...ekekeke
airiel yg tido


haaa...dah sampai pahang


sungai pahang


lawo jgk jambatan nih..ehehee


sampai2 je terus landing
alasan penat drive..huhuhuh



antara makanan yg dibawa..
mak aku yg masak smue ni..
nasi impit, kuah kacang,
rendang kerang n ayam goreng...


anak buah dan anakku yg sedang melantak


layan sponge bob


sampai2 je aku terus bukak internet....
nasib laju ko berokband..kalau x aku
campak ko kat sg pahang..ekekeke

ruang tamu

ruang kerusi makan yg seciput

pantry yg jgk seciput

smuenye seciputla senang ckp..
tp comey..okla..

sampai2 je 2 banak ni tido la plak..huhuh..



barang kami yg di bawa
itula aktivitinye tido setelah sampai sbb hubbyku kurang sihat..jari die luke dalam sbb kene pisau mase kat ofis sehari sblm pegi..so mungkin bakteria mula menerjah badan die..siap pegi klinik kat kuantan la mlm tu..sbb die kene injection kancing gigi selepas kene pisau n luke dlm tu..tp tempat die kene cucuk tu bengkak so dr bagi la ape2 ubat yg patot..huhuh..nasib baik ok lepas tu..lepas tu terus la kitorg carik kedai makan utk mencekik..huhuhh...dekat kedai ni jumpe ikan bakar yg sgt sedap skali..aku suke kuah ikan bakar..baunye pon dah menyelerakan..sampai nk order lagi sekor ikan bakar die kate kuah dah habis..sabo jela..xpe esok aku dtg lagik..

Antara lauk yg diorder...
tom yam, telur bungkus n mix vege...

inila yg spesialnye..
ikan bakar n kuah die sgt lazat...
dah belasah hampir separuh baru ingat nak ambik gambo..ekekeke
so lepas kenyang balik umah tidola..tp sblm tido haruss aku online dulu..ekeke..ramai jgk yg ade antarenye Sya, Her, Kak Su, Sara, Eda,Kak Pza n K. ima, k ima siap tau tu tempat2 kat kuantan ni..rupenye hometown die..ekekeke...so esok pagi2 hari yg ke 2 ape lagik kalau bkn aktiviti terjun kolam..saksikanlah Airiel di bawah..ehehe

otw nak ke pool

posing dulu




nak jgk enterframe..ekeke



dah terjun

nasib air die x sejuk sgt

naik utk makan n nk pegi pantai





ini la pantai kat hotel tu

okla..




jumpe pistol lak! ekeke


kasut yg berjasa..ngeh ngeh







Airiel yg terlampau...
aksi separuh bogel dgn mate stim
sambil menikmati mee maggi..kahhh

besepah2..huhuh
Lepas aktiviti terjun kolam ni kitorg balik hotel balik n mandi2 utk siap2 pegi bandar kuantan.. kebetulan pulak mase ni ade sure heboh kat sini..ingat nk jgk la pegi tp hasrat x tercapai sbb bandar kuantan sungguh jam..kitorg singgah di East Coast Megamall utk mkn tghhari..mkn Pizza Hut je pon..tp barang2 kat situ berpusing mate aku..mmg cantik2..mase masuk kedai kasut Al Ikhsan..halamak....kasut die sgt cun utk female..tp x beli pon sbb somi ku kate kat kl ade..kalau x dek siap nnt..huhuhh..
otw ke bandar kuantan..

pening pale aku dgn airiel...
kejap nk ke depan kejap nk ke belakang..huhuh

bandar kuantan yg jam




lawo jgk laut die..kebiru biruan

Balok...



Dah habis makan ingat nk balik terus tp somi ku kate jom kite gi cherating..ih terujanye aku dgr cherating tu kan? sampai sesat barat nk sampai ke kuala terengganu dah..x jumpe2 jgk pantai cherating rupenye signboard di sebelah jln menghala balik patotla x nampak..huuhuhuh..dah sampai ke terengganu tu patah la balik n singgah kedai tepi2 jln utk beli makanan nk bwk balik mcm keropokla etc..pastu x jumpe jgk pantai cherating nye..jumpe lak tempat penyu..singgahla dulu..ehehe..tp bile jumpe je signboard pantai cherating aku amatla excited tp bile tgk je pantai die dlm hati aku ckp mcm ni je ke pantai die?ingatkan lawo sgt.huhuhuh...mungkin part yg cantik tu di hotel2 mcm awana kijal, club med ke..mungkin la kot..tp x la lawo mane pon..aku rase lagi happening telok cempedak kot..
hambik ko..dah sampai ke terengganu..ekkee

jeli kelape yg mengancam















kalau nk tgk penyu bertelor org kat sini ckp datang
antara pkl 12 sampai pkl 6am..itu pon x janji la
penyu tu nk bertelor ke tak tp skrg mmg musim die kate..
tp aku x pegi pon.tido lebih baik..ekeke
Dugong..



Ade lak kucing kat tempat penyu ni..


Airiel main dgn kucing




Inila Pantai Cherating..

ade org wat aktiviti kem

Lepak mkn kopok leko..
nasib beli kat tepi jln td..kat sini 1 kedai pon xdek

tgk diorg tu cuci mate..ekeke

Airiel n asam jawa



Pantai Cherating...

Beli some souviner kat sini
so itula aktiviti di hari yg ke 2..lepas tu balik umah mandi2 n siap2 lagi utk kluar mkn ikan bakar smlm yg x puas dimakan itew..tp ari ni member kakak aku yg dok di kuantan tu blanje..so save budget ok..kaaaaaaaahh..

dah sampai..mkn satay ikan lak

pic ikan bakar org blanje x snap pon..sbb kebulor kan..dan aku order 3 jenis ikan ok..mmg melantak habis habisan sbb suke sgt kuah ikan bakar die..so pastu balik tido la kan..ekeke..so esoknya hari yg terakhir mandi pool again be4 check out..

aku x tau kenape pic ni jadik camni..
mungkin sbb lens berkabus

Airiel yg x saba nk terjun kolam


muke x puas ati tgk org mandi mande

pekene nasi lemak sblm terjun

ramaila plak org ari ni..huhuh

airiel di depan karaoke pub..

Airiel swimming...





nak balik dah...

lawo teratai ni kan?

inila kediaman kami di sane..


nak balik dah...



post2 terakhir

perasan dslr jap..ekeke

Airiel yg kene marah sbb x nak dok diam

Hubby yg keletihan..


Inila baju yg dirembat dr kedai souviner di Cherating

Ini plak di East Coast Megamal..suar tido..ekekee
So secare kesimpulannye okla bandar kuantan ni..sebenanye banyak aktiviti yg leh dibuat tp encik driver penat nk singgah smuer bende..contohnye gi tgk sure heboh, boleh canting batik n tgk penyu bertelo...xpela..len kali umur panjang ade rezeki leh buat smue aktiviti tu...so balik tu singgah di perhentian mane tah utk lunch pastu terus balik ke umah...balik2 umah je aku kluar balik utk ambik stok sabun aku yg baru sampai..pastu pegi umah kakak n mak somi ku utk bg skit souviner..so sampai umah lambat mlm tu esok aku gi keje pkl 11 ok..kaaaaahh...sekian wassalam..sakit jari jemari aku utk entry ni..huhuuhh

10 comments:

  1. sgt syok ktn kn kak paiz!? paling x puas lau dh kene air, sure rase nk mandi mcm mude2 dulu, ekekekek...i like airiel so much! encemnyeeeeeeeeeeeeeee!

    ReplyDelete
  2. amboiii byknyeee piccc haaa..joling mata aku..waa sonoknyee..sedapnyee ikan bakar tu..

    ReplyDelete
  3. amboiiiiiiiii..berjalan sakan kowang! camni le best. letak gambo bebanyakkkkks :)

    ReplyDelete
  4. weh apesal bj yg laki ko pakai tu sm ngan tshirt cherating haku kahhhhhhhhhh... bes nye jenjalan... tingat aku ms g cherating dec lepas

    ReplyDelete
  5. yam - mmg syok..tp laut tu aku x mandi pon sbb ade jelly fish...kalau tekenang mase mandi laut dulu2 mmg syok..tp ade airiel ni takot lak..airiel x penah mandi laut sbb asal aku pegi laut je banyak jelly fish

    Her - tu yg jenuh aku ngapdate entry ni..banyok no pic nye..rase mcm x banyak sgt..skali dah upload ni banyak la plak..huhuhu

    kak ai - gambo mmg banyak tp xdek pon gambo panas2 cam ko tu weh..laki aku x suke post sgt depan kamera...nyampah i..ekekekee

    suel - laaa ye ke same? kaaaaaahh.. 1 kedai kot...

    ReplyDelete
  6. weh..sgt2 seronok aku tgk gambo2 ko ni!!!
    rase mcm nak gi bandar kuantan skrg jerk!!
    x penah smp lagi kuantan..hmm..mcm x tau
    nak kemane kat pahang tu..hehehe...

    ReplyDelete
  7. rajin tol ko upload gmbr byk2 eh faiz..terjojol biji mato tgk byk sgt tuh..hehehe ko ni kira mewah gak eh...ari tu ko sopin baju ariel giler byk...pas2 g kntn lak..beli gak bju..hahahaha...best giler siot tongek...hehehe

    ReplyDelete
  8. amboi..bapak banyak gambo..mane tak kramp jari jemari ko tu..kahhhhhh...patut la sakan ko online malam tuh..upenyer jakun dpt internet kat sana...huahuahuahua.....semenjak dua menjak ni rajin tul korang bercuti eh...dpt durian runtuh eh?

    ReplyDelete
  9. sya - tryla sya pegi kuantan lak..pantai die not so bad laa..tp aku dgr temerloh lagik besh...kakak aku punye member siap dapat pelok real bear kat sane tau...ehehehe...tgk pic die rase mcm nak pegi skrg jgk..kahhh

    fiza - tu kete pinjam tu...aku x layak lagik pakai mpv..kaahhh...

    elly - terjojol bijik mate ko erk? dahsat..kahhh..aku ingatkan memule pic aku skit jerk..rupenye bile dah upload ambik ko banyak gile..kahhh..mane de mewahla ell..aku beli baju yg murah dlm tenet bkn aku beli kat butik pon..dan aku x penah pon beli baju airiel kat butik..ekekkee...aku beli kat tenet tu siap aku tawar menawar lagi ko tau..kahh..aku mmg suke bab tawar menawar..sbb tu aku x sesuai beli baju di butik2 ni...yg baju kat kuantan tu baju murah la weh...sbg kenangan penah pegi cherating..ekekeke..

    eda - tuhla pasal..sakit jemari aku plus sakit ati..kahh...haah jakun tu yg x tutup2 laptop tu sbb takot x dapat signal balik..kah..jakunye aku..rajin ke becuti?? pegi kuantan ni sbb aku dapat bilik pree menghabiskan point tanco resort bapak aku yg expired bln 5 ni..tu pasalla aku pegi...rezeki jgn ditolak org ckp..kahhh..bile lak aku slalu pegi becuti ni..ko salah blog x ni eda? ekekeke...kalau pegi pon aku pegi dekat2 jek..yg jauh2 tu x mampu lagi seyy..ekekekkee

    ReplyDelete