Thursday, April 30, 2009

Wallet Tag from Kak Ai Businesswoman..ehehe

Tag wallet aka purse ni datangnye daripada kak ai yang dah jadik business woman..hamboi kak ai mementang duit penuh dlm wallet terus ko tag org pasal wallet erk..ehehe..smg business ko success hendaknye erk..amin...laju jgk aku tgk blog ko..asal aku tgk smuenye sold..seb baik ko ade tunjuk kat aku yg lelawo dulu sblm post kat entry..ngeh ngeh..


A. Snap the picture of both inner and outer of your purse

pandangan luar

pandangan dalam

B. Introduce your purse brand, price & where you buy.


Brand : Vincci jerkk..
Price : hadei..x bape nak ingatla,antara 20 lebih atau 30 lebih kot..
tapi mase tu aku beli ade diskaun lagik..btol2 x ingat..
Venue : Vincci, Jaya Jusco Bukit Tinggi, Klang


C. Take out whatever its inside your purse


gambo 2 heroku..Amy n Airiel

Business card ku...
Eumora the Moor Bar Soap...eheh


My Kad, Lesen n debit kad ku...
turut serta MyKid Airiel anakku..



Miscellaneous card...
toys r us card aku dapat mase beli mini sofa airiel kat klcc
Tesco Card, Esso @ Mobil petrol card n Seng Heng card

APT Card, DVD cetak rompak kad ekeke..
dan jgk name card grollier aka supplier
buku n dvd disney airiel...

D. Tagged other 7 persons.
1 - Fiza mama balqis
2 - Ayien mummy Jay n Twins
3- Ms. Wahida
4 - Yaya Mama Adam
5 - Huda Mama Aqil
6 - Fazla
7 - Kak Iza Mummy Azam n Azim
Ha..cukup ponn..sile wat tugasan ni erk..eeheh
E. Comment on your friend’s (who tagged you) purse.
kak ai..purse ko dgn aku same jename lak plak...
ehehe..tp ko syok sbb org bagik ko sempena besedey ko...
banyak btol khazanah dlm tu erk..almaklumla business woman..ehehee
semoga beg duit itu terus memurahkan rezeki ko dgn mengisi duit didalamnye..ekekekee
nota kecik : wallet aku x banyak khazanah sebab kalau somi ku bising, pantang nampak wallet penuh skit die dah membebel kate aku simpan sampah sarap dlm wallet..huhuhu

Wednesday, April 29, 2009

2 in 1 Tag from Kak Zura

TUGASAN HARIAN...????

1) bila terakhir anda cuci toilet?
Huhuh..aku x pernah cuci toilet…almaklumla xdek umah..kahh..
kalau ade pon keje tu akan aku pass kat laki aku..ehehe..

2) pencuci apa yg anda guna?
Ape erk? Ntah la..ehehe
aku kene cek kat umah dulu...

3) dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai?kenapa?
nih lagik 1 keje yg aku jarang skali buat…huhuh…keje ni pon aku pas kat
encik somiku yg tersayang jgk..ehehe

4) apa tugasan terakhir anda sebelum menjelang malam?
Masukkan baju yg telah dilipat oleh bibikku di dalam almari..eh itu sblm
tidola sbb aku balik keje sampai umah mmg dah malam pon dlm pkl 8…

5) apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
Sardin n telor dadar or sambal cili padi dgn ikan sardin goreng…

6) minuman selalu anda buat waktu pagi?
Nesvita 3 in 1 oat…aku x suke milo or Nescafe..pagi2 aku suke mkn oat or
Nestum atau pon horlicks..kalau malas n bz tahap gaban aku minum je la
Air kosong..

7) sebelum tidur apa yg anda suka lakukan?
Bergurau senda dgn somi n anakku…(bergurau senda ade makne ke tu?) kaahhhh…

nota kecik - sungguh x sesuai tag ini utk aku sbb aku ni kan M orgnye..ekekeke...tag bawah ni mmg amat sesuai utk aku..huhuuhh

BADAN ANDA....

1) berapakah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?
Berat = 60kg (skrg ntahla..malas nak pegi timbang..wat sakit hati jer..huhuhh) Tinggi = 158cm

2) berat yg paling tinggi dalam sejarah anda?

72kg ialah beratku yg amat berat sehingga memecahkan rekod hidup..ehehe…berat tu aku dapat mase hari2 terakhir airiel berada
dalam perotku…

3) apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh badan
pil kapsul halia ( x ramping2 pon..huuhhu)

4) berat yg paling rendah yg pernah anda dapat?usia anda ketika itu?
Berat = 45kg usia = sblm menjangkau 21thn (playgirl time..ekekke)

5) anda pernah sertai program pelansingan?
X pernah la plak..teringin jgk utk mengempiskan pewot ku yg x leh
Blah ni..tp ongkosnya enggak ada lagi..lagipon dgr org mati sedut
Lemak la..takot la plak aku…huhuh

6)apakah diet yg anda ambil untuk memiliki berat anda yg paling rendah?
Hurm..avoid nasi kot…tp aku x penah try lagik..nak try jgk..tp lom kesampaian lagik

7)apakah yg menyebabkan berat badan anda naik mendadak?
Pregnant la..melantak je keje aku..nak2 plak hari2 nak mkn fastfood..

8)apakah target anda untuk kurus selepas ini?
Avoid rice..plz..antila nasik..tp aku…aku..huhuh..ntahla leh ke tidak yee..
Nak aerobic pon x terbuat2 lagik..

9) miliki gambar anda dulu dan kini?

Gambar skrg banyak la..gambar dulu2 kene selongkar album..

10) sila upload...?

ni mase study

ni plak mase dah tunang, menghadiri majlis pertunangan org lain
aku sgt rindukan badan aku mase ni..kebaye tu skrg aku dah x muat langsung..hwaaa


mase ni baru2 kawin..dah start gomok..menci...

ni pic latest..dah ade anak...lagikla gomokk...huhuhh

nota kecik : smue dah kene tagkan...jadik aku tag x sesape la..tp sesape yg lom buat sile la buat k...jgn segan2..ekek..aku ni pon dah terlambat buat ni..




Tuesday, April 28, 2009

Award from Kak Zura n Kak Su

Award ni aku kutip dari Kak Zura n Kak Su...ade 2 tag aku utang lom wat lagik kerane blom snap pic iaitu tag 2 in 1 dari k zura again dan jugak tag purse aka wallet dari kak ai..huhuh..lom sempat tp aku akan wat jgk erk..don't worry be happy k..ekekee...so thanks kpd k zura n k su for this award..kpd sesape yg menjenguk blog aku ni sile la ambik award ni k...ditujukan utk smuer bloggers out there.. ehehee





Award from Kak Su...u also so sweet dear..eehehe..







ni plak from kak zura..pink yg menawan..ehehe





so kepade smue bloggers yg lain ambikla award ni k..bye..xleh lame kerna aku sdg kaber line..boss ade..line tgh hot hot kat opis ni utk melayari internet..huhuuhh...


Sunday, April 26, 2009

Airiel lak transform..

sebenanye niat aku nak biarkan airiel berambut panjang biar jambu...kahhh.tp rambut die bkn makin lame makin panjang tp makin tebal lak..jadik maka itu aku mengambil keputusan utk potong je la rambut airiel tu sbb die pon nampak mcm rimas coz asik tergaru2 telinge die n blakang telinge die pon dah luke2 dah akibat digaru..huhuhuh...so pegila kedai gunting rambut..org tu start je nak mesin rambut die die pon dah start nangis meronta2..kahh..sebenanye x terniat pon nak ambik gambo tp oleh sbb mcm lawak je kan maka aku ambikla pic bersama video gune hp jerk..kamera x bawak..ehehehe...korg tgkla gelagat airiel ni..melalak meronta nak turun tgh2 potong rambut, risau aku kot2 org tu termesin la kepale anak aku tu...hhuhuhu..seb baik slamat..tp yg lawaknye lagik turun2 je dr krusi gunting rambut tu nak bukak pintu menuju ke kereta sempat lak die babai tukang gunting tuh...ketawa smue org ...yelah dah melalak melolong tetibe babai lak...ekekekeke..airiel airiel...




melalak melolong die sampai nak terjun ke bawah..ekekee

Wednesday, April 22, 2009

Tag Wallpaper(ku) from Eda Aussie


1)Anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah gune skang..
jgn tipu2 ek..
tuh la wallpaper aku kat opis ni..xdek maknenye aku nak tipu2 nih…nampak bawah tu bersusun aku bukak file keje + curik tulang..ekekekeke…
2)Bagitau kenapa anda suka wallpaper anda..
aku suke pic ni sbb aku nampak cun lak..kaahhh..tp pic ni diambik dgn hp jer mase tgh wat fish spa lepas kluar drpd aquaria…n airiel pon tgh pelok aku gaye gitukan so terserlah lah sifat keibuan ku utk ditunjukkan kepade bos..kaahh….perasann….
3)Tag 10 orang
sape aku nak tag ni erk…
pazla
huda
ayien
yies
ira yg aku baru link
wahida yg jgk aku baru link
kak su
kak ai
kak ayu
zie Brunei
haa..cukup pon 10…so buat la erk..jgn malas erk…
tenkiu eda coz tag aku..tag la banyak2 lagi k..aku mmg sukee curik tulang kat opis ni..kaahhh

Tuesday, April 21, 2009

Tag masihkah kau ingat dari Kak Ira

Tag ni aku amat excited nak membuatnye kerane ape aku x tau mungkin kerane aku pk boleh ke aku ingat balik erk kisah2 lame tu..almaklumlaa semenjak dah beranak ni ade urat2 wayar yg terputus menyebabkan ade bende2 yg aku kureng nak ingat..kahhhh...merapik sudah...tag ni datangnye dr kak ira, walaupon die x mention name aku tp die pm aku kat ym suh buat tag ni...tenkiu k ira..eehhee


berdua saje di taman boye, melaka sekali lagik..ehehe
1) Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya …
kedai makan kat padang kat taman permata..mase tu study lagik..actually aku temankan member gi jumpe bf die..skali bf die bawak la plk kawan die (laki aku la tu) terus die ngorat aku..die ngorat aku erk bkn aku ngorat die..kahhh
2) Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…
aku x layan pon die sbb die amat tak semenggah ketike itew…sangat kurus sangat hitam dan sgt selekeh…tp aku mule memandangnye kerane pade ketika itu die bawak kete kembara BFU 5858 ..ha ingat lagi aku akan no platenye..oklagik la daya ingatan aku ni rupenye…sungguh matrealistik akukan??..kahhh
3) Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda …
alaa x yah luah pon x pe..aku tau dah die suke kat aku mase tu..kahhhh tp die x ckp depan2..ckp kat dlm tepon jerk..x gentleman langsung kan? ekekkee
4) Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya …
hurm camne erk ayat die…x la aku ingat sejibik ape yg die ckpkan..
tp ayat die ala2 mcm ni la “saya suka kat awak..kite couple nak tak?”
haa camtu..lawakkan? ekekeke
5) Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
berkenalan mase umur aku 18 thn kawin mase umur 23..
dlm 5 thn…
6) Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
27 May 2009 nanti genapla 3thn…3 bln selepas itew...
27 August 2009 genap plak anak kami Airiel Fareezqy 2 thn…
2+7=9 ade makne tu..ehehee
7) Kejutan yg pernah dia buat pada anda …
dulu mase study (zaman bercinta) amat la suke wat kejutan kat aku balik2 klas turun tangge tgk2 die dah tunggu kat bwh tu..aku ape lagik suke la kan..siap ajak kawan lagi balik same..so x yah la kitorg jln kaki…eekkekekee..dulu mase becinte suke la wat kejutan..dengan tibe2 dan x semena mena je die menjelma…aku nak pegi enjoy dgn kawan2 pon tibe2 je die sampai..mcm tau2 lak..kaahhhh
8) Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …
membesarkan anak dgn sempurna dan mengumpul duit
9) Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?
sangat garang bile airiel buat perangai…airiel takot dgn papa die ni…kene tengking sure die tunduk..eehhee…bagus jgk die takot so bile airiel buat pangai ngade2 aku ckp je kat airiel..papa tgk airiel ni sure airiel menyorok blakang aku..ekekekee…tp somi ku ini bkn jenis yg jage anak pon…n die x penah bangun buat susu mlm k…ade skali je mase baru pas bersalin airiel nangis tgh mlm n aku x larat nk bangun die pujuk airiel sampai airiel tido…the next day..haramm..xdekk..huhuhh
10) Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda
ok jerk…somi aku ni tgk gak mood die…tp so far ok laa sbb skrg pon duduk dgn family aku..tp ape yg aku tau somi ku ini senang menyesuaikan diri dgn sesape jerk…kalau dah start borak x leh nak benti…hhuhuhuh

Monday, April 20, 2009

Tag Profile Pic from Eda Aussie

1) Letakkan gambar profile anda..

Me n Airiel @ Tmn Boye, Melaka

2)Terangkan maksud gambar itewwww....

maksud? Ape erk maksudnye..kaahhhh…aku letak pic aku n anak aku airiel..itu maksudnye aku dah kawin dan juga dah ade anak tapi…ade tapi lagi ni…tapi still cun lagi k walaupon dah ade anak dan yg penting tanpa make up..jadik belila sabun eumora dari aku k…kaaaaaaaaaahhh…x leh blah statement aku…lagi 1 pic aku tu kitorg tgh tunggu buaye buat show di tmn boye, melaka jadik kire2nye mcm menunggu org jgk la bace blog aku ni..kahhh..ade kene mengene tak? ekekekekee

3)Kenapa pilih gambar itu..

kenape? Kenape erk? Mungkin sbb mase tu aku tgh cun berposing bersame anak ku yg juga encem itu makanye aku memilih pic ini utk dijadikan pic profile blog ku ini…ekekkekee…perasan lagik..

4)Nak tag sape plak:-

sape erk aku nak tag? Sesape je la yg blom buat tag ni dan juga kepade sesape yg ade blog n ade profile picture smue pon leh buat..sile laa..jgn memalu k..eehhehee..tag ni simple je…5 minit dah siap dah..

Thank you so much to eda aussie jauh di mata dekat di hati yg sudi tag aku recently ni..kahhh..so kpd yg lom buat tag ni buat la k..




Sunday, April 19, 2009

Akhirnya...

entry aku ni akhirnya same la plak dgn nas..ekeke..sory erk nas aku x terpk pon nak tiru ko mmg dr mlm td aku dah berhajat nk letak entry ni tajuk die akhirnye tp amatla malas nk bukak laptop al maklum je la kat umah aku tu line sengal jadik aku bercadang baik aku update kat opis je la..ekeke...ni pon sambil2 curik update sbb minggu ni amatla bz sbb auditor dtg opis..kalau auditor ade kat opis tu almaklum je la kan..mcm2 yg diorg nak..nasib hari ni 1st day lom bape banyak lagi die request mcm2..

so sebenanye aku nak crite la skit pengalaman aku dlm pencarian maid ni..tp memule aku nk berterima kasih banyak2 kepade kawan2 yg tolong aku..Much big thanks n hugs n kisses for my beloved friends, Iena, Sara, Aqma, Kak Iza, Kak Aiza, Alyn kerane sudi menolong aku dlm pecarian maid aku ni...amatla seksa n sengsara aku menanti...

Mule2 tu member aku Iena, iena ni aku kenal sbb aku borong baju Airiel mase raye thn lepas kat Downtown, then husband ku ni biasela keje die mengiv org mintak kurang itu ini last2 jadik kawan lak..iena ni keje kat imigresen damansara so die ade la lobang utk ambik maid tp kene bayo rm500..so aku agree la utk tukar maid aku tu kepade yg baru...so hari jumaat 10/4 mak aku bentikan maid aku tu sbb iena dah janji nak kasi aku maid baru hari ahadnye..dari hari sabtu aku call die tp angkat2 sampai la hari ahad dlm pkl 12 die baru angkat die kate hp die tetinggal..die kate die suh call balik pkl 4 utk dapatkan org tu tp sampai la ke besok pagi hari isnin masih xdek org..jadik aku dah risau ya amat sbb mak aku yg kene jage nenek aku n airiel skali..sian kat die gakkan tu sbb la aku kecoh kejap carik sape2 yg ade lobang utk dapatkan maid...ehehe

memule tu aku tanye kak wil tp kak wil kate member die pon tgh que nak tunggu maid tu jadik aku kiciwa la kan..pastu aku tanye kak aiza lak die lak kate ade tp kene bayo banyak..aku malas nk berhabis duit takot2 nnt aku x puas ati buang duit aku jerk..

pastu aku tanye lak aqma (ofismate yies) die kasi contact no n org tu name die atun, die kate buat mase ni xdek die suh call balik hari ahad..aku nak urgent die suh tunggu lak pastu siap demand lagi tu memule die kate die rugi bagi org tp die x untung apape..nak duit ckp je la..pastu aku tanye brape die nak..die kate ikhlas aku, aku ckp aku kasi la rm50..die leh gelak beso ko...die kate rm50 die rugi..die kate die nak 500..td kate ikhlas skrg nak rm500 lak..pale hotak die..kalau dari mule lg ckp mcm tu x pela jgkk..hampeh jerk..n die ni baru je call aku jumaat mlm ari tu selepas aku ade maid baru jadik aku malas nak layan die..ekekeke..leh x??

Sara pon bagik jgk no kenalan pasal indon mengindon ni name die mina..minah tu lagik aku malas nak layan sara oii..hadei...ade ke nak balik 2 mgu skali pastu nak gaji 600 pastu lak die balik aku kene hanto...hampeh..x kose akuu....buang karen jerkk..ekekee

Lepas tu pulak aku call pulak boss cleaning service ofis aku ni, die dgn confidentnye ckp ade n die nak ambik kat kayu ara...aku tunggu hari khamis n mlm jumaat lak tu ok..kat ofis ni sampai pkl 9 malam tp die x sampai2..alasan die abang org tu otw dr rawang ke kayu ara damansara nak tgk die sbb nak cek die takot2 adik die kene kidnap la..hampeh...then aku ingat nak ambik yg dr die ni sbb die kate x yah bayar apape...hari jumaat aku call die x angkat..ade skali die angkat die kate ok confirm ptg ni die hanto kat aku, aku suh hanto awal skit dlm pkl 5.30..pkl 5 aku call die angkat pon..sampai laa pkl 6 die x angkat..jadik aku dah rase smcm yg die ni menipu aku..kalau xdek ckp je la xdek yg ko nak ckp ade tu knape..bangang punye kap lam ye nge...ba alip ba ye betol...hampehh..bengang aku...

nasib aku ade sorg simpanan lagi, yg ni Kak Iza (ofismate husband) introducekan aku..die kasi no org tu name die Kak Isha, sebenanye org tu dah ade since hari khamis mlm jumaat yg aku terconggok dok kat opis tunggu org lain tu...tp yg ni aku kene bayo rm500 n die mintak gaji 600..waalau ape pon aku dah xdek pilihan lain aku mesti pegi ambik die ni kat Taman Melawati..jadik pkl 6 hari jumaat aku terus drive ke taman melawati..nasib orgnye wujud..aku takot sgt aku tertipu lagik..aku x paham knp org tipu aku pdhal kalau xdek tu ckp je la xdek btol x? xdek la aku tertunggu cam org bodoh..maka dgn maid ni maka settle la masalah aku...otw balik banting dr tmn melawati tu pale aku dah pening..tp aku rase lega laa...aku harap yg ini ok la hendaknyee...ini la pic die di bawah bersama nenek aku yg dah uzur n anak aku airiel n anak2 sedare aku...hope die leh menjalankan tanggung jawab die dgn ok..dan aku pon dah kaw team dgn die aku bagi rm500 dulu sbb keje x bape banyak n kalau aku ade airiel die x yah jage pon...nasib die setuju..tp die nampak agak slow sedikitn Airiel pon x mau kat die lagik, x tau la mayb sbb baru lagi kot..kite tgkla camane 2 3 minggu lagi k..huhuhuh..letih haku!!


Inila die Bibik Ida n nenek aku yg die kene jage..
nampak mesra kan? kaahh...tp jgn permulaan je sudah la..ekeke

Bibik Ida bersama Airiel, Asyraf n Hakim
org tunjuk piece die tunjuk 1 lak..
kepade smue kengkawan yg tolong aku thanks again k....i lab u all...mmuaahhzz...

Friday, April 17, 2009

western food dinner

saje la aku nak kisahkan aku punye masakan lak..ni mase dinner weekend..sebenanye bkn aku yg masak pon aku tlg skit2 jerk..encik somi ku yg tersayang yg masak..eekeke...burger ni bkn burger ayam mahupon daging mahupon ikan ok tp ialah burger arnab...sedap sey...ehehe....sungguh berat dinner kami mane la x gomokkan?? huhuhhuh...layan je la pic ni k...next entry aku cite pasal aku masak lak erk...kang leh dapat cooker award blog lak..kahh.....






Thursday, April 16, 2009

Tag Lips Balm from Eda

You're lemonade lip balm!
You're so relaxing and refreshing that people thirst for you the way they thirst for an icy beverage on a steamy summer evening. Your lips are like two well-dressed people courting on a veranda -- the perfect mix of passion and politeness. You are flirty glances, carefully-chosen compliments, and the possibility of a long moonlit walk that might end with a kiss. Full of hope and potential, you are a summer romance just waiting to begin.
Tag diteruskan kepada:
1) Kak Aizah
2) Kak Zura
3) Kak Fiza
4) Kak Su
5) Herda
Sila la buat erk kengkawan..ekeke..ayat die mmg english power..aku kene refer kamus utk buat quiz ni..kaaaaaahh..jawapan bibir aku same dgn bibir ko la eda..ekekee..thanks for tagging me..lain kali bagik tag yg more interesting k supaye aku x perlu refer kamus..kahhh...

KUTIP AWARD

time ni aku still kat ofis lagi sbb aku tunggu maid yg org tu kate nak hanta..die kate die otw ke kayu ara damansara utk ambik maid tu n amat jam skali..memule janji sblm pkl 8 die leh sampai sini tp dah pkl 8.05minit pon still blom sampai lagik..huhuhh...seramnye sensorg di opis ni..seb baik jiran depan ni lom tutup ofis lagik..jadik tgh2 xdek keje ni pegi la terjah blog2 korg n kutip la ape yg ade tu..ekekee..ini la hasilnye..ehheh


Award ni dari Elly n Suely..dedue ly ly..ehehe
Yang ni lak dari Kak Ai, Kak Wil, Kak Zura & Nas


Ini lak dari Eda n Nas



n the last one is from Kak Zura n Nas



so thank you everybody....so kpd followers (mcm la banyak sgt followers) ehehee n kepade pengunjung blog yg xdek lagik award ni sile la ambik di blog aku ni erk...jgn malu2..ehehe...


Wednesday, April 15, 2009

Tag My Baby

Tag ni aku tgk smue org buat tp xdek pon yang tag aku tp aku nak buat jgkk..huhuhuh...

1) Letakkan Gambar Anak yg baru lahir. Gambar kalo boleh mestilah gambar yang msh dalam wad maknanya gambar anak hari PERTAMA.



inila rupa Airiel mase baby...
pic ni xdek la fresh sgt sbb dah kene
mandi n bedung...mase kat hospital dah
x teringat nak ambik pic smue tu..tau nak
lepas sakit je n aku kat hospital pon x lame..ehehe

2) Letakkan butir ini :


Nama penuh : AIRIEL FAREEZQY BIN NORAZMI

Nama Panggilan : AIRIEL, FAREEZ, AYISH, YISH, ADIK

Jantina : LELAKI

Tarikh Lahir : 27 OGOS 2007

Tempat Lahir : HOSPITAL BANTING, SELANGOR

Berat Lahir : 3.35 KG

Cara Kelahiran : NORMAL



3) last sekali... apakah harapan korang pada anak ini.. dan korang nak anak ini jadi apa besar nnt... dan KENAPA..?


Memang banyak harapan aku terhadap Airiel Fareezqy ni tapi tertunai ke tidak Wallahua’lam tapi aku sentiasa buat dan doakan yang terbaik utk die…smg Airiel membesar dgn sihat dan bijak, smg berjaya dlm hidup dan dapat mencapai cita..jadik ape besar nanti ibu n papa x kisah asalkan keje yg baik dan halal..


4) Then, mereka2 ini kena buat tugasan ni...


aku tak tau nak tag sape sbb smuenye dah buat kot..n korg tak tag aku pon hwaa…..nak majukla…huhuh..

Tuesday, April 14, 2009

Tag how well you know your husband from Nas n Kak Ila

Rules: Here’s a chance to see how well you really know your husband. Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do.
The real challenge is to send it to your husband to see how right you really are.


nak interprem gambar laki jgk..kahhh
Inila encik somiku Norazmi Bin Norsit..
die mmg amat suke dgn binatang except ular...ngeh2..


He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?

-kalau x die layan dvd cite2 action die , die layan la dvd games ps2 die lak...

You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
-laki aku suke ke mkn salad? ikut mood la..tp x penah skali pon kitorg makan luar die order salad...eheehe..

What’s one food he doesn’t like?Doesn't like?
die mmg tak makan ikan keli, bontot ayam, kaki ayam, aku pon x makan..ikan keli mkn la...

You go out to eat and have a drink. What does he order?
ais kosong..pastu 2...hahaaa

Where did he go to high school?
Sek. Men. Keb. Sungai Besi, Kuala Lumpur

What size shoes does he wear?
size 9-10..depends on brand

What is his favorite type of sandwich?
sardin n tuna

What would this person eat every day if he could?
resipi sambal pedas giler babas aku...resipinye cili padi sengenggam tp kalau leh ambik angka ganjil..bia betambah pedas..dgn bawang yang digoreng terlebih dahulu, pastu cili padi yg dah tumbuk gaul dgn skit asam jawa pastu goreng ..simple je pastu makan dgn nasi n ikan goreng..ekekeke...siap bg resipi lg aku..lari tajok ni..ekekke...kakak ipar aku try resipi tu die panggil sambal menangis..sbb tiap kali mkn sure menangis..kaahhh


What is his favorite cereal?
hurm..xdek dlm list kot...


What would he never wear?
baju kaler pink..die mmg anti kaler tu tp aku amat sukee..ehehhee


What is his favorite sports team?
husband ku bukanla seseorg yg obses terhadap sukan...huhuuhh


Who did he vote for?
tak vote sesape pown..die kate kalau dapat duit baru die pegi vote..kaahhhh..

Who is his best friend?
die ni ade geng tersendiri n ramai kawan..tp aku tgk yg die paling rapat setakat ni ialah member kecik die pd...mak die jgk jage laki aku ni mase kecik2 dulu...sampai skrg die mmg x lepas dgn masakan mak org tu..ekekee

What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
u...i nak ikut u pegi mancing leh x? bawak airiel skali...sure die suh dok umah jek..aku pon x hingin nak pegi..kahhh...

What is his heritage?
kalau aku x pegi dulu aku la tu kot..kahhh...n of course la our son Airiel Fareezqy...

What is his favorite colour?
hitam dan putih rasenye...

What is his habit?
kalau kalah ps2 sure die akan patah kan cd tu x pon die akan salahkan controller ps2 tu..huhuhuh..very bad habit..ntahpape tah..dah kalah dah la..huhuh

What is he proud off?
ade bini cam aku kot...yg x penah suh die bangun mlm buat susu anak..kaaahhhh...

Lastly, do you think he will read this?
bace kot kalau die ade mase n teringat nak bukak blog aku...tp die tu asal nk bukak blog je die tanye aku dulu ape address blog...

I want to tag all the wifey below :
1) katie bini tom cruise
2) beyonce bini jay z
3) j lo bini marc Anthony

kahh...sile la jawab erk puan puan...

Monday, April 13, 2009

AKU YANG DESPERATE!!

AKU AMAT TERTEKAN KETIKA INI...HWAA...TOLONGLA AKU WAHAI KAWAN KAWAN KU YG BUDIMAN SEKALIAN JIKA ANDA ADA MAID YG BOLEH AKU GAJIKAN SETIAP BULAN..AKU X MO AMBIK KAT AGENCY SBB BUANG KAREN N DUIT JERK...AKU NAK TRY DULU N KALAU OK BARU AKU WAT SESUATU UTK DIE..AKU MMG AMAT MEMERLUKAN MAID SKRG NI UTK JAGE NENEK AKU N ANAK AKU AIRIEL..MAID LAME MAK AKU DAH BERENTIKAN JUMAAT LEPAS SBB DIE BIADAP...BUAT SEMENTARA INI MAK AKU YANG JAGE NENEK AKU N AIRIEL TU SBB AKU SANGAT DESPERATE SBB SIAN KAT MAK AKU KENE JAGE DIORG TU COZ MAK AKU PON X BAPE NAK LARAT DAH..MEMBER AKU DAH JANJI NAK BAGI ARI AHAD ARI TU TP SAMPAI SKRG X BAGI2 LAGI..AKU SANGAT TERTEKAN PADA KETIKA INI...TOLONG LA AKU..HWAAAAAAAAAAAA.....

Thursday, April 9, 2009

Kuantan Trip @ Duta Village Beach Resort

sebenarnye entry ni sepatotnye dah ade sblm majlis befdey aqila tp sbb gambo banyak nk upload make die jadik the next entry after that..ekekeke...so aku pegi sini pon sbb nak mengabihkan point bapak aku utk tahun ni under tanco resort yg expired pd may09...so dapatla pilih 3 hari 2 malam dekat mane2 resort die yg ade dekat banyak tempat jgk..tp sebab yg jauh skit aku nak pegi aku pilihla kuantan ni..sbb pd aku dah pegi ari tu kat corus hotel, langkawi jauh bangat n budget pon x bape nk ade..x besh kalau gi sane kalau budget kurang..x puas..ekeke..so kuantan je la aku pilih..huhuuhhh...ok la...perjalanan pon x bape jauh...kitorg bertolak dr banting dlm pkl 1 then check in dlm pkl 3...name resort ni ialah Duta Village Beach Resort..aku pilih standard deluxe room yg mane ade 2 bilik dlm tu..mcm rumah la kirenye...cute comey jerk..so jom tgk pic kat bawah lak...eh lupe lak yg pegi mase ni ialah aku,suami dan anakku airiel, mak aku n kakak aku dgn 2 org anak die..










inila die sign board Duta Village Beach Resort
die bersebelahan dgn swiss garden, kuantan





otw...poyo jerk...ekekke



kat kuantan aku setuju dgn sign board ni..
mmg laju aku bukak celcom broadband...ehehe





bile nk sampai ni..huhuhh

nak masuk terowong



dah masuk terowong...
nasib x sepanjang terowong smart..huhuhuh


dah xdek keje..tangkap je la pic sendiri..ekeke

lagik posing poyo...ekekeke
airiel yg tido


haaa...dah sampai pahang


sungai pahang


lawo jgk jambatan nih..ehehee


sampai2 je terus landing
alasan penat drive..huhuhuh



antara makanan yg dibawa..
mak aku yg masak smue ni..
nasi impit, kuah kacang,
rendang kerang n ayam goreng...


anak buah dan anakku yg sedang melantak


layan sponge bob


sampai2 je aku terus bukak internet....
nasib laju ko berokband..kalau x aku
campak ko kat sg pahang..ekekeke

ruang tamu

ruang kerusi makan yg seciput

pantry yg jgk seciput

smuenye seciputla senang ckp..
tp comey..okla..

sampai2 je 2 banak ni tido la plak..huhuh..



barang kami yg di bawa
itula aktivitinye tido setelah sampai sbb hubbyku kurang sihat..jari die luke dalam sbb kene pisau mase kat ofis sehari sblm pegi..so mungkin bakteria mula menerjah badan die..siap pegi klinik kat kuantan la mlm tu..sbb die kene injection kancing gigi selepas kene pisau n luke dlm tu..tp tempat die kene cucuk tu bengkak so dr bagi la ape2 ubat yg patot..huhuh..nasib baik ok lepas tu..lepas tu terus la kitorg carik kedai makan utk mencekik..huhuhh...dekat kedai ni jumpe ikan bakar yg sgt sedap skali..aku suke kuah ikan bakar..baunye pon dah menyelerakan..sampai nk order lagi sekor ikan bakar die kate kuah dah habis..sabo jela..xpe esok aku dtg lagik..

Antara lauk yg diorder...
tom yam, telur bungkus n mix vege...

inila yg spesialnye..
ikan bakar n kuah die sgt lazat...
dah belasah hampir separuh baru ingat nak ambik gambo..ekekeke
so lepas kenyang balik umah tidola..tp sblm tido haruss aku online dulu..ekeke..ramai jgk yg ade antarenye Sya, Her, Kak Su, Sara, Eda,Kak Pza n K. ima, k ima siap tau tu tempat2 kat kuantan ni..rupenye hometown die..ekekeke...so esok pagi2 hari yg ke 2 ape lagik kalau bkn aktiviti terjun kolam..saksikanlah Airiel di bawah..ehehe

otw nak ke pool

posing dulu




nak jgk enterframe..ekeke



dah terjun

nasib air die x sejuk sgt

naik utk makan n nk pegi pantai





ini la pantai kat hotel tu

okla..




jumpe pistol lak! ekeke


kasut yg berjasa..ngeh ngeh







Airiel yg terlampau...
aksi separuh bogel dgn mate stim
sambil menikmati mee maggi..kahhh

besepah2..huhuh
Lepas aktiviti terjun kolam ni kitorg balik hotel balik n mandi2 utk siap2 pegi bandar kuantan.. kebetulan pulak mase ni ade sure heboh kat sini..ingat nk jgk la pegi tp hasrat x tercapai sbb bandar kuantan sungguh jam..kitorg singgah di East Coast Megamall utk mkn tghhari..mkn Pizza Hut je pon..tp barang2 kat situ berpusing mate aku..mmg cantik2..mase masuk kedai kasut Al Ikhsan..halamak....kasut die sgt cun utk female..tp x beli pon sbb somi ku kate kat kl ade..kalau x dek siap nnt..huhuhh..
otw ke bandar kuantan..

pening pale aku dgn airiel...
kejap nk ke depan kejap nk ke belakang..huhuh

bandar kuantan yg jam




lawo jgk laut die..kebiru biruan

Balok...



Dah habis makan ingat nk balik terus tp somi ku kate jom kite gi cherating..ih terujanye aku dgr cherating tu kan? sampai sesat barat nk sampai ke kuala terengganu dah..x jumpe2 jgk pantai cherating rupenye signboard di sebelah jln menghala balik patotla x nampak..huuhuhuh..dah sampai ke terengganu tu patah la balik n singgah kedai tepi2 jln utk beli makanan nk bwk balik mcm keropokla etc..pastu x jumpe jgk pantai cherating nye..jumpe lak tempat penyu..singgahla dulu..ehehe..tp bile jumpe je signboard pantai cherating aku amatla excited tp bile tgk je pantai die dlm hati aku ckp mcm ni je ke pantai die?ingatkan lawo sgt.huhuhuh...mungkin part yg cantik tu di hotel2 mcm awana kijal, club med ke..mungkin la kot..tp x la lawo mane pon..aku rase lagi happening telok cempedak kot..
hambik ko..dah sampai ke terengganu..ekkee

jeli kelape yg mengancam















kalau nk tgk penyu bertelor org kat sini ckp datang
antara pkl 12 sampai pkl 6am..itu pon x janji la
penyu tu nk bertelor ke tak tp skrg mmg musim die kate..
tp aku x pegi pon.tido lebih baik..ekeke
Dugong..



Ade lak kucing kat tempat penyu ni..


Airiel main dgn kucing




Inila Pantai Cherating..

ade org wat aktiviti kem

Lepak mkn kopok leko..
nasib beli kat tepi jln td..kat sini 1 kedai pon xdek

tgk diorg tu cuci mate..ekeke

Airiel n asam jawa



Pantai Cherating...

Beli some souviner kat sini
so itula aktiviti di hari yg ke 2..lepas tu balik umah mandi2 n siap2 lagi utk kluar mkn ikan bakar smlm yg x puas dimakan itew..tp ari ni member kakak aku yg dok di kuantan tu blanje..so save budget ok..kaaaaaaaahh..

dah sampai..mkn satay ikan lak

pic ikan bakar org blanje x snap pon..sbb kebulor kan..dan aku order 3 jenis ikan ok..mmg melantak habis habisan sbb suke sgt kuah ikan bakar die..so pastu balik tido la kan..ekeke..so esoknya hari yg terakhir mandi pool again be4 check out..

aku x tau kenape pic ni jadik camni..
mungkin sbb lens berkabus

Airiel yg x saba nk terjun kolam


muke x puas ati tgk org mandi mande

pekene nasi lemak sblm terjun

ramaila plak org ari ni..huhuh

airiel di depan karaoke pub..

Airiel swimming...





nak balik dah...

lawo teratai ni kan?

inila kediaman kami di sane..


nak balik dah...



post2 terakhir

perasan dslr jap..ekeke

Airiel yg kene marah sbb x nak dok diam

Hubby yg keletihan..


Inila baju yg dirembat dr kedai souviner di Cherating

Ini plak di East Coast Megamal..suar tido..ekekee
So secare kesimpulannye okla bandar kuantan ni..sebenanye banyak aktiviti yg leh dibuat tp encik driver penat nk singgah smuer bende..contohnye gi tgk sure heboh, boleh canting batik n tgk penyu bertelo...xpela..len kali umur panjang ade rezeki leh buat smue aktiviti tu...so balik tu singgah di perhentian mane tah utk lunch pastu terus balik ke umah...balik2 umah je aku kluar balik utk ambik stok sabun aku yg baru sampai..pastu pegi umah kakak n mak somi ku utk bg skit souviner..so sampai umah lambat mlm tu esok aku gi keje pkl 11 ok..kaaaaahh...sekian wassalam..sakit jari jemari aku utk entry ni..huhuuhh