Tuesday, March 3, 2009

Secretary Course Gathering @ KDE, Ampang

Minggu ni mmg la amat bz dgn gathering..mcm aktif persatuan lakkan..kaaahh....ok hari ni ade perjumpaan kawan2 secretary course mase aku study dulu..bertempat di Kelab Darul Ehsan, Ampang n temanya ialah hi-tea yg x jadik..kahh..memule nk buat hi tea tp last2 ala carte je la tp cum hi tea n lunch leh la skali smue..aku gi berdue je dgn airiel sbb en somiku pegi fishing..x abis2..memule janji dgn amalina tp die last minute ckp ade hal x jadik join tepaksela aku suh Sya tunggu aku kat depan Ampang Point...janji pkl 3.30pm tp aku lambat skit..aku ni asik lambat je kan..almaklumla aku dok cerok..kaaaaaahh..tp ape pon aku sampai jgk kan n x la lewat sgt..aku buat kesilapan skit sbb aku ter uturn lak mase tu..sowie ek sya..kekekee..so gath ni ok la..tp aku terkilan jgk sbb intake aku sorg pon xdek..smue intake may..nasib aku kenal jgk diorg ni so leh la masok jgk..so dapatla jumpe diorg ni smue..ade yg dah lame kawin tp belom ade anak..baru kawin dah ade anak..yg sdg pregnant pon ade..n tidak ketinggalan jgk yg masih dara..ekeke..

Inilah keadaannye semase aku menuju ke
Ampang Point, jammed k (bukti utk sya..ekeke)

Airiel yg tido dlm perjalanan


datang je terus aku order sbb dah kebulur..
My Food..Chinese Fried Rice


Airiel French Fries


Syasya yg sdg mengandung anak ke 2 tp anak
die dah nak masuk 3..camne tu? ehehe..

Puan Syasya yg cute mute..x nampak mcm pregnantkan?
so sweet..

Puan Syafiza n gegirl die Balqis Tihani
mak n anak same cute..


kami di meja makan

2 mak dare n 2 anak dare






Dhiya anak Syasya

Airiel kejar Dina

Airiel nk pelok Dina

ape tah yg si Airiel ni nk sakat si Dina
kitorg habis dlm pkl 6 ke 7 tp still hujan so terpakse la meredah.. dan balik tu hujan agak lebat jgk n tetibe kete aku mati enjin di tengah2 highway..punyela aku panik..huhuhh..n tetibe lak Airiel menangis semcm tau problem yg melande..hadei..tp aku rilek jap n terus pasang hazel light..pastu selepas dlm 15 minit aku cube start enjin balik n boleh start tp temperature amatla high..aku dah takot..bkn takot ape takot kete meletop..dahla aku dgn airiel..so aku cube jln n ketepikan kete aku..n aku terus mati enjin..n aku kuar dr kete..lepas aku kuar dr kete tetibe ade brother dtg tlg aku k..pakai kete brabuss..tekejot jgk aku eh sape lak ni..then die dtg tanye aku knape smue..aku ckpla kete aku rosak n temperature aku dah high..so die tlg aku call mekanik smue n sementare tgu somi ku dtg n mekanik btolkan kete aku die soh aku dok dlm kete die sbb ade aircond..die memayungkan aku n airiel masok dlm kete..amatla baik hati org ni kan..aku amat berterime kasih la kat die sbb sanggup tlg aku n airiel..smg die dimurahkan rezeki..Amin..

Hujan amat lebat time ni n tetibe
kete aku mati enjin krn high temperature

Inilah bukti aku duduk di dalam Brabus..kaahhh...

7 comments:

  1. wehhh tragisnya kejadian ko nih... klau aku dah nangis dah kat hiway tu..nasib baik yg tolong ko org baik...klau tak ..nahas je weh... nasib baik ko dah kawin kan..klau tak kire orait gak ko ngurat yg bwk brabus tu...kahhhhhh....

    *car seat airiel tu cam best jer..mana ko beli?

    ReplyDelete
  2. sungguh tragisnya kisah ko time tu..tp ko suka kan..sbb dpt bertemu ngan abg barbus..hehehehhe

    tp sayangnya ko tak smepat snap gambo dia..wakakkaka

    ReplyDelete
  3. naper x snap skali gambor abg berambys tu...hehe

    ReplyDelete
  4. typing error...'berambus'..haha padan muka keje nk kutuk org je aku ni...wakaka

    ReplyDelete
  5. laa..cian nye ko faiz..mcm2 hal jadiknye..bagus ko ek,dok jauh pon,sume xtvt ko join..gud2..neway, ko mmg cool jer haku tgk..ehehhe

    ReplyDelete
  6. semapt lg ko snap gambo brabus mamat tu.
    kalau dia tau la..sure kena perambat klua dlm hujan tu dan dia berkata "hang pa p berambussss dr keta brabussss haku!"
    wakakaka (ayat jeles)

    ReplyDelete
  7. Fuyoooo...sib bek dia dtg tulun kan? encem ke dia wei? ;P

    ReplyDelete