Monday, February 16, 2009

Pregnancy Tag from Kak Ila & Syafa

Tq to Kak Ila & Syafa krn sudi mengetag aku..aku cube jawab sedaye upaya k..ekeke...


1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
Airiel pregnancy is accidentally actually..ehehee..mmg aku plan..memule plan dgn pil pastu plan sendiri makanye lahirla Airiel yg ku sayang..n skrg still planning x leh plan sendiri kene plan dgn pil la..kalau x accident lagi haku..aku ni penakot..eekeke..


2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME? Airien Fareesya or Airies Fareesya..jgn curik erk..ekeke..


3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Jantung aku mcm nk jatuh berdegup dgn kencangnye...n tetibe aku rase mcm nk muntah...huhuhuh..


4. HOW OLD WERE YOU?
that time hurm...24..


5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
2 weeks late period..n ade la loye2 skit..bile cek its double line!!..ehehee..


6. WHO DID YOU TELL FIRST?
En. Norazmi la sbb die yg temankan aku pegi klinikk


7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
Yer..mmg nak sgt..sbb aku nak beli baju bb..kalau x mmg aku nk capai pink jerk...bile dah tau boy aku capai blue, green n purple...boleh kan??ekeke..


8. DUE DATE?
Anak merdeka..due Airiel 31/8/2007..bestkan..tp x sempat..die kuar 3 hari awal..x sabar nk tgk dunia..


9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
morning xdek..evening ade..ekekekee...tp x la terok sgt mungkin sbb petang dah penat keje..so ade la perasaan loya2 tu tp tak la muntah..


10. WHAT DID YOU CRAVE?
hurm..ade ker?mcm2 aku nk mkn..ade yg dapat ade yg x dapat..tp aku nye selera lebih kpd western mase tu..n ade jgk yg susah n aku x dapat pon sbb aku nk mkn nasi lemak yg aku mkn mase skolah rendah n nasi goreng dgn sosej tarok telo mase kat skolah menengah..x dapat..tu yg airiel asik meleleh air lior skrg ni..ehehe..


11. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
Boy!!.. Airiel Fareezqy Bin Norazmi


12. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
Almost 15 kg...berat kan?? berat akhir sblm deliver ialah 72kg..sgt la berat..

13. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY? Alhamdulilah..tidak pernah sehingga saat bersalin..


14. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Hospital Banting..dah takot nak ke mane mase tu sbb air ketuban dah meleleh campo darah


15. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
4am masuk lr sbb ketuban dah pecah n baru 2cm..mase tu x sakit ape pon..start sakit kuat after 7pm..10pm dah x leh blah sakit die n serah diri lat lr n mase tu dah bukak 5cm..n pkl 11.55pm lahirla Airiel..5 minit lagi nak 2 jam...


16. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
My Sister..Encik Somi di sebelah menenangkan aku yg amat takot..ekekkee


17. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
2 org nurse saje yg mungkin menyampah dgn aku sbb aku x tahan sakit n diorg juge tidak membenarkan somi aku masok sbb aku x ikut ckp..huh! menyampah haku..


18. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
Normal sajee...walaupon pd mulenye aku berhajat nk czer..


19. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
ade jgk kot..dr suh sedut gas tp same je stil sakit jgk..xdek maknenyenye gas tuh


20. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGHT?
2.35kg..mase dr cek perot die kate x sampai 3kg pon..


21. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
11.55pm /27 august 2007 (ISNIN) (lagi 5 minit nak tukar date n day)


22. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
AIRIEL FAREEZQY BIN NORAZMI

23. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
going to 1 year n 6 mths (27/2/2009)


24. WOULD YOU DO IT AGAIN?
hurm..kene pk banyak kali..sbb aku ni jenis penakut n x tahan sakit...
mmg ade perasaan rindu nk pegang baby lagik..mmg teringin sgt2..tp aku takowt..eehehe


mangsa seterusnya ialah
1- Nurul Huda mama Aqil
2- Yaya Mama Adam
3- Ayien Mummy Jay (kalau ko rajin la...ekekke)


tu je la kot..sbb aku rase smue dah dapat..so let's do it k..


No comments:

Post a Comment