Tuesday, March 10, 2009

My New Look!!

saje je nak tunjuk style baru rambut aku ni? amacam stylo x? kahhhh...tp aku mmg amat berpuas ati dgn dandanan yg di buat di APT, Jaya Jusco, Bukit Tinggi, Klang ni...APT tu stand for Academy Professional Team kot..kahh..pepandai je aku..kat situ kite leh pilih tukang gunting rambut kite samada kite nk pilih professional, senior or junior..so pade mulenye aku nak wash n cut jer tp bile die tgk je rambut aku die kate akar rambut aku ni dah tersumbat siap die scan lagik ko..sajela tu kan nak pau aku..jadik die buatla promotion die kat aku suh ambik pakej, wash n cut tp sblm tu die buat scrub n treatment dulu..so aku pon iyekan je la sbb aku pon rase jgk yg pale aku ni semcm je..memule die wash rambut aku pastu die scrub n treatment skali selame 15 minit..mmg besh..sejuk je kepale pakai scrub tu..pastu dah cuci balik baru die potong..dalam keadaan rambut aku basah tu die leh potong..tp hasilnye mmg aku puas ati...pastu nak pau aku lagi die suh la plak aku beli shampoo, conditioner n oil for hair sbb rambut aku ni berminyak..so utk maintainkan treatment td die suh la beli smue tu..hampeh btowl..aku pon try je la sbb harge die ok la..sblm ni aku gune rejoice die kate rejoice mmg buat rambut oily...huuuhh..x taula sejauh mane kebenarannye...so jadikla rambut aku mcm ni..nasib ok jgk sesuai dgn muke aku sbb membuatkan muke aku nampak kecik..kahhhh..konon kurus la tu...


sejurus selepas keluar dr jj n masuk dlm kete

stylo x puan2?? kahhhhh

okla..nampakla kurus skit kan aku?
kahhhh..

7 comments:

  1. nko rambut pendek nampak chubby skit..hehe
    nway mmg stylo..aku teringin nak buat kaler rambut cemko tapi rambut ko kang russsaaak..bih baik terima seadanya kaler yg ader..kahhhhhhhh...

    ReplyDelete
  2. eda..ko x tau ke yg aku ni mmg dah chubby..kalah org peknen..ekekkee...mmg pown rambut aku dah rosak..tu yg org tu dapat detect..tu yg die suh wat scrub ape jadah tah..tula terime la seadenye..ekekeke

    ReplyDelete
  3. faiz,aku pun guna rejoice.agaknye mmg betullah org tu cakap,rejoice buat rambut bminyak.sbbkan...aku tiap2 hari mesti nak kena basuh rambut.klu tak rambut aku kuyup je mcm rambut basah.aku tak suker.aku suker rambut aku kering so nampaklah kelurusan rambut aku dan tbuai2 gitu hahaha

    aku pun baru potong rambut tp potong biase aje-pendek.tak le sestylo rambut ko.biler rambut dah pendek ni lagilah rambut aku cepat berminyak aku rase...

    tp aku rase klu utk mghalang kelemumur,rambut aku serasi pakai rejoice.sebab sebelum ni aku pnah tukar syampu,rambut aku kering seperti yg aku suker tp aku tak basuh 2 hari je kepala aku dah kelemumur.jadinye aku balik pakai rejoice.

    tp itulah...aku basuh setiap hari bukan utk elak kelumumur tp utk elak berminyak pulak...huhuhu

    ko paham tak ape aku tulis ni???
    panjangnye aku membebel!!!!

    ReplyDelete
  4. Oiii Besen!! Giler kuasa sungguh kau! kahhhhhhhhhh..

    very the stylo kau soy! musti mahal tu..huhuhu

    ReplyDelete
  5. kahh..k pza..panjangnye ko membebel...yela rejoice ni ok tp tula bile dah basuh okla die 2 3 hari pastu berminyak mintak nk dibasuh lagik.aku dah la pemalas nk basuh rambut lagik2 kalau panjang..kahhh...ko pakai dgn conditioner rejoice x k pza?

    kak ai..stylo tu hanye utk 2 3 hari je skrg rambut aku mcm hampeh jerk..dah x jadik dah..kahhh...

    ReplyDelete
  6. lain macam lak aku nengok rambut ko!

    kah :))

    ReplyDelete
  7. hmm..mcm ko pakai rambut palsu pun ade..tapi ape2 pun aku suke kaler rambut ko..!!very the vogehh.ngeh..ngeh..jom kite same2 potong rambut depan yok!!

    ReplyDelete