Tuesday, March 31, 2009

Tag zaman dah pecah dare n dah malatopp from Kak Zura n Herda

Kali ni lak tag dari Kak Zura makjun anggun bistari n Her kocok..kahh...hadei..mcm2...oleh sbb aku xdek sgt pic dlm pantang n xdek langsung..xdek langsung ok.. pic time pewot buncit..sbb aku amat benci rupe aku semasa peknen sbb amatla burok sey...so aku tepek pic aku semase kawin, honeymoon n semasa dah selamat meneran Airiel keluar..ekekeke..so layan k..

mcm india btol kan? kahhh

ni mase majlis bertandang di rumah lelaki...
kuning diraja ko...ehehe


nih puteri ape x tau la..kahhh


sblm nikah n pecah dare..kahh

akan pecah dare sebentar saje lagik..kahhh



dah dipecahkan dare..ekekeke..

Honeymoon @ Endau Rompin


12 ke 13 jam selepas melahirkan Airiel..
tq erk kengkawan kerane menziarahi aku tp
korang asikla snap pic korang..xdek pon pic aku
dgn baby..hwaa.....
Beberapa hari selepas melahirkan...
kire dalam pantang la nih..sgt gomokkan??

majlis cukur Airiel..mcm ko je yg kurus huda..
muke ko cengkung...
Airiel around 6 months..tunggu nak
masuk wayang tgk cite pocong...


ni lak mase kat tesco ampang...

ni lak kat klinik pakar kanak2 kat banting
mase ni Airiel kene cirit birit..huhuhh



ini lak nk masuk wayang jgk tgk cite congkak

ini bln pose 2008

this is the latest one..this year..

ini pon latest..tertutup pewot aku kan..kahhh..

So sesape yg lom buat tag pic zaman lom pecah dare, dah pecah dare n dah malatopp ni sile la buat ok..jgn segan siluu..ehehehe..

Monday, March 30, 2009

Tag gambar spastik aka zaman blom pecah dara from Syafa...

adehai ngkorang ni...huhuhh..tag gambo zaman sblm pecah dare lak...tag ni aku kene dgn syafa..so aku dah menjalankan tanggung jawab aku..susah gak nk carik gambo2 spastik ni..kaaaaaaahh...tp xper..aku suke..lain dr yg lain nih...ehehee..so jom kite layan pic2 zaman sblm pecah dare k..

gambo ni mase tgh dating..mkn mcd x silap aku..
en. somi ku yg ambikkan gambo ni..kenkonon candid
snap la ni..dulu mase becinte leh la die snap2 pic aku..
cube skrg aku suh candid snap mau die ckp kat aku
tangkap la gambo sendiri..kaaaaaahh..

Ini lak gambo cover cun...masih zaman dara lagik..
kih kih..cun x? kahhh

Ini mmg spastik..aku bersama Huda di KLCC..
mase ni umur aku 17thn x silap aku kan Huda?
mase ni aku nk gi dating...dgn sape?? dgn bf2 aku la..kahh
ha..yang ni lagi spastik..cube teka aku yg mane??
kahhh..aku y berdiri ke 2 dari kanan..
mase ni kat sek. menengah..form 3 ke form 4 ntah..
mase ni aku masok english club n mase ni ade game
football tp kene pakai pakaian beragam..so aku pakaila
baju tido tu..ngeh ngeh...x nampak tu..ade yg pakai baju
peknen siap pewot beso lagik..kahh..mmg lawak bile
diingatkan..

Ini lak mase sekolah menengah jgk..mase ni form 2 or form 3..
x bape nk hingat..ini la geng2 aku di skolah..ehehe..kenangan nih..


Tag from Kak Ila

Tag ni datangnye dr Kak Ila mummy Izz..tenkiu kak ila krn mengetag aku yg mmg suke ditag ni..ngeh ngeh...so aku jawab erk..
Inila kekasih terawal dan terakhir aku..ehehe..

nk interprem jgk aku ni..ngeh ngeh..

1) Lelaki no 1 dalam hidup anda..
no 1 anak aku kot..Airiel Fareezqy..sbb ape2 aku nk buat mesti pk die dulu...dan ke2 baru jatuh kat tempat somi tercinte aku Norazmi...ekekek...sory erk u..anda jatuh di tempat yg ke 2..kahh..

2) Perdana Menteri M'sia no 4
Dr. Mahathir..dgrnye he will come back..yeehuu...

3) Gossip di tangga no 2 sekarang..
gossip?? ape erk?? gosip2 org political yg sengal2 ni la kot...dah jadik adun resign la plak n tukar parti siap bertanding balik lak tu..what the hell??

4)Selebriti paling chumel no 1
Agnes Monica..sgt comey..tp x sempat tgk last cite jelita..ape last die erk? kalau ade yg tgk bgtau aku erk..nge...

5)Kakak no 4
kakak no 4? aku nye adik beradik 4 org... aku yg ke 4..jadik aku la kakak no 4 kot.. tp aku bongsu...camne tu..kaaaaaaahh

6)Teman rapat no 10
no 10?? ntah sape tah..smuenye rapat2..ehehe

7)Kawan paling kudukut no 6kudukutttt???
no 6 lak...huhuh..ngarut2...kudukutt?? ade ker?? ntah..

8)Kekasih no 2 anda..
2 hero aku ni la kekasih terawal dan terakhir aku..tgk mood aku la mase tu sape yg jatuh no 1 n no 2..kahh..leh x cam tu??

9)Artis lelaki no 1 di hati anda
Remy Ishak..x leh tahan kalau die belakon romantik..adesh..korg tgk x citer yg die dgn rita rudaini..jln pintas ke neraka..mase die romantik dgn rita rudaini tu aku lak yg terase2..kahhh..

10)Adik no 3
aku xdek adik woo....sory erk...laki aku punye adik ade la..ekeke..
Tag ini distopkan di sini sbb smue dah buat kot..kan kan??kalau ade yg lom buat silela buat k..


i love ur blogs award from kak ila..

Ini lak award dari Kak Ila...i love ur blog..i love ur blogs too.. kak ilaa...ngeh ngeh...



Bes Fren n Wonderful Day Award from Kak Fiza Novelist

Award ni aku kutip daripade blog Kak Pza..pengutipkan aku k pza?? kahhh...yela bes fren bes fren je yg dapat kan kan?? kahhh...tq so much k pza..smg friend relationship kite till forever k...i leb u forever n never..kahhh...





so tag ni terus menerus utk kutipan
1) Sara Hanim mummy Sofea
2) Kak Ai mama Oppet
3) Kak Zura ibu Akil
4) Kak Su Mama Alya
5) Zie Brunei Mama Hana
6) Ell mama Danish n Awen
7) Her mama Aiman n Airel
8) Nas Mama Insye
9) Huda Mama Aqil
10) Fazla si dia..ekeke..
hurm..tu je la kot..sbb yg lain dah dapat kan..ehehe..so sile tepek erk ladies2 sekalian..


Saturday, March 28, 2009

last day di kuantan..huhuuhh

dah nak balik dah setelah 3 hari berada di kuantan..not so bad laa bandar kuantan ni...aku jumpe ikan bakar yg sgt sedap..ehehee...n kat sini gak ade sure heboh tp aku x sempat pegi pon sbb smlm pegi cherating x jumpe2..kahh..last2 sampai ke kemaman terengganu..eekekkee..ok la...kat sini gak celcom berokband aku sangat la laju..mintak2 balik banting nnt die laju jgk.. leh aku update blog dgn lajunye jgk..kan?? huhuuhhh..so c u all in next entry trip kami di kuantan...byeee...

owh lupe lak kepade kak ila n sya n sesape yg tag n bg aku award tu nnt aku kutip n tepek erk...tenkiu so muchh!!!muuahh!! ngeee....

Friday, March 27, 2009

Award from Kak Ai cun melecun!



Award ni from Kak Ai yg disayangi yg tabah n yg cun melecun di hatiku..ehehehe...friends forever k...tq bebeh...i leb u..ngeh ngeh...
so mcm biase la aku forward award ni kpd kawan2 blog yg lain coz smue geng sosialan dah dapatkan? kepade Huda, Fazla n Yaya..sila la ambik n tepek kat blog korang k... :-)

Wednesday, March 25, 2009

M.Com @ KLCC meet Zie Brunei

Hari ni ialah hari yg ditunggu2 utk menggedik lagi dgn geng2 m.com..kahh..aku mmg slalunye x sabar kalau nk jumpe korang, tp hari ni gath ini menjadi lebih istimewa sbb org jauh besenku Zie yang jauh dari Brunei (perasan kejap) kahhh...datang ke Malaysia..kali ni venue gedik ialah di KLCC dan tema yg same iaitu Pot Luck la..tp mcm janji je kan korg ramai lak yg pakai baju itam..nyesal aku x join utk membantu aku tidak menampakkan spare tyre yg ade bak kate Sya..ekekkeke...ape pon hari ni mmg enjoy..n Zie pulak yg ayu n sopan santun serta doter in law ku (perasan lagik skali) yang sgt comey n gebus serta suaminye yg ehem ehem (bak kate sya jgk tu...ekeke)...kitorg amat enjoy skali pd hari ini tentu zie pon tekejut dgn kegedikan dan keoveran kite smue lebih2 lagi kak ai..kahhh...aku saje kenekan ko tu kak ai..jgn mare erk..tp ko la yg paling best...eehheehe..up ko tuh..dan lagi satu kekejutan hari ini ialah ramainye pakai dslr..huhuhh...jeles jeles...tp xpela xdek rezeki lagik utk aku pakai encik dslr tu..pakai je la encik sony aku ni(bak kate sya lagik skali)..ekekeke..tp Zie mmg besh..mcm2 dr Brunei yg die bawak..kipas, keychain, kuih cincin brunei n wonderful scrapping for us!! i really love u Zie..ehehe..cantik bangat..sampai meleleh2 air mate org tu...ehehe..tp aku sedey sbb keychain yg zie bg tu aku tetinggal kat sane..hwaa!!...sampai aku call kak su n sya suh kutipkan utk aku tp apekandaye smue org dah beredar dr situ waktu aku call..huhhuhuh..sgt sedey...mmg memule amy suh aku ambik tp aku lupe lak...xpela xdek rezeki aku kan..melepas aku ketip kuku keychain brunei tu...lagik satu surprise ialah diorg celebrate belated birthday zie n hana..aku pon x tau memule tu..tetibe je k zura dtg bwk kek n surprised!!!..sgt teruja ok...rupenye according to kak zura hanye kak ila n k zura je yg tau pasal tu belated birthday zie n hana ni..aku pon lupe x bwk present utk diorg..tp aku mmg plan nak kasi zie voucher buffet Japanese Restaurent di Golden Palace..sbb die kan love Japanese Food..harap ko suke erk Zie..len kali aku kasi doter in law ku itew baju yg comey2 mcm die k..sure gile gedik aku beli baju dak gegirl..ekekeek..so itu la citer aku ttg gath ni..sile jenguk adegan pelok memelok,cium mencium n rabe merabe di bawah pulak ok.. ngeh ngeh..

aku perasan utk ke berape kalinye x tau..
kahhh..korg jgn jeles erk..
korang anggap je la aku wat scrapping
utk zie k..kaaaaaaaahh...

time ni hubby ku kate dah nak sampai
tapi aku tgk klcc tu jauh lagik..
huhuhh....x saba towl aku nih...

Me with Zie..akhirnye bertemu jua..
Thank you so much Zie for your
wonderful scrapping for Airiel..

lagik posing dgn Zie berbackgroundkan pool kids


Airiel with his mil..kahh...


Perbezaan org Malaysia n Brunei...apakah itew?? ehehe



merah2 muke Hana nangis..

Inilah menu aku utk gath kali ni..roti telor..
soryla zie..aku kate nk bwk roti sardin gulung..
tp apekandaye aku x sempat..sardin aku dah beli
2 tin leper..tp x terbuat..ni pon aku bangun pkl 6.30am
zie..kalau aku buat roti sardin mau aku kene bangun
pukul 4am...ehehehe..
Airiel with Papa

Airiel n kipas brunei...

hadei anak aku..mengganggu btol org nk study tuhh..


comey kasut ko zie..zie pon geng kasut boye jgk...


Antara yg dapat award...smue terharu sampai ade
yang melelehkan air mate..huhuhuh..


Surprise Belated Hana n Zie Birthday...


M.com Bloggers...

Bapak2 m.com...

Me, Sara, Kak Ila, Syafa, Kak Fiza n Zie

Me, Sara, Nas, Kak Fiza, Kak Ila

posing smuer..

Dina menari ke tu?

ragam anak- anak...

nak pegi mane tu izz?

Eja, Baby, Sofea, Akil n Alya

Airiel n Izz

Airiel n Akil

Sofea

Airiel n Baby

Kak Zura mengejar Akil yg nak
lari masuk dlm pool..ekeke..
Kak Ila n Izz..
Izz ajak mummy tido ke nk mandi pool tu?..
Izz: Mummy...izz nk tido..
Mummy: mummy sibukla nk try test kamera baru
cian izz...
besidang.. Kak Ai, kenape muke ko ketat
je waktu ni? ekekeke..

En. Apis dgn dslr barunye..sungguh jeles...


Airiel n Rais beradu minum air...

Me with one of my fringe gang..
lagik sorg nun jauh di Aussie..
Me with Kak Ai cun melecun...


geng baju itam..


Syafa n Sara...



Me n Sara... kaki posing..ehehe..
rambut aku dah serabai waktu ni sbb
amatla panas..


Kak Ai n Oppet & Zie n Hana

Me n Airiel, Zie n Hana & Kak Yatie n Rais

Me, Kak Fiza n Kak Su...
nak balik dah...

sedihnye doter in law ni nk bepisah dgn mother in law..kaaaaahhh

kipas datang dr brunei..hwaa....souvenir lg 1 tetinggal...

scrapping from Zie...sgt cantik zie..tq so much zie!! i love u!!

aku abadikan di sini sementare aku
menempah frame
sireh emas ko pon nk enterprame jgk sya..kahhh
so mase ni mmg happening sgt2..n mase nk balik tu sedih jgk nk bepisah dgn Zie n Hana sbb bile la lagi dapat jumpe mereka ni..nnt rajin2 la datang Malaysia erk Zie..we all here gonna miss u so much dear!!!