Monday, January 26, 2009

A FAMOSA - TAMAN BUAYA

Hari ni adalah hari yg terakhir iaitu hari check out..badan amatla penat sbb smlm jalan sakan sampai pkl 3am baru balik..so lepas check out mmg dah plan nk gi jln2 kat kota melaka..carik souviner skit sbb somi ku ini suke mkn dodol pandan yg kecik2 tu..destinasinye ialah Taman Boye Melaka..ehehe...ingat pastu leh la nk pg zoo melaka or naik beca ker..tp condition badan x mengizinkan dr tmn boye terus je balik n singgah lunch kat highway seremban..huhuh..xpela..next time k...ehehe...so pic2 di bawah ni mase kat tmn boye..sampai2 je dah menunggu show boye...okla show boye die..classical..siap tangkap gambo dgn anak boye lagik..tp biasela make moneykan..kene baya RM5,okla dari kat A Famosa..kene bayar RM23 utk ambik gambar dgn harimau sekeluarge lain2 binatang..mengarot jerk..kalau smue bende nk ambik gamba with kene baya baik aku x yah beli kamera..towl x???

boye tgh siap sedia nk wat show..

aksi tarik boye..

aksi memasukkan duit dalam mulut boye..

aksi berus gigi boye..

aksi comolot boye..kaahh...


boye ni cacat skit..cian dier..


gerun woo kalau jatuh dlm kolam nih..


boye gigi panjang...ekkeke..

posing sementare tunggu show boye..

posing lagik berlatar belakangkan kandang boye..

dan lagik..

bapak koboi dan anak koboi..

anak koboi merampas topi bapak koboi..


aksi pegang anak boye..kaaaaahh..

mase ni penjage boye bagik can tangkap gambo berdue..
jadik jgn tanye banyak2 mane airiel mcm dlm facebook k..
airiel dah diambil oleh penjage boye buat seketike..ekekeke..
airiel tidak memberus gigi boye mahupon main dgn boye pada
ketika ini k..ekekeke..
dan ini plak lepas kluar dr tmn boye..pastu jln2 la carik dodol...skali ade kete lembu lak..so layanla kan..bkn senang nk naik kete lembu..kl mane der..kaaaaaaahh...jakunnn haku...
posing atas kete lembu...

posing dgn lembu..x senang lembu tu nak minum air..

Bye Bye A Famosa...
View Condo dr highway mase otw nak balik..
Grab 2 baju utk Airiel..
yg biru tu beli mase beli dodol n yg putih tu beli mase
kat A Famosa Water World..sbb beli baju ni la dapat free
tangkap gambo dgn ular sawa kuning tu..kalau x, x hingin aku
tangkap gambo dgn ular tu..

Sunday, January 25, 2009

A FAMOSA - NAIK BOT

Dah penat kat safari balik terus ke bilik n siap2 tros kluar balik sbb plan nk isi pewot,nk naik bot n nk tgk beca pd waktu mlm..sure sgt cantik...tp apekandaya hajat x kesampaian nk tgk beca sbb que utk naik bot amatla panjang..pkl 12am+ baru dapat naik bot tu..tp okla..tp ade lagik yg aku tekilan sbb aku tau ade org snap pic utk jual sbg souviner dlm pinggan tu tp lepas je turun bot aku carik gambo aku xdek pown..hampeh towl..beriye aku posing pdhal sebenanye gambo tu diorg snap candid..kaaaaaaaahh...



posing mase que nk naik bot..



Airiel pon dah borink jgk..


penat..posing duduk lak..




3 of us!!



Me n Airiel..dah penat sgt nk posing..

ok..bot dah nk jalan..

Airiel takowt skali lagi naik bot ni
selepas die takowt naik tram safari a famosa..

sekali lagi juga bunga api mengiringi kami
selepas kat cowboy town...asal kitorg datang
je ade bunga api..ade pape ke ni? ekeke...

some house view di Kota Melaka..
amatla cantik...


some other view...
Kota Melaka mmg amatla meriah n happening
di waktu malam..

A FAMOSA - ANIMAL WORLD SAFARI

Lepas je bilas badan n tukar baju dekat Water World terus je masok Safari plak..water world dgn safari ni sebelah menyebelah jerk..kat sini amatla enjoy..suke sgt dgn diorg punye Animal Show..soooo interesting n sgt menghiburkan..x rugi la baya mahal skit masok zoo ni..n aku kalau leh nk masok lg skali sbb nk tgk smue show die..oleh krn dah tau schedule die camane mmg kene pegi pagi..sbb show die dr pkl 2 sampai pkl 6 non stop...so dlm pkl 12 tu leh la jalan kat zoo die ni..sbb masok dlm pkl 2 lebih kitorg miss 1 animal show n miss jgk nk pegi monkey island..huhuh..tp xpela..multi animal n bird show die sgtla enjoy..elephant show pon aku miss sbb mase tu dah pkl 5 lebih nk kejar naik tram tgk binatang yg dilepaskan..die tutup pkl 6..so mase amatla mencemburui...so kalau korg x pecaye aku enjoy korg tgk pic2 ni k..





Bagi arnab makan..



Posing dgn boye..


Some interesting animals



Ni mase Multi Animal Show..
Yg wat show ni Beruang Matahari iaitu
Spesis Beruang yg paling kecik kat dunia ni
Die minum Diet Coke lagik..ekeke..



Ini pon Multi Show Animal...
Mmg lawak monyet2 ni..yg paling lawak
yang pakai bikini tu la..kaaaaaahh

Merak yg megah sblm show start..
Tarik bulu kang baru tau..


Airiel yg comot mkn coklat..

Parrot naik basikal sambil ucap Happy CNY..
sooo cute..

Mase ni acara buang duit..tayang rm10 utk lukisan
yg dipegang tu pastu burung akan ambik duit dr kite..
aku amat teruja waktu ni..rase mcm nk bg lagi dan
lagi duit rm10 kat burung tu..kaaaaaahh..
Pandaikan diorg wat business??

Ni mase naik tram..Airiel takowt
sbb besi die tu bergoyang dah mcm naik
roller coaster..ekeke..






sebahagian binatang yg ade mase naik tram..

video
video ni ambik mase bird show..
Parrot ni nyanyi lagu Birthday..
Amatla sumbang..ekekee..
So camne? enjoykan??
Bwk anak2 mmg la sesuai...