Wednesday, December 23, 2009

Year End 2009 M.Com Gath

Pada hari Jumaat 18/12/2009 yg lepas adalah penutup gathering utk Mommies Dot Com utk tahun 2009....kite jumpe lagi di thn hadapan k..aku adelah pembuka tirai mummy ye thn depan..eekkeke...sape nak jadik penutup cepat2 proceed k...ekekekkee


Gathering ni jgk adalah sempena 2nd Birthday doter to ibu kutu iaitu kak su..doter die yg cantik manis iaitu Alyaa..Happy 2nd Birthday Alya!! smg Alya terus membesar sihat dan bijak k...



Macam biase kami kalau berjumpe mmg meriah dgn makananssssssss...aku nye menu simple je roti telor dan juge air soya...ehehee...aku datang agak lambat lg..nge..cam biase aku la yg paling lambat almaklumla aku paling jauh kan...ngeee...alya baru je potong kek mase aku sampai tu..x kisah la asal dapat jumpe korg kejap...ehehehe..



So pada bln December ni ramai jgk yg nak kene wish antaranye kak ila Hapy birthday to u...Alyn...congrates for ur 1st bb...n x tau n lupe dah sape lagi...ehehhee..so layan pic yer...

Jumpe lagi di tahun hadapan 2010..selamat thn baru kepade smue mommies.com..stay be a hot mama k..muahahaha...tunggu kesliman aku thn depan..leh ke slim erk?? ngeeee








Airiel with 5 n 10 peace....dah siap nak pegi...



Meriah dgn makanansssssssss...

macam2 ade...ngeee



kek sebedey alya..



tengok kalau dah jumpe mmg gamatt....ehehee



Yies n menantu ketidaksampaianku Aqil..
sungguh encem dak aqil ni...



Roti Roti...roti classic tu...


Time to tapauuuuuuuu....




Me with Nas yg x sihat tp still maintain n
Alyn yg mabuk kepayang tp jg maintain..ehehe
di belakang ialah En. Azmi dan En. Hariri


keluarge cendawan nak balik dah..
Alyn yg kasi gelaran tu ye sya..ekekekee



Me with Kak Aiza..kitowang lage pewot..ekekee


Kami yg bakal menggegarkan tahun 2010 dgn baby baru kami..
aku pembuka tirai..sape nak jadik penutup tirai sile laju2 proceed yer..ekekeee


Akasyah yg sgt berdikari mcm mummy die..


Akasyah with his gorges mummy..ngeee


Kak su aka Ibu Kutu yg sakit baru lepas operation kaki..
sian ko kak su..smg cepat sembuh k..
habis kebasahan baju ko..sure akibat Alya makan aiskrim atas ko kan..ehehehe




Tuesday, December 22, 2009

Good Bye Singapore - Souvenir

Lepas ke Jurong Bird Park n selepas itu ke Beduk Reservoir..make tibalah mase utk pulang k...

Good Bye Singapore..mmg x puas lagi berjalan sbb banyak tempat x pegi lagi..antaranye Sentosa Island..teringin nak berenang dgn dolphin..pastu Night Safari aka Zoo Singapore..Underwater World..banyak lg la tempat nk pegi..make itu Insya Allah..murah rezeki kite dtg balik Singapore thn depan k..x la jauh mane pon singapore ni..jauh lg perlis okeh..ngeee

Entry kali ni just nak share ape yg aku grab kat sane n comparekan dgn rm kat sini..kat sane ade yg mahal ade yg murah..kene pandaila bezakan..ehehee...



Good Bye Singapore..
Merry Christmas!!!


Murtabak besaaa punyee...
tapau bawak balik mkn kat jb sbb dah kesuntukan mase..
mengidam punye pasal pegi jgk Arab Street dapatkan murtabak ni..ehehe


Nasi Ayam Penyet @ Restoren Benafeh JB...
sangat menyentap tekak ok..sedap gilee...


Airiel sungguh selesa dlm car seat baru die..
Maxi Cosi car seat..ini la yg aku rembat mase kat warehouse sales kat sane..
NP:SGD398 after discount SGD268

Ini aksesori die..Maxi Bubbles Navy..
tempat letak botol susu..
bagus jgk beli bende ni sbb masok2 kete Airiel akan ambik susu kat situ
n letak balik kat situ jgk bile die dah x mo..eheheee

Mclaren Quest Sport Scarlet Stroller..
same price dgn car seat..
berbaloi gakla..kat m'sia x dapat harge camtu kan..

Barang Airiel n baby..
all items ade 15% diskaun sbb kat hp ade singtel signal...baju bb tu sgd7.90 je okeh..
kain sgt cantikbantal tu sgd4.90..sebelah bantal tu ialah tempat letak botol susu lepas basuh..brand munchkin..kat sini dlm 50lebih..kat sane sgd13.90..
sweater airiel tu lak kat esprit..sgd39.90..
yg tu x bape nak murah tp aku rembat jgk sbb aku suke design die..ngeee...


yg ni smue airiel punye..
bebird n topi tu beli kat jurong bird park..jibbits tu pon same..
jibbits tu ade 6 dlm die..sgd10.90..okla kan dr kat sini 1 bijik rm10.90..
kat sane die jual 6 ni 1pc baru dlm rm4.50..
bola tu die rembat kat al ikhsan rnr mane tah dah lupe..
ade jerk airiel ni...hurmmmm

yg ni smue hubby punye...giorgio armani perfume..sgd120..
tp bayak gile free gift dlm beg tu..ade perfume free 4 botol pastu kasi lagi yg kecik2 tu..
berbaloi laa..esprit towel..kat sane..sgd 16.90..ck belt..akuu punye mane erk??? uhuuukkkkk....


ini la pic yg awal2 masuk org tu kate no charge..
skali nak ambik kene bayo ye sgd25...uhuhuh..xpela wat kenangan..ngeee

keychain Jurong Bird Park..x beli banyak pon...
3 paket ni sgd30..mean 1 tu sgd10..kalau beli 1 paket je sgd15..huhuhh

rate mase tu ialah 2.44..
tukar 2k dapat 818 je apekahhh???
kalau kat bandung sure dapat banyak barangkan lebih dr ni..huhuhuh




Monday, December 21, 2009

Singapore - Day 2 - Jurong Bird Park

okeh pas bangun tido..siap2 n terus menuju ke Jurong Bird Park..atas permintaan husband ku itew la..mane leh terlepas tgk burung di mane2 jua yer..hurmmm...banyak gile pic...layan pic je la erk..syok jgk bird park die..SGD18.50 per entry..

pas gi Jurong Bird Park ni kami ke Bedok Reservoir (btol ke tah aku eja ni)..sbb nak survey stroller n car seat...fuiyooo..sampai2 je diorg tgh wat clearance stock..Masya Allah mate aku berpinar tgk smue branded stroller n car seat n barang2 baby yg lain itew..antaranye ialah Mc Claren, Maxi Cosi, Quinny, Peg-Prego etc...aiyooo..aku sgt teruja plus bijik mate aku berpusing2...ngeee...ape yg aku rembat??? ngeee....aku rembat utk Airiel je..utk adik die nnt la thn depan dah kluar baru pilih utk baby lak..utk Airiel aku merembat car seat maxi cosi dan stroller mcclaren..dedue harge yg same..harge die ialah SGD268..berbaloi kan??so 2 barang tu ialah SGD536...okla kalau kat sini mau lebih 2k kot baru nak dapat pakai..Alhamdulilah..ehehe..utk adik kite try quinny lak ye nnt...kalau ade rezeki k..Insya Allah...

Oleh kerane barang2 yg dirembat itula mematahkan niat utk pegi Night Safari...huhuhuh..terkilan jgk x dapat pegi..tp husband ku kate xpe next year lepas ade baby kite pegi lagi..ye ke?? ngeh ngeh..leh ke aku ni berjalan dgn anak 2..meroyan x aku nnt? hurmmmm....oleh krn barang2 yg dirembat ini jgk la husband ku n member die kene patah balik ke singapore selepas hanto kitorg kat jb sbb kete x muat..kitorg dtg singapore 1 kete jerk.....sanggup kan? ekekeke..tp puas ati dgn ape yg aku dapat tu..ehehee

so lepas merembat n letak barang2 tu kat umah makcik member aku ni then kitorg pon dgn pantas balik ke jb mkn nasi ayam penyet di restoren benafeh...sgt marveles...next entry kite cite k...entry ni tgk burung jerk..ngeh ngeh...daaaaaaaaaaaaa



otw to Jurong...

Jurong Bird Park


Airiel meneliti brochure sblm masuk..





masok2 je ade org offer nak tangkap pic lak..
memule kate no charge skali ambik gambo kat kaunter ade charge..
menipu je org tu..aku dah excited dah nak ambik gambo free..ekekeke











Kami di hadapan World of Darkness..

dalam ni kebanyakannye burung hantu..
yg big size pon ade..sgt seramm..dah la gelap..

x dapat snap pic burung hantu yg sadis2...
almaklumla kamera x bape nak power..ngee...

burung peneman burung hantu

Bird Show @ Pools Amphitheatre





Parrot menaikkan bendera


Airiel pegang bebird yg awal2 die dah grab kat souviner shop
sambil tgk bird show








Airiel with papa berbackgroundkan colorful parrot





Airiel with ibu




cantikkan kaler die..ngee













pandai burung ni posingkan..ehehehe

cam tgh wat show lakkan? ehehe










duduk kejap..letih bawak perot..ekekke


cantik kaler burung ni kan..




Waterfall





Kami di dalam tram

penguin yg comey

besh je tgk die berenang



3 of us!!!

Airiel girang jumpe penguin..rakan kembar..ekekek

mcm budak besar Airiel mase ni kan?
mcm dah 4 5 thn lak aku tgk..ngeee
happy dapat jumpe penguin...ngeee



Airiel yg cuba nak duduk atas rusa..hurmmmm